ruxolitinib

Terapeuttinen luokka: Antineoplastiset Agent

Käyttää ruxolitinib

Farmakologiset Luokka: tyrosiinikinaasi-inhibiittori

ruxolitinib on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä ruxolitinib seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio ruxolitinib tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille ruxolitinib lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta ruxolitinib vanhuksilla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Ennen ruxolitinib

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät ruxolitinib, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä ruxolitinib tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäen ruxolitinib, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä joissakin tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät ruxolitinib, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön ruxolitinib. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Lääkäri kertoo, kuinka paljon ruxolitinib käyttää ja kuinka usein. Annos riippuu verihiutaleiden ja on muuttunut useita kertoja saadakseen selville, mikä toimii parhaiten sinulle. Älä käytä enemmän lääkettä tai käyttää sitä useammin kuin lääkäri on määrännyt.

ruxolitinib mukana potilastietoja insertti. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Pitää käyttää ruxolitinib niin kauan kuin lääkäri on määrännyt. Älä muuta annosta tai lopeta ruxolitinib keskustelematta ensin lääkärin kanssa.

Ota ruxolitinib ruoan kanssa tai ilman.

Jos et pysty nielemään tabletteja, kerro heti lääkärille. Lääkäri päättää, voitko käyttää ruxolitinib nenämahalaukkuputken kautta. Lääkäri antaa sinulle tiettyjä ohjeita kuinka ottaa ruxolitinib putken kautta.

Älä syö greippiä tai juo greippimehua käytät ruxolitinib. Greippi ja greippimehu voivat muuttaa määrää ruxolitinib joka imeytyy elimistöön.

Annoksen ruxolitinib on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta ruxolitinib. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää ruxolitinib, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Oikea käyttö ruxolitinib

Jos tulee ottaa ruxolitinib pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkastaa sinut säännöllisesti vierailuja mistään ongelmista, jotka voivat johtua ruxolitinib. Verikokeita tarvitaan tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Jos tila ei parane 6 kuukauden kuluessa, tai jos se on huonompi, tarkistaa lääkäriltä.

Ruxolitinib voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

ruxolitinib saattaa lisätä riskiä sairastua infektioita. Vältä on lähellä ihmisiä, jotka ovat sairaita tai joilla on infektioita, kun käytät ruxolitinib. Pese kädet usein. Kerro lääkärille, jos sinulla on jokin infektio, ennen kuin aloitat ruxolitinib. Kerro myös lääkärille, jos olet joskus saanut tartunnan, joka ei mene pois tai infektio, joka pitää tulossa takaisin.

Sinun täytyy olla ihotesti tuberkuloosin ennen kuin aloitat ruxolitinib. Kerro lääkärille, jos sinä tai joku kotona on koskaan ollut positiivinen reaktio tuberkuloosin ihotesti.

ruxolitinib saattaa lisätä riskiä vakavasta aivoinfektio nimeltään progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia (PML). Soita heti lääkärille, jos sinulla on heikkoutta toisella puolella kehoa, koordinaatiokyvyn menetys, kömpelyys, muistin ongelmia, vaivaa ajatella selkeästi, tai kiinnostuksen menetys asioita.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet kivuliaita rakkuloita vartalon. Nämä voivat olla oireita herpes zoster (vyöruusu).

ruxolitinib voi aiheuttaa ei-melanooma ihosyöpä. Kerro lääkärille, jos sinulla on uusia tai muuttuvia ihovaurioita.

Varotoimet Vaikka käyttäminen ruxolitinib

Älä lopeta ruxolitinib äkillisesti kysymättä lääkäriltä. Voit joutua hitaasti pienentää annosta ennen pysäyttämistä, kokonaan. Tämä voi auttaa estämään mahdollisen pahenemista kuntoa ja vähentää mahdollisuutta vieroitusoireita, kuten kuumetta, puristava tunne rinnassa, hengitysvaikeuksia, pyörrytystä, huimausta tai pyörtyminen.

Jos otat liian paljon ruxolitinib, soita lääkärille tai mene lähimmän sairaalan päivystykseen välittömästi. Ota pullo ruxolitinib kanssasi.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

ruxolitinib Side Effects

ruxolitinib

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

myelofibrosis Jakafi

Polysytemia vera Jakafi

Myeloproliferatiivisten häiriöt Gleevec, imatinibi, Jakafi