sylkirauhasten syöpä

Sinulla on kolme paria suurta sylkirauhasten alle ja taakse leuka – korvasylkirauhasen, kielen alle ja submandibular. Monet muut pienet sylkirauhaset ovat huulet, sisällä posket, ja koko suun ja nielun.

Sylkirauhasten syöpä yleisimmin esiintyy korvasylkirauhasessa, joka on vain edessä korvalla.

Hoito sylkirauhasten syöpä usein leikkaus. Muita hoitomuotoja sylkirauhasten syöpä voi sisältää sädehoitoa ja kemoterapiaa.

Merkkejä ja oireita sylkirauhasten syöpä voi sisältyä

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos sinulla on oireita, jotka huolestuttavat sinua.

Ottaa kiinteä tai alueen turvotus lähellä sylkirauhasten on yleisin merkki sylkirauhasten kasvain, mutta se ei tarkoita, sinulla on syöpä. Useimmat sylkirauhasten kasvaimet ovat noncancerous (hyvänlaatuinen). Monet muut noncancerous olosuhteet voivat johtaa turvonnut sylkirauhasten, kuten infektio tai kiven sylkirauhasten kanavaan.

Se ei ole selvää, mikä aiheuttaa sylkirauhasten syöpä.

Kun lääkäriin

Tyypit sylkirauhasten syöpä

Lääkärit tietävät sylkirauhasten syöpä syntyy, kun jotkut solut sylkirauhasten kehittää mutaatioita DNA. Mutaatiot avulla solut voivat kasvaa ja jakautuvat nopeasti. Mutatisoituneet solut asua kun muut solut kuolevat. Kerääntyvä solut muodostavat kasvain, joka voi hyökätä lähellä kudosta. Syöpäsoluja voi katkaista ja levitä (etäispesäkkeitä) kaukaisiin kehon alueille.

Monia erilaisia ​​sylkirauhasten syövän olemassa. Lääkärit luokitella sylkirauhasen syöpä, joka perustuu tyypin osallistuvien solujen kasvain. Tyyppi sylkirauhasten syöpä olet auttaa lääkäriä mitkä hoitovaihtoehtoja ovat parhaita sinulle.

Mitä voit tehdä

Tyypit sylkirauhasten syöpä ovat

Mitä odottaa lääkäriltä

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä sylkirauhasten syöpä ovat

Diagnosointi sylkirauhasten syöpä

Tupakointi lisää riskiä monenlaisia ​​pään ja kaulan syöpiin, mutta se ei näytä olevan merkitystä kehitettäessä sylkirauhasen syöpä. Kuitenkin yksi tyyppi noncancerous sylkirauhasten kasvain, jota kutsutaan Warthin kasvain, liittyy tupakan käyttöön.

Laajuutta määritetään sylkirauhasen syöpä

Jos sinulla on oireita, jotka huolestuttavat sinua, tehdä ajanvarauksen kanssa perheesi lääkärin tai hammaslääkärin.

Leikkaus

Jos lääkäri tai hammaslääkäri epäilee sinulla voi olla sylkirauhasten kasvain, voi olla tarkoitettu kirurgi, joka on erikoistunut operaatioita pään ja kaulan (leukakirurgia). Muut asiantuntijat osallistuvat hoidossa sylkirauhasen syöpä voi sisältää lääkäreitä, jotka syövän hoitoon (onkologit) ja lääkäreitä, jotka ovat erikoistuneet pään ja kaulan ongelmia (knk).

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmisteltu. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja tiedä mitä odottaa lääkäriltä.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Sillä sylkirauhasten syöpä, moniin peruskysymyksiin kysyä sisällyttää

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä muita kysymyksiä, jotka tapahtuvat aikana sinulle nimittämistä.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa aikaa myöhemmin koskemaan myös muita pisteitä haluat käsitellä. Lääkäri voi pyytää

Testit ja menettelyt diagnosoida sylkirauhasten syöpä ovat

Kun syöpä on diagnosoitu, lääkäri määrittää, missä määrin (vaihe) oman syöpä. Syöpä lavalla määrittää hoitovaihtoehdoista ja antaa lääkärille käsityksen ennustetta.

Syöpä vaiheet tunnistetaan roomalaisin numeroin, vaiheen I osoittaa pieni, paikallinen kasvain ja vaihe IV osoittaen kehittynyt syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin kaulan tai kaukaisiin kehon osiin.

Hoito sylkirauhasten syöpä riippuu, koon ja vaihe sylkirauhasten syöpä teillä, sekä yleistä terveydentilaa ja s. Sylkirauhasten syövän hoitoon sisältyy yleensä leikkaus tai ilman sädehoitoa.

Säteilyhoito

Leikkaus sylkirauhasten syöpä voi sisältyä

kemoterapia

Sylkirauhasten leikkaus voi olla vaikeaa, koska useita tärkeitä hermot sijaitsevat ja ympäri rauhaset. Esimerkiksi hermo edessä, joka ohjaa kasvojen liike kulkee korvasylkirauhasessa.

Selviytyminen suun kuivuminen

Täydentävät hoidot väsymys

Poistaminen kasvaimia, joissa tärkeitä hermot voivat vaatia vahingoittamatta hermoja, aiheuttaen osittainen halvaantuminen kasvojen (kasvojen painua). Kirurgit huolehtia säilyttämiseksi nämä hermot aina kun mahdollista. Joissakin tapauksissa katkaistu hermot voidaan korjata hermoja otettu muualta kehosta.

Sädehoitoa käytetään suuritehoista energiaa palkit, kuten röntgenkuvat, tappaa syöpäsoluja. Aikana sädehoito, makaat pöydälle kun kone liikkuu teitä, ohjata suuritehoinen palkkien tietyissä kohdissa kehon.

Uudempi tyyppinen sädehoitoa, joka käyttää hiukkasia kutsutaan neutroneja voi olla tehokkaampi hoidettaessa tiettyjä sylkirauhasten syöpiä. Enemmän tutkimus on tarpeen ymmärtää hyödyt ja riskit tämän hoidon. Neutron sädehoito ei ole laajalti saatavilla Yhdysvalloissa.

Sädehoitoa voidaan käyttää leikkauksen jälkeen tappaa kaikki syöpäsolut, jotka saattavat jäädä. Jos leikkaus ei ole mahdollista, koska kasvain on hyvin suuri tai sijaitsee paikassa, joka tekee poistaminen liian riskialtista, säteily yksinään voidaan käyttää hoitamaan sylkirauhasten syöpä.

Kemoterapia lääkehoitoa, joka käyttää kemikaaleja tappaa syöpäsoluja.

Kemoterapia voi olla vaihtoehto ihmisille, joilla on kehittynyt sylkirauhasten syöpä on levinnyt kaukaisiin alueilla kehoaan. Kemoterapia ei tällä hetkellä käytetty vakiohoito sylkirauhasen syöpä, mutta tutkijat tutkivat sen käyttöä.

Ihmiset, jotka tehdään sädehoitoa pään ja kaulan alueen kokevat usein kuiva suu (xerostomia). Jonka kuiva suu voi olla epämiellyttävä. Se voi myös aiheuttaa toistuvia infektioita suussa, kolot ja ongelmia hampaita, ja vaikeus syöminen, nielemisen ja puhuminen.

Saatat löytää helpotusta kuivan suun ja sen komplikaatioiden jos

Kerro lääkärille, jos sinulla on suun kuivuminen. Hoidot voivat auttaa selviytymään enemmän-vakavia oireita suun kuivuminen. Lääkäri voi myös kirjoittaa lähetteen ravitsemusterapeutin, joka voi auttaa löytämään elintarvikkeita, jotka on helpompi syödä, jos sinulla on suun kuivuminen.

Täydentävää tai vaihtoehtoisen lääketieteen hoitoja voi parantaa sylkirauhasten syöpä. Mutta täydentävän ja vaihtoehtoisen lääketieteen hoitoja voi auttaa sinua selviytymään sylkirauhasten syöpä ja sivuvaikutuksia syövän hoitoon.

Monet ihmiset sädehoitoa syövän kokemus väsymys. Lääkäri voi hoitaa taustalla olevia syitä väsymystä, mutta tunne täysin kuluneet voivat jatkua huolimatta hoitoja.

Täydentäviä hoitomuotoja voi auttaa selviytymään väsymys. Kysy lääkäriltäsi yrittää

Learning olet sylkirauhasten syöpä voi olla pelottavaa. Jokainen henkilö käsittelee syövän diagnoosi omalla tavalla. Ajan voit löytää tapoja selviytyä jotka työn puolestasi. Siihen asti, saatat löytää lohtua, jos

Opi tarpeeksi tuntea mukavaksi tehdä hoitopäätöksiä. Kysy lääkäriltä lisätietoja syöpä – tyyppi, näyttämö ja hoitovaihtoehtoja. Mitä enemmän tiedät, sitä enemmän mukava saatat tuntea tehtäessä hoitopäätöksiä.

Pyydä lääkäriltä suositella luotettavia tietolähteitä, jossa voit oppia lisää. Hyviä paikkoja aloittaa sisällyttää National Cancer Institute ja American Cancer Society.

Yhdistä muiden syövän sairastaneet. Muita syövän sairastaneet voivat tarjota ainutlaatuisia tukea ja tietoa, koska he ymmärtävät, mitä sinulla on. Yhdistä muiden syövän sairastaneet kautta tukiryhmät paikkakunnalla.

Kysy lääkäriltäsi tukiryhmiä tai ota yhteyttä paikalliseen luku American Cancer Society. Online tukiryhmät ovat myös saatavilla.

käydä lääkärin