soy (glysiini max) tausta

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Soija on subtrooppinen kasvi, kotoisin Kaakkois-Aasiassa. Tämä jäsen herne perhe kasvaa yhdestä viiteen jalkaa pitkä ja muodostaa klustereita kolmesta viiteen palot, joista jokainen sisältää kaksi-neljä pavut per pod. Soija on ollut ruokavalion katkottua Aasian maissa vähintään 5000 vuotta, ja sen aikana Chou dynastian Kiinassa (1134-246 eKr), fermentointitekniikoita löydettiin joka annettiin soija valmistellaan helpommin sulavia muotoja kuten tempeh, miso, ja tamari soijakastike. Tofu keksittiin 2.-luvun Kiinassa.

Soy tuotiin Eurooppaan 1700 ja Yhdysvaltoihin vuonna 1800. Laajamittainen soija viljely aloitettiin Yhdysvalloissa toisen maailmansodan aikana. Tällä hetkellä Keskilännen US valtiot tuottavat noin puolet maailman tarjonta soijapapuja.

Soy sisältää proteiinia, isoflavones, ja kuitua, kaikki ajatellut tarjota terveyshyötyjä. Soija on erinomainen lähde ravinnon proteiinin, mukaan lukien kaikki välttämättömiä aminohappoja. Soija on myös lähde lesitiiniä tai fosfolipidin. Soijan isoflavoneja ja lesitiiniä on tutkittu tieteellisesti lukuisia terveyttä. Isoflavoneja, kuten genisteiini uskotaan estrogeenin kaltaisia ​​vaikutuksia kehossa, ja sen seurauksena on joskus kutsutaan “kasviestrogeenit.”

Yleiset syyt soijaisoflavoneja kuuluvat paahdettu soija, vihreä soija, soijajauho, tempeh, tofu, tofu jogurtti, soija makkaraa, miso, soija voita, soija pähkinä voita, soija jäätelöä, soijamaito, soija jogurtti, tofu pups®, soija juusto, tofua, seitan, ja soija nuudelit. Soijajauhon löytyy Espanjan makkaratuotteet (chorizo, Salchichón, mortadella, ja keitetty kinkku), munkkeja, ja keiton kuutioiksi. Vaikka jalostettuja soijaruokia (esim Kasvishampurilainen, tofu pups®, meatless illallinen entrees, kanan vapaa Nuggets, soija “jäätelöä” ja energia palkit) ovat yleensä runsaasti proteiinia, ne sisältävät tyypillisesti alhaisempi isoflavonien.

Soijaproteiini on myös tutkittu paljon hyötyä sydänsairauksien riskitekijöitä, vähentää vaihdevuosien oireita, painon lasku, niveltulehdus, aivojen toimintaa, ja liikunta suorituskykyä. Ravinnon soija saattaa vähentää riskiä sairastua rintasyöpään naisten ja miesten eturauhassyövän, sekä muut syöpätyypit. Yleensä tukevaa näyttöä käytöstä phytoestrogens hoitoina vaihdevuodet, sydänsairaus, luuston sairaus, laihtuminen, ja syöpä on rajoitettu. Käyttö soija kaava on tutkittu ripulin hoidossa vauvoilla ja on tehokas ja turvallinen vaihtoehto lehmänmaitoa kaava useimmissa vauvoilla.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration