Sandostatin (oktreotidi) käyttötarkoitukset, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on oktreotidi?

Sandostatin hoidetaan akromegalian. Octreotide käytetään myös vähentämään punoitus jaksot ja ripuli aiheuttamia syöpäkasvaimia (karsinoidioireyhtymään) tai kasvaimia kutsutaan vasoaktiivinen intestinaalinen peptidi kasvaimet (VIP adenoomia).

Sandostatinia voidaan käyttää myös tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Käytä Sandostatin täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääketieteen etiketissä ja pakkauksessa. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat noin kaikki sairaudet, allergiat, ja kaikki lääkkeet käytät.

Tärkeää tietoa

Ennen Sandostatin, kerro lääkärille, jos sinulla on diabetes, sappirakon sairaus, sydänsairaus, korkea verenpaine, sydämen rytmihäiriöistä, kilpirauhasen ongelmat, haimatulehdus, munuaissairaus tai maksasairaus.

Saatat näytetään miten käyttää IV kotona. Älä itse pistää Sandostatinin jos et täysin ymmärrä miten antaa injektio ja hävitä käytetyt neulat, IV letkut, ja muita kohteita käytetään pistää lääkettä. Muista noudattaa annettuja ohjeita tarkka tyyppi Sandostatin lääkäri on määrännyt sinulle.

Voit olla varma Sandostatinin auttaa kuntoa ja ei aiheuta haitallisia vaikutuksia, verisolut, munuaisten toiminta, ja maksan toimintaa voi olla tarpeen testata usein. Älä jää seurata käyntejä lääkäriltä veri- tai virtsakoe. Soita lääkäriltä kerralla, jos on vakava sivuvaikutus kuten helposti pintavikoja tai verenlaskun, hidas syke, tai vaikea kipu ylä vatsassa leviämässä selkää.

Sinun ei tule käyttää Sandostatinia jos olet allerginen oktreotidille.

Ennen lääkkeen

Voit varmistaa, että voidaan turvallisesti käyttää Sandostatinin, kerro lääkärille, jos jokin näistä ehdoista

diabetes

sappirakon sairaus

sydänsairaus, korkea verenpaine tai sydämen rytmihäiriöitä

kilpirauhasongelmia

haimatulehdus

maksasairaus; tai

munuaistauti (tai jos saat dialyysihoitoa).

Sandostatin ei odoteta olevan haitallisia sikiölle. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta hoidon aikana.

Käyttämällä Sandostatin voi vaikuttaa tiettyjen hormonien, joka voi helpottaa voit tulla raskaaksi, vaikka et pysty tulla raskaaksi ennen. Keskustele lääkärin kanssa ehkäisymenetelmä välttää ei-toivotun raskauden.

Ei tiedetä, onko oktreotidi joutumisesta rintamaidon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Kerro lääkärille, jos imetät lasta.

Käytä Sandostatin täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Älä käytä tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Sandostatin pistetään ihon alle (subkutaanisesti) tai suoneen kautta IV (laskimoon). Saatat näytetään, kuinka käyttää injektioita kotona. Älä itse pistää lääkkeen, jos et täysin ymmärrä miten antaa injektio ja hävitä käytetyt neulat, IV letkut, ja muita kohteita käytetään pistää lääkettä.

Säilytä Sandostatinin alkuperäisessä pakkauksessa jääkaapissa. Suojaa valolta.

Sandostatin pitäisi olla huoneenlämmössä, kun pistät sen. Ota lääke jääkaapista 30-60 minuuttia ennen valmistelet annoksen. Älä lämmitä lääkettä. Sekoituksen jälkeen annosta, pistos annetaan heti. Älä tallentaa sen myöhempää käyttöä varten.

Valmista annos vasta sitten, kun olet valmis itse pistää. Älä käytä Sandostatin jos se on muuttunut värejä tai on hiukkasia. Soita apteekista uusia lääkkeitä.

Your hoidon tarjoaja näyttää parhaat paikat kehon pistää Sandostatinia. Käytä eri paikassa joka kerta annat pistoksen. Älä pistä samassa paikassa kaksi kertaa peräkkäin.

Käytä kertakäyttöistä neulaa ja ruiskua vain kerran. Noudata tahansa valtion tai paikallisten lakien noin heittää pois käytetyt neulat ja ruiskut. Käytä pistonkestävän “terävien” keräysastiaan (kysy apteekista mistä saa yhden ja miten heittää sen pois). Pidä tämä säiliö poissa lasten ulottuvilta ja lemmikkieläimet.

Kun käytät Sandostatin, ehkä usein lääketieteelliset testit.

Miten käytän Sandostatinin?

Jokainen kertakäyttöinen ampulli on yksi käyttöön. Heittää pois yhden käyttökerran jälkeen, vaikka on vielä jonkin verran lääkettä jäljellä sen jälkeen pistosta.

Jos jäähdytys ei ole saatavilla, voidaan tallentaa avaamaton kertakäyttöampullin tai monen annoksen pullossa huoneenlämmössä enintään 14 päivää. Pidä poissa kosteudelta ja kuumuudelta.

Hävitä Sandostatinin jäljellä monikäyttöinen injektiopullo 14 päivän jälkeen käytön. Sitten alkaa uusi injektiopullo.

Soita lääkäriltä ohjeita, jos unohdat annoksen Sandostatin.

Yliannostus oireita voivat olla vaikea ylävatsakipu, ripuli, laihtuminen, lämpöä tai pistely, tunnottomuus tai kylmän tunne, selittämätön lihaskipu, heikkous, heikko pulssi, pyörtyminen, tai hidas hengitys (hengitys saattaa pysähtyä).

Noudata lääkärisi ohjeita siitä mitään rajoituksia elintarvikkeiden, juomien tai aktiivisuutta.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allerginen reaktio Sandostatinia: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

kova mahakipu tai arkuus, vaikea ummetus

hidas tai epätasainen Sykkeiden

kova kipu ylempi vatsaan leviämässä selkää, pahoinvointi ja oksentelu, nopea sydämen syke

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

korkea verensokeri – lisääntynyt jano, lisääntynyt virtsaamistarve, nälkä, suun kuivuminen, hedelmäinen pahanhajuinen hengitys, uneliaisuus, ihon kuivuminen, näön hämärtyminen, laihtuminen

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

alhainen verensokeri – päänsärky, nälkä, heikkous, hikoilu, sekavuus, ärtyneisyys, huimaus, sydämen tiheälyöntisyys, tai hermostuneisuus; tai

kilpirauhasen – äärimmäinen väsymys, kuiva iho, nivelkipu tai jäykkyys, lihaskipu tai heikkous, käheä ääni, tunne herkempiä kylmässä, painonnousu.

Mitä minun pitäisi välttää kun käytät Sandostatinin?

Yhteinen Sandostatin haittavaikutuksia ovat

ripuli, ummetus

oksentelu, vatsavaivat

Sandostatin sivuvaikutuksia

turvotus, kaasu

päänsärky, huimaus; tai

kipu pistettäessä lääkettä.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät, ja ne alat tai lopetat hoidon aikana Sandostatin, erityisesti

bromokriptiini (Cycloset, Parlodel)

siklosporiini (Neoral, Sandimmune, Gengraf)

insuliini tai suun diabeteslääke

diureetti tai “veden pilleri”; tai

lääkettä sydänsairauden tai korkea verenpaine.

Tämä lista ei ole täydellinen. Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa oktreotidi, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkitystä oppaassa.

5.01.2015-01-07, 09:32:44

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Karsinoidituumori oktreotidi, Sandostatin LAR Depot

Akromegalian oktreotidi, bromokriptiini, Parlodel, lanreotidi, Sandostatin LAR Depot, Somatuline Depot, pasireotide SOMAVERTiä

Vasoaktiivinen suolipeptidi Kasvain oktreotidi, Sandostatin LAR Depot

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Sandostatinin?

Sandostatin (oktreotidi)