soy (glysiini max) menetelmät

Luonnollinen Standard® Potilas Monograph, Copyright © 2016 (). Kaikki oikeudet pidätetään. Kaupalliseen jakeluun kielletty. Tämä monografia on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä sitä pitäisi tulkita siten erityisiä lääkäriin. Sinun pitäisi kuulla pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen päätöksiä hoitojen ja / tai terveyttä.

Soija on subtrooppinen kasvi, kotoisin Kaakkois-Aasiassa. Tämä jäsen herne perhe kasvaa yhdestä viiteen jalkaa pitkä ja muodostaa klustereita kolmesta viiteen palot, joista jokainen sisältää kaksi-neljä pavut per pod. Soija on ollut ruokavalion katkottua Aasian maissa vähintään 5000 vuotta, ja sen aikana Chou dynastian Kiinassa (1134-246 eKr), fermentointitekniikoita löydettiin joka annettiin soija valmistellaan helpommin sulavia muotoja kuten tempeh, miso, ja tamari soijakastike. Tofu keksittiin 2.-luvun Kiinassa.

Soy tuotiin Eurooppaan 1700 ja Yhdysvaltoihin vuonna 1800. Laajamittainen soija viljely aloitettiin Yhdysvalloissa toisen maailmansodan aikana. Tällä hetkellä Keskilännen US valtiot tuottavat noin puolet maailman tarjonta soijapapuja.

Avain laadut

Ravinnon proteiininlähde

Soy sisältää proteiinia, isoflavones, ja kuitua, kaikki ajatellut tarjota terveyshyötyjä. Soija on erinomainen lähde ravinnon proteiinin, mukaan lukien kaikki välttämättömiä aminohappoja. Soija on myös lähde lesitiiniä tai fosfolipidin. Soijan isoflavoneja ja lesitiiniä on tutkittu tieteellisesti lukuisia terveyttä. Isoflavoneja, kuten genisteiini uskotaan estrogeenin kaltaisia ​​vaikutuksia kehossa, ja sen seurauksena on joskus kutsutaan “kasviestrogeenit.”

Yleiset syyt soijaisoflavoneja kuuluvat paahdettu soija, vihreä soija, soijajauho, tempeh, tofu, tofu jogurtti, soija makkaraa, miso, soija voita, soija pähkinä voita, soija jäätelöä, soijamaito, soija jogurtti, tofu pups®, soija juusto, tofua, seitan, ja soija nuudelit. Soijajauhon löytyy Espanjan makkaratuotteet (chorizo, Salchichón, mortadella, ja keitetty kinkku), munkkeja, ja keiton kuutioiksi. Vaikka jalostettuja soijaruokia (esim Kasvishampurilainen, tofu pups®, meatless illallinen entrees, kanan vapaa Nuggets, soija “jäätelöä” ja energia palkit) ovat yleensä runsaasti proteiinia, ne sisältävät tyypillisesti alhaisempi isoflavonien.

Soijaproteiini on myös tutkittu paljon hyötyä sydänsairauksien riskitekijöitä, vähentää vaihdevuosien oireita, painon lasku, niveltulehdus, aivojen toimintaa, ja liikunta suorituskykyä. Ravinnon soija saattaa vähentää riskiä sairastua rintasyöpään naisten ja miesten eturauhassyövän, sekä muut syöpätyypit. Yleensä tukevaa näyttöä käytöstä phytoestrogens hoitoina vaihdevuodet, sydänsairaus, luuston sairaus, laihtuminen, ja syöpä on rajoitettu. Käyttö soija kaava on tutkittu ripulin hoidossa vauvoilla ja on tehokas ja turvallinen vaihtoehto lehmänmaitoa kaava useimmissa vauvoilla.

Alla annokset perustuvat tieteelliseen tutkimukseen, julkaisuihin, perinteisen käytön tai asiantuntijalausuntojen. Monet yrtit ja lisäravinteet ole testattu, ja turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida todistaa. Brands voidaan tehdä eri tavalla, vaihtelevalla ainesosia, jopa saman tuotemerkin. Alla annokset eivät välttämättä koske kaikkia tuotteita. Kannattaa lukea tuotemerkintöjen ja keskustella annoksia pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen hoidon aloittamista.

Soijaproteiini annostelu on kiistanalainen ja johdonmukainen kliinisiä vaikutuksia ovat puuttuneet. Yhdysvalloissa, 25 milligrammaa päivässä soija on hyväksytty laskussa kolesterolia. Rintasyöpään ja eturauhasen syöpä on alhainen Aasiassa, siis ravinnon soija saanti on tutkittu.

Antioksidanttina, 25 grammaa soijaproteiinia yhdessä ravista on otettu suun jopa kahdeksan viikon ajan ja 50 grammaa soija (kinako) on käytetty päivittäin 90 päivän ajan.

Korkea kolesteroli

Syövän (ennaltaehkäisy ja hoito), 20-58 grammaa soijaproteiinia kuusi viikkoa kuuden kuukauden aikana on otettu suun kautta, myös 8 unssia soijamaitoa Lisäksi on otettu kolme kertaa päivässä 12 kuukauden ajan.

Ripuli (akuutti) imeväisten ja pikkulasten

Sydänterveyden, 25-50 grammaa soijaproteiinia (esim Abalon®), ja soija sisältäviä ruokia (kuten tofu ja jogurtti), ja soija elintarvikkeet 40-60mg isoflavones on otettu suun kautta päivittäin 4-52 viikkoa.

Korkea verenpaine

Sappikivien ehkäisy, soijaproteiinia on otettu suun kahden viikon ajan.

Sillä kognitiivisia toimintoja, 25,6 grammaa tai tuntematon annos soijaproteiinia, soija täydentää tai soijamaitoa (sisältää 60-160mg isoflavones) on otettu suun kautta päivittäin 3-12 kuukautta.

Vaihdevuosioireita (kuumat aallot)

Allergiat (ehkäisy ruoka-aineallergiat)

Antioksidantit

Crohnin tauti, soija-johdettu proteiini on lisätty standardi enteraaliseen hoitoa neljän viikon ajan.

Sillä syklinen rintojen kipu, 17 grammaa soijaproteiinia juomana on otettu suun kautta kahdesti päivässä kolmen kuukauden ajan.

Suolen / suolistosairauksia

Diabetes, 11,3-111 grammaa soijaproteiinia tai 0.5-0.8 grammoina kilogrammassa soijaproteiinia (esim Abalon®) on suun kautta otettava päivittäin jaksot neljän viikon neljään vuoteen. Myös fermentoitu soija Touchi teetä on ottanut suun kolme kuukautta, yksi annos 7-10 grammaa soija kuitua tai aterian 10 grammaa soijapolysakkaridi on käytetty yhtenä annoksena, 52 grammaa soija rungon kuitu on ollut otetaan suun päivittäin neljän viikon ajan, ja soijaproteiini ruokavalio on noudatettu kahdeksan viikon ajan.

Syöpä (ennaltaehkäisy ja hoito)

Sillä parantamiseksi liikunta suorituskykyä, 0,4-1,5 grammaa kilogrammassa soijaproteiinia jaettu on käytetty kerran tai kolme kertaa päivässä 6-8 viikon ajan ja sen rasvattoman soijaproteiinia juoma on otettu suun kautta kahdesti päivässä post-exercise, viisi päivää viikossa 12 viikon ajan.

kognitiiviset toiminnot

Fibromyalgia, ravista 20 grammaa soijaproteiinia ja 160 milligrammaa soijaisoflavoni on ottanut suun päivittäin kuuden viikon ajan.

Korkea verenpaine, 15-66 grammaa soijaproteiinia on ottanut suun päivässä 4-52 viikkoa; myös 500 millilitraa soijamaitoa on otettu kahdesti päivässä kolmen kuukauden ajan.

Tulehdus johtuu hemodialyysi, soijaproteiinia on otettu suun kahdeksan viikon ajan.

Raudan puute anemia, kaksi kapselia shoyu polysakkaridien on otettu suun kautta kahdesti päivässä neljän viikon ajan.

Munuaissairaus, seuraavat ruokavalion on noudatettu seitsemän viikosta kuuteen kuukauteen: soijapohjainen kasvis matala-proteiini ruokavalio, 35% soijaproteiini ja 30% vihannesten ruokavalio, ruokavalio, jossa soijaproteiinia puolet päivittäisestä proteiinin saanti.

Alentaa kolesterolia, 11,3-140 grammaa soijaproteiinia on ottanut suun päivittäin 3-52 viikkoa.

Sillä vaihdevuosien oire kuumat aallot, 33,3-134,4 mg soija täydentää, uute, tai proteiinia on ottanut suun päivittäin 12-96 viikkoa. Ruokavalion soija jauhetta (Previna®), joka sisältää 12 milligrammaa soijaproteiinia ja 45 milligrammaa isoflavones on otettu suun kautta kahdesti päivässä 16 viikon ajan. Myös 40-134 milligrammaa soijaisoflavoneja on ottanut suun päivittäin 6-26 viikkoa.

Ei-kuumat aallot vaihdevuosien oireita, soijaproteiinia, soija täydentää tai soijamaitoa (joka sisältää 60-160 milligrammaa isoflavones on otettu päivittäin 3-12 kuukautta myös annos 25 grammaa soijaproteiinia on käytetty jopa 12 kuukaudet.

Metabolisen oireyhtymän, soijaproteiinia on otettu suun kahdeksan viikon sijasta eläinproteiinia.

Sillä motiliteettihäiriöitä, 15 grammaa soijapolysakkaridi kuitu on otettu suun kautta päivittäin jopa 18 päivää.

Nivelrikon, 40 grammaa soijaproteiinia on ottanut suun päivässä kolmen kuukauden ajan.

Osteoporoosin hoidossa 500 millilitraa soijamaitoa on otettu päivittäin 1-2 vuoden ajan, myös 80,4 milligrammaa 40 grammaa soijaproteiinia on otettu päivässä kolmen kuukaudesta yhteen vuoteen.

For kuukautisia edeltävä oireyhtymä (PMS), 30,5 grammaa soijaproteiinia isolaatti on otettu päivittäin seitsemän kuukautta.

Nivelreumaan, soija peptidi on otettu suun neljä viikkoa.

Crohnin tauti

Ihon vaurioita, ihon voide, joka sisältää soijaa ainesosia on levitetään iholle 12 viikkoa.

Syklinen rintojen kipu

Sillä selkäydinvamma, 48 grammaa vaniljan makuinen soija juoma on otettu suun kautta.

Laihtuminen, 15 grammaa soijaproteiinia per 1000 kilokaloria on ottanut suun vuorokaudessa enintään 12 viikon ajan (viisi HMR, kolme soija tärisee, tai soijaruokia), neljä kappaletta beeta-conglycin Candy (0,625 grammaa beeta -conglycin per candy) on otettu suun kautta kahdesti päivässä vähentämiseksi sisäelimiin, soija-pohjainen neste kaava kaksi ateriaa päivässä ottanut suun neljä viikkoa soijapohjainen vähäkalorista ruokavaliota on noudatettu kahdeksan viikkoa, viisi elintarvikkeita valmistetaan yksittäisiä soijaproteiinia on kulutettu säilyttämiseksi proteiinin saanti välillä 86-96 grammaa päivässä 30 päivän ajan, 25 milligrammaa soijaisolaatti (joka sisälsi 59% proteiinia) tai soijaa konsentraatti (sisälsi 59,5% proteiinia) on otettu suun kautta kahdesti päivässä 12 viikon ajan.

Soija pidetään yleisesti turvalliseksi syömiseen imeväisille ja lapset mukaan sekä perinteinen tieto ja tutkimus. Johtuen mahdollisesta turvallisuusongelmia, pätevän terveydenhuollon tarjoaja olisi kuultava valittaessa äidinmaidonkorviketta.

Akuutin ripulin imeväisten ja pikkulasten, soy kaava on tutkittu enintään 14 päivää; hyödyntää tuotemerkkejä mukana Nursoy® ja Isomil®.

Voit estää ruoka-allergiat vauvoilla, soija kaava on tutkittu.

Infantiilispasmien koliikki, eri soijamaito kaavat (esim ProSobee®, Soy Enfamil®, Isomil®) on otettu ajaksi 48 tuntia 28 päivää.

Raudan puute anemia, 16 unssi soijapohjaisten kaava on käytetty päivittäin 12 viikon ajan.

Diabetes

Alentaa kolesterolia, lapset ottivat soijaproteiinia suun neljä viikkoa.

Liikunta suorituskyvyn

Painonnousu vauvoilla, soija kaava on otettu suun yli 6-12 kuukauden aikana.

fibromyalgia

Nämä käyttötarkoitukset on testattu ihmisillä tai eläimillä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole aina todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

sappikivet

Sydänsairaus

Arvostelu perustelut

Alla käytöt perustuvat perinteeseen tai tieteellisiä teorioita. Usein he eivät ole testattu ihmisillä, sekä turvallisuutta ja tehoa ei aina ole todistettu. Jotkut näistä edellytyksistä ovat mahdollisesti vakavia, ja olisi arvioitava pätevän terveydenhuollon tarjoaja.

Soija voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​kun se otetaan lääkkeitä, jotka lisäävät verenvuotoriskiä. Joitakin esimerkkejä ovat aspiriini, antikoagulantit ( “verenohennuslääkkeitä”), kuten varfariini (Coumadin®) tai hepariinia, anti-verihiutaleiden huumeiden, kuten klopidogreeli (Plavix®), ja ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet, kuten ibuprofeeni (Motrin®, Advil ®) tai naprokseeni (Naprosyn®, Aleve®).

Soija voi alentaa verensokeria. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä lääkkeitä, jotka voivat myös alentaa veren sokeria. Ihmiset huumeiden diabeteksen suun kautta tai insuliinia tulee seurata tarkasti pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekkiin. Lääkitys ehkä muutettava.

Soija voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat lääkkeitä, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

Soy saattaa häiritä miten kehon käsittelee tiettyjä lääkkeitä käytetään maksan “P450” -entsyymijärjestelmän. Tämän seurauksena tasot nämä lääkkeet voivat lisätä veren, ja voi aiheuttaa muuttunut vaikutuksia tai mahdollisesti vakavia haittavaikutuksia. Ihmiset käyttävät mitään lääkkeitä tulisi tarkistaa pakkausselosteessa, ja puhua pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekista, mahdollisia yhteisvaikutuksia.

Koska soija sisältää estrogeenin kaltaisten kemikaalien vaikutukset muiden aineiden uskotaan olevan estrogeenin kaltaisia ​​ominaisuuksia voidaan muuttaa.

Soija voi myös mahdollisesti vuorovaikutuksessa aineita iholle, aineita otetaan luuston terveyteen, agentit otettu syövän, ripuli, korkea kolesteroli, sydänsairaudet, tai laihtuminen, vaikuttavat aineet hermostoon tai immuunijärjestelmään, Alzheimerin aineet, antibiootit, aromataasin estäjät , kalsitriolin, nesteenpoistolääkkeitä (diureetteja), hormonaaliset aineet, rautasuoloja, indometasiini, hyönteisten häätöön, progestiinit, selektiivinen estrogeenireseptorin määritteet (SERM), ruoansulatuselimistön aineita, kilpirauhashormonit, tibolonia.

Soija voi lisätä verenvuotoriskiä, ​​kun se otetaan yrttejä ja ravintolisiä, joiden uskotaan lisäävän verenvuotoriskiä. Useita tapauksia on raportoitu verenvuotoa käytön Neidonhiuspuut, ja vähemmän tapauksia valkosipuli ja näki Palmetto. Lukuisia muita aineita voi teoriassa lisätä verenvuotoriskiä, ​​vaikka tämä ei ole todistettu useimmissa tapauksissa.

Soija voi alentaa verensokeria. Varovaisuutta on noudatettava käytettäessä yrttejä ja ravintolisiä, jotka voivat myös alentaa veren sokeria. Ihmiset huumeiden diabeteksen suun kautta tai insuliinia tulee seurata tarkasti pätevän terveydenhuollon ammattilaisen, kuten apteekkiin. Lääkitys ehkä muutettava.

Soija voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta. On noudatettava varovaisuutta ihmiset ottavat yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat verenpaineeseen.

Soy saattaa häiritä miten kehon käsittelee tiettyjä yrttejä tai ravintolisiä käyttämällä maksan “P450” -entsyymijärjestelmän. Tämän seurauksena tasot muita yrttejä tai lisiä voidaan muuttaa veressä. Se voi myös muuttaa vaikutuksia muiden yrttien tai lisiä mahdollisesti olla P450 järjestelmään.

Koska soija sisältää estrogeenin kaltaisten kemikaalien vaikutukset muiden aineiden uskotaan olevan estrogeenin kaltaisia ​​ominaisuuksia voidaan muuttaa.

Soija voi myös mahdollisesti vuorovaikutuksessa Alzheimerin yrttejä ja ravintolisiä, antibakteerisia aineita, antioksidantteja, avokado, beeta-sitosteroli, musta cohosh, haaraketjuaminohapot, kalsium, diureetit (lisätä virtsan tilavuus), pellavansiemen, ginseng, vihreää teetä, yrttejä ja lisäravinteet osteoporoosi, yrttejä ja täydentää iholle, yrttejä ja ravintolisiä otettu syövän, ripuli, korkea kolesteroli, sydänsairaudet, tai laihtuminen, yrttejä ja ravintolisiä, jotka vaikuttavat hermostoon, ruoansulatus, tai immuunijärjestelmä, hormonaaliset yrttejä ja ravintolisiä, hormonikorvaushoito , hyönteisten häätöön, rauta, isoflavoneja, lesitiiniä, lykopeeni, magnesium, magnolia kuori uute, mangaani, kaura, fosfori, phytoprogestins, kasvisteroleja, probiootit, resveratroli, merilevää, seleeni, spirulina, kilpirauhashormonit, C-vitamiinia ja D, sinkkiä.

Tiedot perustuvat ammattilaistasolla monografia muokata ja vertaisarvioinnin avustajat Natural Standard Research Collaboration ().

Monograph metodologia

Abalon®, beeta-conglycinin, bioaktiivisia peptidejä, Bowman-Birk-inhibiittori (BBI), kalsium, conglycinin, coumestrol, daidzein, daizuga-cha (Japani), tumma soijakastike, ravinnon soijaproteiinia, edamame, equol, Fabaceae, Fibrim®, kalaöljy, flavonoideja, folaatti, väkeviä soijamaito, frijol de soija, toiminnallisia proteiineja, genisteiini-, genistin, Glycine max, Glycine max AT, glysiniinin suurempi papu, guarkumi, Haba soija, hydrolysoitu soijaproteiini, Hyprovit®, rauta, isoflavone, isoflavones, isoflavonoidi, Isomil®, kuromame-cha (japani), kuromame-cha Gold (japani), kuromame-soijamaito juoma (japani), lesitiiniä, palkokasvien, lignaaneja, magnesium, margariini, miso, Mull-Soy®, natto, Nursoy ®, okara, fosfatidyyliseriini, fosfori, fytaattia, phytoestrogen, kasvi estrogeeni, kalium, Previna®, ProSobee®, PtdSer, Purina 660, shoyu, shoyu polysakkaridit, soija, sojabohne, soija, soija-pohjainen ruoka, soijaproteiinia, soija saponins, soijakastike, soija, soija-ohra tahna, soijaöljy, soija tiivisteet, soy Enfamil®, soijakuitu, soijajauhoa, soija- ruoka, soija isoflavones, soija-isolaatit, soijalesitiini, soijamaito, soija pähkinät, soijaöljy, soijafosfatidyylikoliini kompleksi ( IdB 1016), soija fosfatidyyli (PI), soija tuote, soijaproteiini, soijaproteiini-isolaatti, soijakastike, S-PtdSer, Supro®, Supro 660®, Supro 675®, Ta-tou, tempeh, soijarouhe, tofu, yuba.

infantiili koliikki

Tulehdus

Huomaa: Ipriflavone, synteettinen isoflavone, on tutkittu mahdollisena tapa hoitaa tai estää luukatoa postmenopausaalisilla naisilla. Tämä monografia keskittyy luonnon soija. Ipriflavone käsitellään erikseen. Soija isoflavoneja, genisteiinin ja daidtseiinin, on tutkittu hoitoja eri olosuhteissa. Tämä monografia keskittyy soijaproteiinia tai elintarvikkeet, jotka sisältävät soijaproteiinia. Isoflavoneja käsitellään erikseen. Soijalesitiini on peräisin jätteen soijapapuja. Se on sekoitus rasva-aineet erotetaan soijaöljyä ja käyttää elintarvikkeiden lisäaineena. Sen kemiallinen nimi on fosfatidyylikoliini ja sisältää ainesosia koliini, fosforihappoa, glyserolia ja rasvahappoja. Soijalesitiiniä käsitellään erillisessä monografia. Soijaöljy ja soija-johdettu steroleja ei ole erikseen käsitelty.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto ei suoranaisesti säädellä yrttejä ja täydentää. Ei ole mitään takeita voimaa, puhtautta tai tuoteturvallisuuden ja vaikutukset voivat vaihdella. Kannattaa aina lukea tuoteselosteet. Jos sinulla on sairaus, tai muita lääkkeitä, yrttejä, tai lisiä, sinun pitäisi puhua pätevän terveydenhuollon tarjoaja ennen uuden hoidon. Keskustele terveydenhuollon tarjoaja välittömästi, jos sivuvaikutuksia.

Vältä joilla on tunnettu allergia soija, jokin sen osien tai jäsenet sen kasvikuntaa.

Soy voi toimia elintarvikkeiden allergeeni samanlainen maito, munat, maapähkinät, kala ja vehnä. Oireita allergisen reaktion vaihtelevat nuha, tulehdus ruoansulatuskanavan äkillinen verenpaineen lasku.

Soija on todennäköisesti käytössä turvallisia ruokavalion aikuisilla, lapsilla ja pikkulapsilla, vaikka maksimi kestoa ei tiedetä. Soijaproteiini on turvallisesti käytetty jopa vuoden. Soy kaava on turvallisesti käytetty täysiaikainen vauvoilla.

Soija voi aiheuttaa atooppinen ihottuma (iho-ongelmia), astma, huono maku, verenvuoto, turvotus, ummetus, vahinkoa haima, ripuli, goiters (laajentuneen kaulan lisääntyneen kilpirauhasen kokoa), kasvuhäiriö, väsymys, immuunijärjestelmän muutokset, lisääntynyt sydämen syke, unettomuus, suolistotulehdus, löysä uloste, kuukautiskierron muutokset, migreeni, pahoinvointi, vatsakipu ja oksentelu.

Käytä varovaisesti ihmiset hormoniherkän syöpien, kuten rinta-, munasarja- tai kohtusyöpä tai hormoniherkän olosuhteet kuten endometrioosi.

Soija voi lisätä verenvuotoriskiä. Varovaisuutta on ihmisiä, joilla on verenvuotohäiriöitä tai huumeiden, jotka saattavat lisätä verenvuotoriskiä. Annostusta saattaa olla tarpeen.

Raudanpuuteanemia

Munuaissairaus

Vaihdevuosioireita (ei hot-huuhtelu)

Kuukautiset migreeni

metabolinen oireyhtymä

Motiliteettihäiriöitä (ruoansulatusongelmat)

nivelrikko

Fyysisen toimintakyvyn ja hyvinvoinnin vanhuksilla

Kuukautisia edeltävä oireyhtymä (PMS)

Nivelreuma

ihon vanheneminen

Ihovaurioita auringon aiheuttamaa

Selkäydinvamma

kilpirauhanen

tuberkuloosi

Painonnousu (vauvoilla)

Painonpudotus

osteoporoosi

Käyttää perustuvat perinteeseen tai teoriaan

Soija voi alentaa verensokeria. Varovaisuutta on diabeetikoilla tai matala verensokeri, ja niissä huumeiden, yrtit, tai täydennyksiä, jotka vaikuttavat veren sokeria. Verensokeri ehkä valvottava pätevän terveydenhoitoalan ammattilainen, kuten apteekista, ja lääkitys on ehkä muutettava.

Soija voi aiheuttaa korkeaa verenpainetta. On noudatettava varovaisuutta ihmiset huumeiden tai yrttejä ja ravintolisiä, jotka muuttavat verenpaine.

Koska soija sisältää estrogeenin kaltaisten kemikaalien vaikutukset muiden aineiden uskotaan olevan estrogeenin kaltaisia ​​ominaisuuksia voidaan muuttaa.

Soy saattaa häiritä miten kehon käsittelee tiettyjä lääkkeitä käytetään maksan “P450” -entsyymijärjestelmän.

Käytä varoen henkilöille, jotka ovat anemia, kystistä fibroosia, tai häiriöt kilpirauhasen, mahan, suolen, immuunijärjestelmä, tai sydämen.

Vältä joilla on tunnettu allergia soija, jokin sen osien tai jäsenet sen kasvikuntaa.

Vältä soija korkeammalle tasolle yleensä kuluteta elintarvikkeiden, jos henkilö on raskaana tai imettävät, on syöpä tai on vaarassa syövän, tai on lääkitystä.

Soy osana säännöllistä ruokavaliota on perinteisesti pidetään turvallisena raskauden ja imetyksen, vaikka tieteellinen tutkimus on rajoitettu näillä alueilla.

Tuore tutkimus osoittaa, että isoflavoneja siirtyvät äidinmaidon välityksellä äitien vauvoille. Ei-ihmisen tutkimuksessa suurina annoksina isoflavoneja aiheutti kasvaimia ja lisääntymis- muutoksia jälkeläisissä. Vältä suurilla soija tai soija isoflavones ihmisillä.

Anderson JW ja Bush HM. Soijaproteiini vaikutuksista seerumin lipoproteiineihin: laadun arviointi ja meta-analyysi satunnaistettuja, kontrolloituja tutkimuksia. J.Am.Coll.Nutr. 2011,30 (2): 79-91., Beavers DP, Beavers KM, Miller M, et al. Altistuminen isoflavoneja sisältäviä soijatuotteita ja endoteelin toimintaan: Bayes meta-analyysi satunnaistetuissa kontrolloiduissa kokeissa. Nutr.Metab Cardiovasc.Dis. 2012,22 (3): 182-191., BRUYAS-Bertholon V, Lachaux A, Dubois JP, et ai. [Mikä hoitoja infantiili koliikki?]. Presse Med. 2012,41 (7-8): E404-E410.; Clement YN, Onakpoya I Hung SK, et al. Vaikutukset kasviperäisten ja ravintolisiä kognitioon vaihdevuodet: järjestelmällinen katsaus. Maturitas 2011,68 (3): 256-263., Dong JY, Tong X, Wu ZW, et ai. Vaikutus soijaproteiinia verenpaineeseen: meta-analyysi satunnaistetuissa kontrolloiduissa kokeissa. Br.J.Nutr. 2011,106 (3): 317-326., Dupont C, Chouraqui JP de, Boissieu D, et al. [Ruokavalioon hoito lehmänmaidon proteiiniallergia]. Arch.Pediatr. 2011,18 (1): 79-94., Huang J, Frohlich J, ja Ignaszewski AP. Vaikutus ruokavalion muutokset ja ravintolisistä lipidiprofiiliin. Can.J.Cardiol. 2011,27 (4): 488-505., Iacovou M, Ralston RA, Muir J, et al. Ruokavalioon infantiili koliikki: järjestelmällinen katsaus. Matern.Child Health J. 2012,16 (6): 1319-1331., Koletzko S, Niggemann B, Arato A, et al. Diagnostic lähestymistapa ja hoito lehmänmaidon proteiini allergia lapsilla: ESPGHAN GI komitean käytännön ohjeita. J.Pediatr.Gastroenterol.Nutr. 2012,55 (2): 221-229., Leonard SA ja Nowak-Wegrzyn A. Food proteiini aiheuttama enterokoliitti oireyhtymä: päivitys luonnon historiasta ja sekä johdon. Ann.Allergy Astma Immunol. 2011,107 (2): 95-101., Li L, Ying XJ, Sun TT, et al. Katsaus menetelmien laadun katsausten noin mahalaukun syövän riskiä ja suojaavat tekijät. Asian Pac.J.Cancer Ed. 2012,13 (5): 2069-2079., Liu ZM, Chen YM, ja Ho SC. Vaikutukset soija saanti verensokerin hallintaan: meta-analyysi satunnaistetuissa kontrolloiduissa kokeissa. Am.J.Clin.Nutr. 2011,93 (5): 1092-1101., Sherzai A, Heim LT, Boothby C, et ai. Stroke, elintarvikkeiden ryhmät, ja ruokatottumukset: järjestelmällinen katsaus. Nutr.Rev. 2012,70 (8): 423-435., Yang B, Chen Y, Xu T, et ai. Järjestelmällinen katsaus ja meta-analyysi soijatuotteita kulutuksen potilailla, joilla on tyypin 2 diabetes. Asia Pac.J.Clin.Nutr. 2011,20 (4): 593-602., Yang G, Shu XO, Chow WH, et al. Soija ravinnon ja keuhkosyövän riskiä: todisteita Shanghai Naisten Health Study ja meta-analyysi. Am.J.Epidemiol. 11-15-2012,176 (10): 846-855.

Tämä näyttöön perustuva monografia valmistettiin Natural Standard Research Collaboration