selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI: t)

Miten SSRI työ

SSRI, yleisesti määrätty masennuslääkkeitä, auttaa voittamaan masennuksen. Tutustu miten SSRI parantaa mielialaa ja mitä sivuvaikutuksia ne voivat aiheuttaa.

SSRI hyväksytty hoitoon masennuksen

Selektiiviset serotoniinin takaisinoton estäjät (SSRI: t) ovat yleisimmin määrätty masennuslääkkeitä. Ne voivat helpottaa oireita keskivaikea tai vaikea masennus, ovat suhteellisen turvallisia ja yleensä aiheuttaa vähemmän sivuvaikutuksia kuin muita masennuslääkkeitä do.

Mahdolliset sivuvaikutukset ja varotoimet

SSRI helppous masennus lisäämällä serotoniinin määrää aivoissa. Serotoniini on yksi kemiallinen lähettien (välittäjäaineiden), jotka kuljettavat signaaleja aivosolujen välillä. SSRI estää takaisinimeytymiseen (takaisinoton) serotoniinin määrää aivoissa, mikä lisää serotoniinin saatavilla. SSRI kutsutaan valikoiva, koska ne näyttävät vaikuttavat ensisijaisesti serotoniinin, eikä muita välittäjäaineiden.

SSRI voidaan myös käyttää sellaisten tilojen hoitoon, muut kuin masennus, kuten ahdistuneisuushäiriöt.

Food and Drug Administration (FDA) on hyväksynyt nämä SSRI masennuksen hoitoon

Fluvoksamiini, SSRI joka on hyväksynyt FDA hoitoon pakko-oireinen häiriö, on joskus käytetään masennuksen hoitoon.

Kaikki SSRI toimivat samalla tavalla ja yleensä voi aiheuttaa samanlaisia ​​haittavaikutuksia, vaikka jotkut ihmiset välttämättä huomaa mitään. Monet haittavaikutukset voivat häviävät ensimmäisten hoitoviikkojen, kun taas toiset voivat johtaa teitä ja lääkäri kokeilla eri lääkettä. Jos et voi sietää yksi SSRI, saatat pystyä sietämään toisenlainen, kuten SSRI eroavat kemiallinen koostumus.

Mahdollisia sivuvaikutuksia SSRI voi sisältyä muun muassa

Lääkitystä ruoan kanssa voi vähentää pahoinvointia. Myös kunhan lääkitys ei pidä sinua nukkuva, voit vähentää pahoinvointia ottamalla sitä ennen nukkumaanmenoa.

Mikä masennuslääke on teille parasta, riippuu useista kysymyksistä, kuten oireita ja muita terveyttä voi olla. Kysy lääkäriltä ja apteekista yleisimmät mahdollisia sivuvaikutuksia juuri sinun SSRI ja lukea potilaan lääkitystä oppaan mukana reseptiä.