skorpioni pistää tauti

Scorpion pistot – vaikkakin tuskallinen – ovat enimmäkseen harmittomia. Noin 30 arvioidusta 1500 lajia skorpioneja voi aiheuttaa mahdollisesti hengenvaarallisia pistoja. Yhdysvalloissa, vain kuori skorpioni, löytyy lähinnä keskellä erämaata, on myrkky voimakas riittää aiheuttamaan vakavia oireita. Muualla tappava skorpioni pistää tapahtuvan pääosin Meksikossa, Etelä-Amerikassa, ja Afrikan osissa, Lähi-idässä ja Intiassa.

Scorpion pistot ovat vakavimpia nuorilla lapsilla, iäkkäiden ja lemmikit. Yhdysvalloissa, terveitä aikuisia ei tavallisesti tarvitse hoitoa skorpioni pistää, mutta jos lapsi on pistetty, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.

oireet

Useimmat skorpioni pistää Yhdysvalloissa aiheuttaa vain vähäisiä oireita, kuten kipu ja lämpöä on pisto sivustolla. Myrkky kuoren Scorpion, kotoisin Arizona, New Mexico ja Kalifornian puolella Colorado-joki, on enemmän myrkyllisiä ja voivat olla hengenvaarallisia, erityisesti lapsilla.

Kipu, joka voi olla voimakkaita; Puutuminen ja pistely alueella ympärillä pisto; Lievää turvotusta alueella ympärillä pisto

Lievät oireet saattavat sisältää

Enemmän-vaikeita oireita saattavat sisältää

On aina parasta olla turvallinen. Jos sinä tai lapsesi on pistetty, noudata näitä ohjeita

Lihasnykäykset tai selkäsauna; Epätavallinen pään, niskan ja silmien liikkeet; kuolaaminen; hikoilu; oksentelu; Korkea verenpaine (hypertensio) tai matala verenpaine (hypotensio); Nopeutettu syke (takykardia) tai epäsäännöllinen sydämen syke (rytmihäiriö); Levottomuus tai excitability tai lohduton itku (lapsilla)

Scorpions ovat niveljalkaisten – sukulainen hyönteisiä, hämähäkkejä ja äyriäisiä. Keskimääräinen Scorpion on noin 3 tuumaa (7,6 cm) pitkä, mutta eri lajeja voi olla pienempi tai suurempi. Scorpions on kahdeksan jalat ja pari ravun kaltaisten punkit. Ne pistävät sijaan purra käyttäen Stinger niiden hännät. Myrkky itsessään monimutkainen yhdistelmä myrkkyjä, jotka vaikuttavat hermostoon (neurotoxins).

Jos olet huolissasi skorpionin pisto – vaikka reaktio on vähäinen – ensimmäinen soittaa paikalliseen myrkytyskeskukseen neuvoa. Päästäkseen myrkytystietokeskukseen Yhdysvalloissa, soita Poison apuvälineet 800-222-1222 .; Hanki välitöntä hoitoa tahansa lapselle pistelee skorpioni .; Jos olet pistänyt, saada nopea apu jos alkaa kokea laajalle oireita .; Hakeudu lääkäriin heti, jos olet tai lapsesi on pistetty matkoilla toisessa maassa.

syyt

Scorpions ovat yöllisiä olentoja, jotka vastustavat kirvelyä ellei provosoi tai hyökkäyksen kohteeksi. He voivat valvoa määrä venom ne vapauttavat – riippuen uhattuna he tuntevat – niin jotkut pistää voivat olla lähes täysin venomless.

Tietyt tekijät voivat lisätä riskiä skorpionin pisto

Kuten pistäviä hyönteisiä, kuten mehiläisiä ja ampiaiset, voit olla allerginen reaktio skorpionin pisto – joskus niin vaikea olla hengenvaarallinen (anafylaksia). Merkit ja oireet ovat samanlaisia ​​kuin mehiläisen pistot ja voivat sisältää nokkosihottuma, hengitysvaikeuksia, ja pahoinvointi ja oksentelu. Allerginen reaktio voi olla virheellisesti myrkky, joka voi aiheuttaa erilaisia, mutta myös vaarallinen oireita.

Hyvin vanha ja hyvin nuorille todennäköisimmin kuolevat käsittelemättömien myrkyllisiä skorpionin puree. Syynä on yleensä sydämen tai hengityselinten vajaatoiminta esiintyy muutaman tunnin kuluttua pisto. Hyvin harvat kuolemantapaukset skorpioni pistää on raportoitu Yhdysvalloissa.

Jos voit löytää skorpioni että pistelee sinun tai lapsi, tuo se mukanasi sairaalaan. Tyypin tunnistamiseksi Scorpion voivat hoidon helpottamiseksi.

Riskitekijät

Historiasi ja oireet ovat yleensä kaikki lääkärin tulee tehdä diagnoosi. Jos sinulla on vakavia oireita, voi olla verta tai kuvantamistutkimuksissa tarkistaa vaikutusten venom maksaan, keuhkoihin ja muihin elimiin.

Sijainti. Yhdysvalloissa, skorpioneja lähinnä elävät keskellä erämaata, erityisesti Arizona. Maailmanlaajuisesti he löytyy useimmiten Meksiko, Pohjois- ja Etelä-Afrikka, Etelä-Amerikassa, Lähi-idässä ja Intiassa .; Ympäristö. Bark skorpionit elävät kiviä, lokit ja puun kuori – siis nimi – ja olet erityisen todennäköisesti kohtaavat ne, kun olet vaellus tai camping. Bark skorpionit ovat myös yleisimpiä talon skorpioni, piilossa polttopuut, roskat ämpärit, vuodevaatteet ja kengät .; Kausi. Scorpions ovat aktiivisimpia keväällä ja kesällä, kun yöllä lämpötila leijuvat yli 70 F (21 C) .; Matkustaa. Ei vain ovat enemmän todennäköisesti kohtaavat vaarallinen skorpioneja matkoilla kehitysmaissa, saatat tuoda ne kotiin. Scorpions voi piilottaa vaatteiden, matkatavarat ja kuljetussäiliöissä.

komplikaatiot

Useimmat skorpioni pistää eivät tarvitse hoitoa. Mutta jos oireet ovat vakavia, tukihoito sairaalassa tarvitaan yleensä. Lisäksi vuodelepo, tähän saattaa sisältyä rauhoittavia lihaskouristuksia ja suonensisäisen huumeiden hallita kohonnut verenpaine, levottomuus ja kipua.

Puhdista haava vedellä ja saippualla .; Käytä kylmää pakkaa hoidettavalle alueelle helpottaa kipua ja hidastaa myrkky n leviämistä. Tämä on tehokkainta ensimmäisen kahden tunnin kuluttua pisto tapahtuu .; Pidä raaja nostetaan tasolle sydämesi .; Yritä pysyä rauhallisena ja hiljainen, niin että myrkky leviää hitaammin .; Älä kuluta ruokaa tai nesteitä, jos sinulla on nielemisvaikeuksia .; Over-the-counter kipulääkkeiden, kuten ibuprofeeni (Motrin IB, Chlidren n Motrin, muut), voivat auttaa helpottamaan epämukavuutta. Mutta vältä huume kipulääkkeiden, joka voi estää hengitystä.

Uusi antivenin (Anascorp) on laajasti saatavilla Meksikossa, missä kuolleisuus kuoritusta skorpioni pistää korkea. Sitä käytetään vähemmän Yhdysvalloissa koska alhainen kuolleisuus riski kuori skorpioni pistää. On kuitenkin suositeltavaa, että ihmiset, joilla on vakavia oireita saavat antivenin.

Poista roskat, tukit, laudat, kivet, tiiliä ja muita esineitä, jotka olisivat hyviä piilopaikkoja skorpioneja ympäri kotiin .; Pidä ruoho tarkasti leikattu, ja karsia pensaita ja yläpuolella puiden oksat, joka voi tarjota polku katon skorpioneja .; Tilkitä halkeamia, asentaa weatherstripping noin ovet ja ikkunat, ja korjaus revitty näytöt .; Älä säilytä polttopuut sisälle talon .; Kun vaellus tai retkeily, kuluminen pitkät hihat ja housut ja tarkista makuupussi skorpioneja ennen kuin ryömiä. Tarkista vaatteet ja ravista pois kenkäsi ennen kuin laittaa ne. Aina kenkiä .; Matkustaessa muissa maissa – varsinkin jos olet camping tai oleskelevat maalaismainen majoitus – Ravistele vaatteet, vuodevaatteet ja paketit usein ja nukkua alle hyttysverkko. Jos tiedetään, että olet allerginen hyönteisten pistoille, mukanaan adrenaliini injektorin, kuten EpiPen.

Valmistautuminen varaamiseksi

Jos skorpioni pistää sinun tai lapsi, Noudattamalla alla. Terveet aikuiset ehkä tarvitse jatkokäsittelyä ja nämä vihjeet voivat auttaa pitämään lapset turvassa, kunnes he näkevät lääkäriin

Tarkista tai lapsesi rokotustodistus olla varma jäykkäkouristus rokote on ajan tasalla.

Scorpions pyrkivät välttämään kosketusta. Jos asut alueella, jossa skorpionit ovat yleisiä, estää tilanteen kokousten tekemällä seuraavalla

Jos et löydä skorpionin lähellä kotiin tai leirintäalue, käytä pihtejä varovasti poistaa Scorpion pois ihmisiltä.

Testit ja diagnoosi

1

Hoidot ja huumeet

)

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

ennaltaehkäisy

Lue lisää Scorpion pistot

Lisää Scorpion pistot