seborrooinen keratoosit opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Seborrooinen keratoosin ovat hyvänlaatuisia (noncancerous) ihon kasvaimet, jotka kehittyvät ihosoluja kutsutaan keratinosyyttien. Nämä kasvaimet ovat vahamainen tai rasvainen ulkoasua ja voi olla tan, ruskea tai musta. Ne näyttävät ne on liimattu tai kiinnitetään ihoon. Ajan kasvaimet tulla karkea ja äreä näköinen .; Seborrooinen keratoosin näkyvät yleensä yksin, mutta muut voivat kehittyä. Ne ovat yleensä löytyy rinnassa ja takaisin, mutta voi esiintyä missä tahansa kehon, mukaan lukien kasvot, päänahan ja niskan .; Kukaan ei tiedä, mikä aiheuttaa seborrheic keratoosin, mutta ne yleistyvät iän myötä. Useimmat ihmiset kehittää joitakin seborrheic keratoses vanhetessaan, ja lapset harvoin niitä. Seborrooinen keratoosin eivät ole tarttuvia .; oireet; Seborrooinen keratoosin näyttävät kovaksi kasvaimet iholla että tyypillisesti alkavat tan tai ruskea, mutta voi tummentaa ajan mittaan. Niillä on usein rasvaisuus ja näyttää ikään kuin ne liimataan iholle, toisin kuin kasvavat siitä. Ne voivat olla pieniä, tai suurempi kuin 3 tuumaa kaikkialla. He harvoin kutinaa .; Diagnoosi; Lääkärit yleensä voi diagnosoida seborrheic keratoses katsomalla niitä. Harvoissa tapauksissa seborrheic keratoses voi näyttää muita ihosairauksia, kuten pahanlaatuisen melanooman. Jos diagnoosi on epävarma, lääkärin voi haluta tehdä koepala, jossa osa kasvusta poistetaan ja tutkitaan mikroskoopilla .; Odotettu kesto; Seborrooinen keratoosin eivät mene pois omasta. Jos niitä ei poisteta, ne kestävät eliniän .; ehkäisy; Ei ole mitään keinoa estää seborrheic keratoses kehittämästä .; hoito; Seborrooinen keratoosin ei vaadi hoitoa. Vaikka ne voivat kasvaa suhteellisen suuri ja voi tulla tumma, ne eivät ole vaarallisia .; Jos seborrooinen keratoosin ärtyä, kutiava tai ruma tai jos ne vuotavat, ne voidaan poistaa lääkärin vastaanotolla. Koska iho on numbed ennen menettelyn hoito on useimmiten kivuton. Kolme tärkeintä menetelmät poistaminen ovat; Kaavinta -Kun iho on murheen, The kasvaimet viipaloidaan tai kaavitaan pois käyttämällä instrumentti nimeltään kaavin .; Cryosurgery tai jäädyttäminen nanofluoripulveri typpeä levitetään kasvaimet. Seborrooinen keratoosit kuortua ja sitten pudota muutamaa viikkoa myöhemmin .; Sähkökirurgia -an sähkövirta polttaa kasvaimet pois.

oireet

Seborrooinen keratoosin näyttävät kovaksi kasvaimet iholla että tyypillisesti alkavat tan tai ruskea, mutta voi tummentaa ajan mittaan. Niillä on usein rasvaisuus ja näyttää ikään kuin ne liimataan iholle, toisin kuin kasvavat siitä. Ne voivat olla pieniä, tai suurempi kuin 3 tuumaa kaikkialla. He harvoin kutinaa .; Diagnoosi; Lääkärit yleensä voi diagnosoida seborrheic keratoses katsomalla niitä. Harvoissa tapauksissa seborrheic keratoses voi näyttää muita ihosairauksia, kuten pahanlaatuisen melanooman. Jos diagnoosi on epävarma, lääkärin voi haluta tehdä koepala, jossa osa kasvusta poistetaan ja tutkitaan mikroskoopilla .; Odotettu kesto; Seborrooinen keratoosin eivät mene pois omasta. Jos niitä ei poisteta, ne kestävät eliniän .; ehkäisy; Ei ole mitään keinoa estää seborrheic keratoses kehittämästä .; hoito; Seborrooinen keratoosin ei vaadi hoitoa. Vaikka ne voivat kasvaa suhteellisen suuri ja voi tulla tumma, ne eivät ole vaarallisia .; Jos seborrooinen keratoosin ärtyä, kutiava tai ruma tai jos ne vuotavat, ne voidaan poistaa lääkärin vastaanotolla. Koska iho on numbed ennen menettelyn hoito on useimmiten kivuton. Kolme tärkeintä menetelmät poistaminen ovat; Kaavinta -Kun iho on murheen, The kasvaimet viipaloidaan tai kaavitaan pois käyttämällä instrumentti nimeltään kaavin .; Cryosurgery tai jäädyttäminen nanofluoripulveri typpeä levitetään kasvaimet. Seborrooinen keratoosit kuortua ja sitten pudota muutamaa viikkoa myöhemmin .; Sähkökirurgia -an sähkövirta polttaa kasvaimet pois.

Diagnoosi

Lääkärit yleensä voi diagnosoida seborrheic keratoses katsomalla niitä. Harvoissa tapauksissa seborrheic keratoses voi näyttää muita ihosairauksia, kuten pahanlaatuisen melanooman. Jos diagnoosi on epävarma, lääkärin voi haluta tehdä koepala, jossa osa kasvusta poistetaan ja tutkitaan mikroskoopilla.

Kuinka kauan se kestää?

Seborrooinen keratoosin eivät mene pois omasta. Jos niitä ei poisteta, ne kestää eliniän.

Miten estää tämän terveydentila

Ei ole mitään keinoa estää seborrheic keratoosin kehittymästä.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Seborrooinen keratoosin ei vaadi hoitoa. Vaikka ne voivat kasvaa suhteellisen suuri ja voi tulla tumma, ne eivät ole vaarallisia.

Kun vierailla lääkäri

Katso hoitohenkilökunnalle, jos Sinulle kehittyy jokin epätavallinen ihon kasvaimet tai jos nykyisiä kasvaimet alkavat muuttua niiden ulkonäköä. Jos useita seborrooinen keratoosin kehittää yhtäkkiä, soittaa lääkärin vastaanotolla aikataulun nimityksen. Se voi olla merkki toisen taudin.

Ennuste

Seborrooinen keratoosin eivät mene pois omasta, mutta ne voidaan poistaa, jos ne ovat ärsyttäviä tai ruma. Ei ole mitään haittaa ole hoitoon kasvaimet, koska ne ovat hyvänlaatuisia (noncancerous) eivätkä muuttua syöväksi.