tupakointi ja nivelreuma: Mikä on riski?

Tutkimukset osoittavat, että henkilön riskiä sairastua nivelreuman ei rajoitu geneettinen taipumus. Ympäristön riskitekijät myös osansa joka kehittää nivelreuma, ja tupakointi on todettu olevan yksi vahvimmista ympäristön riskitekijöiden.

Mekanismi ei ole hyvin ymmärretty, mutta tutkijat epäilevät tupakointi jotenkin sytyttää viallisen immuunijärjestelmän toiminnan ihmisiä, jotka ovat geneettisesti alttiita nivelreuma. Tätä riskiä näyttää olevan suurempi ihmisillä, joilla tietyntyyppisten geneettisten tekijöiden, jotka liittyvät nivelreuma.

Bottom line – tupakointi on merkittävä riskitekijä kehittää nivelreuma, joka on täysin estettävissä. Tupakointi myös vähentää lääkkeiden tehokkuuden määrätty hoitoon nivelreuma ja voi olla este ryhtymästä toimiin, jotka saattavat lievittää oireita nivelreuma, kuten liikunta.

Monet ihmiset, joilla on nivelreuma eivät ole tietoisia siitä, että tupakointi tekee niiden kunto huonompi, joten he eivät tunnista sitä syynä lopettaa. Muut tekijät ainutlaatuinen nivelreuma lisähaasteita lopettamista. Näihin kuuluu ajatus siitä, että tupakointi on häiriötekijä, joka auttaa ihmisiä selviytymään tuskan nivelreuma ja tunteita eristäminen ja tuen puute.

Tietenkin, tupakointi ei ole hyväksi kenellekään ja myös lisää riskiä

Jos sinulla on nivelreuma ja myös savua, lopetus voi olla hyvin monia etuja. Keskustele lääkärisi kanssa strategioita, joiden avulla voit lopettaa ja parantaa yleistä terveydentilaa sekä etenemistä nivelreuman.

Kanssa

käydä lääkärin