Sirppisoluanemia

Pamela Gyebi-Ababio, 18 aikaan Tässä haastattelussa päässä Croydonin Etelä-Lontoossa, on kolme AS-tasoa ja haluaa olla lääkäri. Hänellä on myös sirppisoluanemia.

“Olen tuntenut olen ollut sirppisoluanemia niin kauan kuin muistan. Olen vakaasti sitä ei estä minua nauttia elämästäni tai saavuttamaan tavoitteeni. En ehtinyt paljon koulu yksi vuosi, koska olin pahoinvointia mutta toisti vuonna ja tein AS-tasoa Matematiikka, biologian ja kemian.

“Tärkein vaikutus sirppisoluanemia on, että saan sirppisolusairautta (sirppisolu) kriisi. Minun punasoluja, jotka ovat sirpinmuotoinen pikemmin kuin pyöreä, jumiin ja estää veren virtausta. Lepo, juomavesi ja pitäminen lämpimänä auttaa pysäyttämään kriisin tulossa, joten varmista huolehdin itsestäni.

“Kriisit tulevat eri tavoin. Joskus tuntuu kipua käsivarteen, syvällä kudoksissa. Joskus kipu on minun jalka tai vyötärölle. Tämä on pahempaa, mutta en voi yleensä käsitellä sitä. Se tuntuu vähän kuin sähköiskuja. Olen särkylääkkeitä ja juoda paljon vettä yrittää lopettaa sen tulossa. On aikoja, jolloin se on liian tuskallista liikkua, ja minun täytyy vain levätä sängyssä.

Sirppisolukriisistä

“Minulla oli kriisejä koko lapsuuteni ja on sairaalahoidossa useita kertoja. Rakastan tanssimista ja joutui Royal Ballet School kun olin yhdeksän, mutta en voinut jatkaa, koska minun terveys oli huono. Se oli pettymys.

Minulla oli vakavin kriisi, kun olin 16. Minut vietiin sairaalaan ambulanssin jouluaattona koska olin vaikea kipu säären luut. Se oli kauheaa, ja en voinut laittaa mitään painoa jalkojani. Olin ollut kipua siellä muutaman viikon ja vitsaili kavereiden kanssa, että olin tulossa vanhaksi, mutta yllättäen se paheni.

“Sairaalassa he antoivat minulle morfiini, ja sain kotiin viiden päivän kuluttua. Kipu aiheutti sirppisolukriisejä muodostuuko minun luuytimessä. Seuraavien kuukausien aikana, kipu oli huono. En voinut kävellä ilman jonkun nojata, ja en voinut käydä koulua uudestaan ​​vasta huhtikuussa.

Tein itse oppii käyttämään kävelykeppi, vaikka vihasin sitä, koska se sai minut tuntemaan vanha, ja menin kouluun. Vain parhaillaan siellä auttanut. Se oli kouluvuoden jouduin toistaa, mutta minun koulu oli hyvin kannustava.

“Friends kirkosta ja koulu tuli tapaamaan minua, mutta oli niin paljon osapuolia, että en voinut mennä. Lopulta kysyin ystäväni ei kutsua minua niin en tiedä mitä puuttui. Enimmäkseen, kaikki Saatoin levätä. Joskus En voinut edes kuunnella musiikkia basso satuttaa jalat.

“Kipu voi tehdä minut turhautunut, ja saan reipas. Kerran, sairaalassa, pyysin pikkusisko päästä pois sängystä, ja en sanonut sitä mukavalla tavalla. Se ei ole kuin minua. Menin psykologin auttaa minua käsittelemään kipua. Hän auttoi minua saamaan luottamusta ja ymmärtää, että minun täytyy laittaa terveyttä ensimmäinen. Nyt jos olen sairas otan vapaapäivän, kun ennen olin jatkaa ja tehdä työni, mikä tekisi minut huonompi.

Selviytyminen kriisi kipu

“Aloin ottaa verensiirrot huhtikuussa 2007. Ajatuksena on lopettaa kehoni tuottavien sirppisolukriisejä.

Ennen ensimmäinen verensiirtoon, olin hermostunut. Olin nähnyt seurakunnassa ja tiesin olin neulatunkeuma minun nivusiin, mutta niitä käytetään paikallispuudutus, ja en oikeastaan ​​tunne mitään jälkeen. Kesti noin tunnin.

“Kolme tai neljä päivää sen jälkeen verensiirron, menin matkalle Hastings minun kirkon ja pelasin jalkapalloa ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. Se tuntui niin hyvältä! En ollut puiston kaksi vuotta, koska olin ollut pahoinvointia ja se oli ihana ei olla väsynyt tai kipeä. Tunsin normaali. Tunsin minut.

“Minulla on verensiirtoja neljän viikon välein putken kautta (pieni putki työnnetään minun arm), ja joka jatkuu kahden vuoden ajan. Valitettavasti koska verensiirtojen, olen nyt liian paljon rautaa minun veressäni, joten myös oltava hoito vähentää sitä.

“Olen edelleen on pariton päivä, tai jopa outoa viikolla, kun voin pahoin ja on otettava se helppoa. Aloin saada kriisi aikana minun AS-tasot ja piti käydä koulua kainalosauvoilla, mutta koulu antoi minulle ylimääräistä aikaa ja haluan levätä hoitajan huoneeseen.

puuttuvat ulos

“Onneksi yksikään minun kolme nuorempaa sisarta on sirppisoluanemia. Tulevaisuudessa haluaisin tulla lääkäri ja avata terveyskeskuksen ulkomailla tai olla patologi ja tutkimus sairaus. En ole päättänyt vielä.

14/07 /

14/07 /

Palvelut

verensiirrot

Sijainti

Ehdot, jotka ovat yleisempiä Afrikkalainen ja Afrikkalainen Karibian ihmisiä, ja kuinka vähentää riskiä

Afrikkalainen ja Afrikkalainen Karibian ihmiset ovat todennäköisesti vaikuttaa sirppisolu häiriöt. Tutustu oireet, hoito ja miten hallita sirppisolukriisistä

Mitä tehdä erilaisia ​​kipuja, kuten nivelkipu, selkäkipu ja migreenin sekä miten hallita pitkäkestoisen kivun

Sirppisoluanemia: Pamela tarina

Palvelut lähelläsi

Musta terveys

Sirppisoluanemia

Eläminen kipu