Suojaa ihoa ja silmiä auringossa

Lue, miten voit suojata ihoa ja silmiä auringolta.

Ihosyöpä on aiheuttanut vahinkoa auringon ultravioletti (UV) säteily. UV-säteet tunkeutuvat syvälle ihoon ja vahingoittavat soluja. Nämä solut ovat sitten vaarassa tulla syöpä. Et voi tuntea UV vahingoittaa ihoa ja se tapahtuu myös silloin, kun aurinko ei tunne kuuma.

Getting palanut syyt pintakerrosten ihon vapauttamaan kemikaaleja, jotka tekevät verisuonet turvota ja vuotaa nesteitä. Iho muuttuu punaiseksi ja tuntuu kuuma ja tuskallinen ja vaikea auringonpolttama voi aiheuttaa turvotusta ja rakkuloita.

Auringon polttama vaarallinen iässä tahansa, mutta se on erityisen haitallista lapsille ja nuorille “, kertoo Katy Scammell of Cancer Research UK.” Palaminen lapsuudessa voi suuresti lisätä riskiä sairastua ihosyöpään myöhemmin elämässä.

Miten aurinko vahingoittaa ihoa?

Kun olet ollut auringonpolttamalle, ihon kuorii päästä eroon vaurioituneita soluja. Se lopulta parantua ja näyttää terve, mutta pysyviä vahinkoja ehkä tehty.

Kannattaa ottaa erityisen varovainen, kun ulkona auringossa jos

Ihmiset, jotka viettävät paljon aikaa auringossa, onko se työ tai pelata, on suurempi riski sairastua ihosyöpään jos he eivät ota oikeutta varotoimiin.

Henkilöt, joilla on luonnostaan ​​ruskea tai musta iho ovat vähemmän todennäköisesti saada ihosyöpä, koska tummempi iho on jonkin verran suojaa UV-säteiltä. Kuitenkin ihosyöpä voi vielä tapahtua.

Cancer Research UK verkkosivuilla on työkalu, jossa voit selvittää oman ihotyyppi, nähdä, kun saatat olla vaarassa polttaminen.

Auringonpolttama ei vain tapahdu, kun olet lomalla. Isossa-Britanniassa aurinko on voimakkaimmillaan välillä maaliskuussa ja lokakuussa, etenkin kello 11 viisitoista.

Kuka vaarassa?

Voit polttaa kun et odottanut sitä, kuten kävelyn aikana tai istuu omassa puutarhassa. Vaikka se on siistiä tai samea, on mahdollista polttaa keskellä päivää aikana Britanniassa kesällä. On myös mahdollista polttaa muina vuorokauden aikoina ja vuosi.

Ei ole turvallinen tai terveellinen tapa saada rusketus auringonvalolta. Getting tan antaa hieman suojaa myöhemmin auringonvalon ja tuloksena ihovaurioita painavampi kuin myöhemmin suojaavaa vaikutusta.

Sun turvavinkkejä

Ilmoita mol muutoksia tai epätavallisia ihon kasvaimet lääkärin kanssa.

on vaalea, valkoinen tai vaalean ruskea iho, on pisamia tai punaiset tai vaaleat hiukset, yleensä polttaa sijaan tan; paljon mol; on iho-ongelmia, jotka liittyvät sairaus, vain altistuvat voimakasta auringon joskus – esimerkiksi, kun taas loma, ovat kuumassa maassa, jossa aurinko on erityisen voimakas, suvussa ihosyöpä

Ole erityisen varovainen suojella vauvoille ja lapsille. Niiden iho on paljon herkempi kuin aikuisten iho, ja toistuva altistuminen auringonvalolle voi johtaa ihosyövän kehittyy myöhemmällä iällä.; Lapset alle kuuden kuukauden ikäiset on pidettävä pois suorasta voimakkaassa auringonvalossa.

Turvassa auringossa

Maaliskuusta lokakuuhun Isossa-Britanniassa, lapset pitäisi

Varmistaa, että ne saavat riittävästi D-vitamiinia, lapset alle viisi kehotetaan ottamaan D-vitamiinia, vaikka ne eivät päästä ulos aurinkoon. Tutustu D-vitamiinilisää lapsille.

Iho tulee suojata voimakkaalta auringonvalolta peittämällä kanssa sopivaa vaatetusta, oleskelevat varjossa ja soveltamalla aurinkovoidetta.

Sopiva vaatetus sisältää

Kun ostat aurinkovoidetta, varmista, että se sopii ihotyyppisi ja lohkot sekä ultravioletti A (UVA) ja ultravioletti B (UVB-säteily).

Aurinkovoidetta etiketti tulisi olla

Useimmat ihmiset eivät koske tarpeeksi aurinkovoidetta. Määrä aurinkovoidetta tarvitaan kehon keskimääräisen aikuisen saavuttaa asetetut suojakerroin (SPF) on noin 35ml tai 6-8 teelusikallista voidetta. Video: miten soveltaa aurinkovoidetta.

Neuvoja vauvoille ja lapsille

Jos aurinkovoidetta on sovellettu liian laajalle, määrä suojaa se antaa pienenee. Jos olet huolissasi, että et ehkä soveltamalla tarpeeksi SPF15, voit käyttää vahvempaa SPF30 aurinkovoidetta.

Jos aiot olla ulkona auringossa tarpeeksi kauan riski polttava, aurinkovoidetta on sovellettava kahdesti

Aurinkovoidetta tulisi soveltaa kaikkiin paljaan ihon, mukaan lukien kasvot, kaula ja korvat (ja pää jos olet harvennus tai ei hiuksia), mutta laaja-lierihattu on parempi.

Kuinka kauan kestää ihoa mennä punaisia ​​tai polttaa vaihtelee henkilöstä toiseen. Cancer Research UK verkkosivuilla on kätevä työkalu, jonka avulla voit selvittää oman ihotyyppi, nähdä, kun saatat olla vaarassa polttaminen.

Vedenkestävä aurinkosuoja on tarpeen, jos hikoilua tai joutuessaan kosketuksiin veden kanssa on todennäköistä.

Aurinkosuojatuotteet on kiinnittää uudelleen runsaasti, usein ja mukaan valmistajan ohjeiden. Tämä sisältää sen soveltaminen suoraan, kun olet ollut vedessä (vaikka se on “vedenkestävä”) ja sen jälkeen pyyhe kuivaus, hikoilu tai kun se on saattanut hierotaan pois.

Solariumlaitteet ole turvallinen vaihtoehto makaa ulkona auringossa. Iho altistuu yhä haitallisilta UV-säteiltä. Liittyvät terveysriskit solariumit ja muut UV rusketuksen laitteet sisältävät

Se on laitonta alle 18-vuotias käyttää solariumit, myös solariumilta, kauneushoitolat, vapaa-ajan keskuksissa, kuntosaleja ja hotellit.

Vietä aikaa varjossa kello 11 viisitoista maaliskuusta lokakuuhun.; Muista koskaan polttaa.; Peitellä sopivia vaatteita ja aurinkolasit.; Muista ottaa ylimääräistä huolta lasten kanssa.; Käytä vähintään SPF15 aurinkovoidetta.

Sopivat vaatteet ja aurinkovoidetta

Selville lisää lukemista aurinkotuoleja turvallinen?

Pitkäaikainen altistuminen auringonvalolle lisää riskiä tyypin kaihi ja liittyy myös siipikalvon (kasvaimia silmän pintaa).

hakeminen aurinkovoidetta

Liiallinen altistuminen auringonvalolle, kuten päivän rannalla ilman asianmukaista suojalaseja, voi aiheuttaa ohimenevää mutta tuskallista polttaa pintaan silmän, samanlainen auringonpolttama iholla.

peittämään sopivia vaatteita, viettää aikaa varjossa (erityisesti kello 11 viisitoista), kulutusta ainakin SPF15 aurinkosuoja

Heijastunutta auringonvaloa lumesta, hiekasta, betoni ja vesi, ja keinotekoinen valo solariumit, on erityisen vaarallista.

Vältä aina katsomasta suoraan kohti aurinkoa. Katsomasta suoraan aurinkoon voi pysyvästi arpi verkkokalvoa (alue takana silmän vastaavan vision).

Toinen riski silmiä on ihosyöpä, joka voi vaikuttaa silmäluomien ja alue silmien ympärillä. Pitkäaikainen altistuminen auringon voi lisätä tätä riskiä.

Yllään Leveälierinen hattu voi vähentää UV-säteiltä, ​​jotka saavuttavat kasvot ja silmät.

Solariumlaitteet eivät ole turvallisia

Suojaa silmät

Aurinkolasit voi myös tarjota suojaa, mutta kaikki eivät ole tarpeeksi hyviä. Valitse parin kanssa ympäröity linssit tai leveä aseiden kanssa

Miten olla sun älykkäitä

12/05 /

12/05 /

Palvelut lähelläsi

Miten saada D-vitamiinia auringonvalosta

Pitää ihon terveenä

silmien terveyteen

Travel terveys

Palvelut

Sijainti

Miten saat tarpeeksi aurinkoa, mutta ei liikaa? Tässä mitä asiantuntijat sanovat, plus kuka on suurin riski alhainen D-vitamiinin

Pitää ihon terveenä kaikissa sääoloissa. Plus yhteinen ihosairauksia ja hoitoja, kuten aknea

Tutustu näöntarkastuksia, suojata silmät loukkaantumisilta, piilolinssien turvallisuutta ja laser silmäleikkaus

Neuvoja ulkomailla matkustavat henkilöt. Hanki tosiseikat malaria, matkailu rokotukset, sairaanhoitokortin, matkavakuutus, DVT ja jet lag

laaja-lierihattu, joka varjostaa kasvojen, kaulan ja korvat, pitkähihaista top, housut tai mekko tiiviissä kutoa kankaita, jotka eivät salli auringonvalon avulla

kirjaimet “UVA” ympyrässä logo ja vähintään 4-tähden UVA suoja; vähintään SPF15 aurinkovoidetta suojaamaan UVB

30 minuuttia ennen kuin menee ulos, juuri ennen kuin menee ulos

ihosyöpä; ennenaikaista vanhenemista ihon auringonpolttamalle ihon kuivumista ja kutinaa, kuoppainen ihottuma, silmien ärsytystä, harmaakaihia

CE; eurooppalaisen standardin EN 1836: 2005