vanhemmuuden krooninen kipu

Pian sen jälkeen kun hänen tyttärensä syntyi vuonna 1999, Sherrie Sisk alkoi kokea heikentävä jaksot kipua, joka jätti hänet tuntuu kuin hän oli ollut käynnissä haltuunsa kuorma.

“Se oli kuin pahin flunssa kivut ja säryt voisi kuvitella”, hän sanoo. Muutamaa kuukautta myöhemmin hän oli diagnosoitu fibromyalgia, krooninen kipu ehto ominaista väsymys ja kipu, varsinkin keskittyi tiettyihin “tarjous pisteitä” kehossa.

Kymmenen vuotta myöhemmin hän on oppinut elämään hänen tilansa – ja hänen tyttärensä on kasvanut sen kanssa. “Minulla on päiviä, jolloin olen suhteellisen toimiva – en satuttaa, mutta se on hallittavissa. Niinä päivinä, voin viedä hänet puistoon ja ajaa häntä ympäri “, hän sanoo. “Mutta muina päivinä, en pääse sängystä.”

Miten voit selviytyä krooninen kipu ja silti olla paras vanhempi voi olla? Ensinnäkin on tärkeää kommunikoida lapsesi.

Vanhemmuus on krooninen kipu “kääntää perheen dynaaminen”, kertoo Daniel Kantor, MD, presidenttinä Florida Society of Neurology (FSN) ja lääketieteellinen johtaja Neurologique, joka on omistautunut potilaiden hoitoa, tutkimus ja koulutus. “Vanhemman ei enää tuntuu hoitavan henkilön lasta. Joskus se voi tuntua lapsi on huolehtinut vanhemman. Se voi olla hyvin stressaavaa, että suhde. ”

Paras tapa taistella, että stressi on puhua aukko siitä mitä tunnet, Sisk sanoo. “Lapset haluavat kaksi asiaa, kun se tulee krooninen kipu ja vanhemmat: tiedotus ja varmuuden”, hän sanoo. Joten älä piilota tilaan lapsesi. (Luuletteko todella pystyt, anyway?) Sen sijaan, keskustella heidän rehellisesti kipua ja ikään sopivalla tavalla.

Stressi ja krooninen kipu

Me kaikki tiedämme, kuinka paha tunnemme kun olemme paineen alla. Nyt tutkijat tutkivat kuinka tunteet voivat olla rooli fyysistä kipua.

Ye; N; en ole varma