selegiliini (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Selegiline käytetään yhdessä levodopan kanssa tai levodopan ja karbidopan yhdistelmä Parkinsonin taudin (joskus kutsutaan vapina vamma tai halvaus agitans). Tämä lääke toimii lisätä ja laajentaa levodopan vaikutuksia, ja se voi auttaa hidastamaan etenemistä Parkinsonin tauti.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille selegiliinin lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta selegiliinin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin olla ei-toivottuja vaikutuksia (kuten kohonnut verenpaine, ortostaattinen hypotensio, epätavallinen uneliaisuus), mikä voi edellyttää varovaisuutta saavilla selegiliini.

Kapseli, Tablet, Tablet hajottavien

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

allergiat

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

pediatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

geriatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Muut vuorovaikutukset

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Muut sairaudet

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

annostelu

On parasta ottaa kapseleita tai tabletteja aamulla aikana aamiaisen ja lounaan. Sinun ei pitäisi käyttää sitä illallisen, koska sinulla voi olla ongelmia nukkumassa.

Jos käytät hajoavan tabletin, että kätesi ovat kuivat, ennen kuin käsitellä tabletin. Älä avaa läpipainopakkausta, joka sisältää tabletin ennen kuin olet valmis ottamaan sen. Tabletti otetaan pakkauksestaan ​​avaamalla takaa folio, sitten kun tabletti ulos. Älä paina tablettia folion läpi. Älä riko tai jakaa tabletin. Aseta tabletin päällä kielen, jossa se sulaa nopeasti. Älä syö ruokaa tai juomaa nesteiden 5 minuuttia ennen tai jälkeen lääkkeen. On parasta käyttää tätä lääkettä ennen aamiaista.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä, jotta muutoksiin annoksen ja tarkistaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Älä ota selegiline jos olet käyttänyt meperidine (esim Demerol®) tai MAO-estäjän (MAO: n) (esim isokarboksatsidi, feneltsiini, tranyylisypromiini, Marplan®, Nardil® tai Parnate®) viimeisen 14 päivän aikana. Jos et voi kehittyä agitaatio, sekavuus, levottomuus, maha- tai suolisto-oireita, äkillinen kuume, erittäin korkea verenpaine tai vakava kouristukset.

Älä ota cyclobenzaprine, dekstrometorfaania (Robitussin®, Pediacare®), mäkikuisma, tai kipu lääkkeet (esim metadoni, propoksifeeni, tramadoli, Darvon®, Dolophine®, Ultram®), kun käytät tätä lääkettä. Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä voivat aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Selegiliini voi aiheuttaa ehto serotoniinioireyhtymä, kun käytetään yhdessä tiettyjen MAO-estäjien (esim feneltsiini, rasagiliini, tranyylisypromiini) ja masennus- (esim amitriptyliini, doxepin, fluoksetiini, fluvoksamiini, nortriptyliini, paroksetiini, sertraliini, Elavil®, Luvox ®, Pamelor®, Paxil®, Prozac® tai Zoloft®). Serotoniinisyndrooman oireita ovat: ahdistuneisuus, levottomuus, nopea syke, kuume, hikoilu, lihaskouristukset, nykimistä, pahoinvointi, oksentelu, ripuli, näkö- tai kuulo asioita, jotka eivät ole siellä.

Kun selegiliiniä on otettu 10 mg tai vähemmän per päivä hoitoon Parkinsonin tauti, ei ole rajoituksia elintarvikkeiden tai juomien olet syödä tai juoda. Kuitenkin mahdollisuus olemassa, että vaarallisia reaktioita, kuten äkillinen korkea verenpaine, voi ilmetä, jos suurempia annoksia käytetään Parkinsonin taudin otetaan tiettyjen ruokien, juomien tai muiden lääkkeiden. Nämä elintarvikkeet, juomat ja lääkkeet sisältävät

Vastaamaton annos

Myös vähintään 2 viikon kuluttua lopettaa lääkkeen ottamisen, näiden elintarvikkeiden, juomien ja muut lääkkeet voivat edelleen reagoida selegiline jos se on tehty suurempia annoksia yleensä käytetään Parkinsonin taudin hoitoon.

varastointi

Tarkista lääkäriltä tai sairaalan päivystyspoliklinikalle heti jos vaikea päänsärky, niskajäykkyys, rintakipu, nopea syke, pahoinvointia tai oksentelua, kun käytät tätä lääkettä. Nämä voivat olla oireita vakava sivuvaikutus, että pitäisi olla lääkärin huomiota.

Tämä lääke voi aiheuttaa uneliaisuutta. Se saattaa jopa aiheuttaa voit nukahtaa ilman varoitusta ajaessasi, puhua tai syödä. Älä aja tai tee mitään, mikä voisi olla vaarallista ennen kuin tiedät, miten tämä lääke vaikuttaa sinuun.

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua nielemisen, kipu suussa, punoitusta, turvotusta tai haavaumia suussa saadessaan tätä lääkettä.

Selegiline voi aiheuttaa suun kuivumista. Saat tilapäisen helpotuksen, sokerittomia makeisia tai purukumia, sulattaa bittiä jäätä suussa, tai käytä sylki korvike. Jos suussa edelleen tuntea kuivua yli 2 viikkoa, ota lääkäri tai hammaslääkäri. Jatkuvat suun kuivuminen saattaa lisätä hammassairaus, kuten karies, iensairaus, ja sieni-infektiot.

Jotkut ihmiset, jotka ovat käyttäneet tätä lääkettä oli epätavallisia muutoksia niiden käyttäytymistä. Keskustele lääkärin kanssa, jos alkaa ottaa ongelmia rahapelit tai lisääntynyt kiinnostus seksiin, kun lääkkeen käyttämisen.

Älä lopeta tämän lääkkeen ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun pienentää vähitellen määrää käytät ennen lopettamista kokonaan.

On tärkeää, että lääkäri tarkastaa ihosi säännöllisesti merkkejä ihosyöpä kutsutaan melanooma. Jos havaitset epätavallista punainen, ruskea tai mustia pilkkuja iholla, keskustele lääkärin heti.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.