somatropiini, nisäkkäistä saatuihin (injektio reitti, ihonalainen reitti) asianmukainen käyttö

annostelu

Vastaamaton annos

Tämä lääke annetaan laukaus ihon alle tai lihakseen. Somatropiini saattaa joskus antaa kotona potilaille, jotka eivät tarvitse olla sairaalassa. Jos lääkkeen käyttämisen kotona, lääkäri opit valmistautua ja pistää lääkettä. Varmista, että ymmärrät kuinka lääkettä valmistetaan ja pistetään.

Jos käytät tätä lääkettä hoitoon lyhyen suolen oireyhtymä, noudata lääkärin ohjeita siitä mitään erityistä ruokavaliota. Ota kaikki muut lääkkeet tai täydentää lääkäri on määrännyt osana yhdistelmähoitoon.

Tämä lääke tulee potilaan tiedot insertti. Lue ja noudata ohjeita insertin huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

On olemassa monia erilaisia ​​muotoja (esim injektiopullo, patruuna, injektiolaite) saatavilla tämän lääkkeen. Varmista lääkärin, sairaanhoitajan tai apteekista kerrotaan, miten valmistautua ja hallinnoida tätä lääkitystä. Lue myös kaikki ohjeet huolellisesti olla varma osaat käyttää laitetta.

Aina saat lääkettä, tarkista, että olet saanut asianmukaisen laitteen. Kerro apteekkiin, jos on kysyttävää laite, josta annettiin.

Sinulle näytetään kehon alueilla, joilla tämän laukaus voidaan antaa. Käytä eri kehon alueella aina antaa itsellesi ammuttu. Seurata missä annat jokaisen laukauksen varmista kiertää kehon alueilla. Tämä auttaa estämään ihon ongelmia pistosten.

varastointi

Käytä uutta neulaa, avaamaton injektiopullo tai ruisku aina pistät lääkkeen.

Et ehkä käytä kaikkia lääkkeen jokainen pullo (lasipullo). Käytä jokainen pullo vain kerran. Älä tallenna avoimeen pulloon. Jos lääke injektiopullossa väri on muuttunut, tai jos näet hiukkasia, älä käytä sitä.

Käytä vain merkki lääkkeen että lääkäri määrännyt. Eri merkit eivät välttämättä toimi samalla tavalla.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Tämä lääke on annettava kiinteän aikataulun. Jos annos jää tai unohda käyttää lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin tai apteekkiin ohjeita.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä avaamattomia pulloja, patruunat, ja injektio laitteet Nutropin® ja Nutropin- AQ® jääkaapissa, lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Ei saa jäätyä.

Säilytä avaamattomia pulloja of Saizen® ja Zorbtive® huoneenlämmössä, lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Ei saa jäätyä.

Säilytä lääke, joka on sekoitettu jääkaapissa. Nutropin® tai Saizen® pulloihin ja Zorbtive® joka on sekoitettu tulee käyttää 14 päivän kuluessa. Saizen® click.easy® patruuna, joka on sekoitettu tulee käyttää 21 päivän kuluessa. Nutropin- AQ® injektiopullo, patruuna, ja injektio laitetta on käytettävä 28 päivän kuluessa. Varmista, että ymmärrät kuinka kauan voit tallentaa lääkettä sen jälkeen kun se on sekoitettu. Heitä pois kaikki sekoitettu lääke, jota ei ole käytetty tämän ajan kuluessa.

Heitä pois käytetty neuloja kova, suljettu säiliö että neulat eivät säkissä kautta. Pidä tämä säiliö poissa lasten ja lemmikkieläinten.