ruusufinni

Ruusufinni

Tämä julkaisu sisältää yleistä tietoa rosacea (ro-Zay-hän-ah). Siinä määritellään ruusufinni ja kuvaa sen oireita, mahdollisia syitä ja hoitoja. Jos sinulla on kysyttävää luettuasi tämän julkaisun, voit keskustella niistä lääkärisi kanssa.

Ruusufinni on krooninen (pitkäaikainen) sairaus, joka vaikuttaa ihon ja joskus silmiin. Häiriö on ominaista punoitus, näppylöitä, ja vuonna vaiheissa, paksuuntunut iho. Ruusufinni vaikuttaa yleensä kasvot. Iho muissa osissa ylävartalon on vain harvoin mukana.

Ruusufinni useimmiten vaikuttaa keski-iässä ja vanhemmat aikuiset. Se on yleisempää naisilla (erityisesti vaihdevuosien aikana) kuin miehet. Vaikka ruusufinni voi kehittyä kaikenlaisia ​​ihmisiä ihonvärin, se yleensä esiintyy yleisimmin ja näkyy selvimmin ihmisten kanssa reilun iho.

On olemassa useita oireita ja tiloja, joihin liittyy ruusufinni. Näitä ovat usein punoitusta, verisuonten ruusufinni, tulehduksellinen ruusufinni, ja useita muita tiloja, joihin liittyy ihon, silmien ja nenän.

Usein huuhtelu keskustan edessä, joka voi sisältää otsa, nenä, posket, ja leuka, esiintyy varhaisessa vaiheessa ruusufinni. Huuhtelun usein mukana on polttava tunne, varsinkin kun voiteita tai kosmetiikka sovelletaan kasvot. Joskus kasvot turvoksissa hieman.

Ehto kutsutaan verisuonten ruusufinni aiheuttaa pysyviä huuhtelu ja punoitusta. Verisuonet ihon alle kasvojen voi laajeta (suuremmaksi), joka osoittaa ihon läpi niin pieniä punaisia ​​viivoja. Tätä kutsutaan telangiektasia (p-AN-je-ek-tay-ze-ah). Kyseisen iho voi olla turvonneet hieman ja tuntuu lämpimältä.

Ehto kutsutaan tulehduksellinen ruusufinni aiheuttaa pysyviä punoitusta ja näppylöitä (vaaleanpunainen kuoppia) ja pustules (kuoppia sisältävien mätä) iholla. Silmätulehdus ja herkkyys sekä telangiektasian voi myös esiintyä.

Pisimmällä vaiheessa ruusufinni, iho muuttuu syvän punaisen sävyä ja silmätulehdus on näennäistä. Lukuisat telangiectases ovat usein läsnä, ja kyhmyt iho voi olla tuskallisia. Niin kutsuttu rhinophyma voi myös kehittyä joillakin miehillä; se on harvinaista naisilla. Rhinophyma on ominaista suurennettu, sipuli, ja punainen nenä laajentumisesta aiheutuvat sebaceous (öljyntuottajamaiden) rauhaset pinnan alla ihon nenään. Ihmiset, jotka ovat ruusufinni voi myös kehittää paksuuntuminen ihon otsalle, leuka, posket, tai muilla alueilla.

Lisäksi iho-ongelmia, monet ihmiset, jotka ovat ruusufinni on silmävaivoja aiheuttamia ehto. Tyypillisiä oireita ovat punoitus, kuivuus, kutina, polttava, repiminen, ja tunne ottaa hiekkaa silmiin. Silmäluomet voi tulehtuvat ja turvoksissa. Jotkut ihmiset sanovat heidän silmänsä ovat herkkiä valolle ja heidän näkö on hämärtynyt tai muuten heikentynyt.

Lääkärit eivät tiedä tarkkaa syytä ruusufinnin mutta uskomme, että jotkut ihmiset saattavat perivät taipumus kehittää häiriö. Ihmiset, jotka poskipuna usein saattavat olla todennäköisesti kehittää rosacea. Jotkut tutkijat uskovat, että ruusufinni on sairaus, jossa verisuonet laajenevat liian helposti, jolloin punoitus ja punoitusta.

Tekijöitä, jotka aiheuttavat ruusufinni purkautua yhdellä henkilöllä voi olla mitään vaikutusta toiselle henkilölle. Vaikka seuraavat tekijät eivät ole hyvin tutkittu, jotkut väittävät, että yksi tai useampi niistä on pahentanut niiden ruusufinni: kuumuus (mukaan lukien kuumat kylvyt), rasittava liikunta, auringonvalo, tuuli, erittäin kylmä lämpötila, kuuma tai mausteinen elintarvikkeet ja juomat, alkoholin kulutus, vaihdevuodet, henkistä stressiä, pitkäaikainen käyttö ajankohtaisista steroideja kasvot, ja bakteerit.

Vaikka ei ole parannuskeinoa rosacea, se voidaan hoitaa ja hallita. Ihotautilääkäri (lääkäri, joka on erikoistunut sairauksien ihon) yleensä kohtelee ruusufinni. Hoidon tavoitteet ovat valvoa kuntoa ja parantaa ulkonäköä potilaan ihon. Se voi kestää useita viikkoja tai kuukausia hoidon ennen kuin henkilö huomaa parannusta ihon.

Jotkut lääkärit määrätä ajankohtainen antibiootti, jota sovelletaan suoraan iho. Henkilöille, joilla on enemmän vakavia tapauksia, lääkärit usein määrätä suullisen (otetaan suun) antibiootti. Papules ja märkärakkuloiksi oire ruusufinni voi reagoida nopeasti hoitoa, mutta punoitus ja punoitus eivät todennäköisesti parantaa. Äskettäin ajankohtainen geeli hyväksyttiin, jotka voivat helpottaa punoitusta liittyvät ruusufinni. 1

Jotkut ihmiset, jotka ovat ruusufinni masentua joita muutokset ulkonäkö niiden ihoa. Ihmiset, jotka ovat ruusufinni voi esiintyä alhaista itsetunto, arastele niiden ulkonäön, ja vaatia niiden sosiaalisia ja ammatillisia vuorovaikutusta muiden kanssa vaikuttaa haitallisesti. Lääkäri olisi kuultava, jos henkilö kokee epätavallisen surulliseksi tai on muita masennusoireita, kuten ruokahaluttomuutta tai keskittymisvaikeuksia.

Lääkärit yleensä hoitoon silmäongelmat ruusufinni reseptillä silmään lääkettä. Ihmiset, jotka kehittävät infektioita silmäluomien on käytännössä usein silmäluomen hygienia. Lääkäri voi suositella pesee silmäluomet varovasti laimealla vauvan shampoo tai over-the-counter silmäluomen puhtaampaa ja soveltamalla lämmin (mutta ei kuuma) puristaa useita kertoja päivässä.

Sähkökirurgia, dermabrasion ja laser leikkaus voidaan käyttää, jos punaiset viivat aiheuttamien laajentuneet verisuonet näkyvät iholle tai ihon paksuuntuminen kehittyy.

Rooli pelaat hallita rosacea on tärkeää. Voit toteuttaa useita toimenpiteitä pitää ruusufinni hallinnassa

Kysy lääkäriltäsi parhaista vaihtoehdoista sinulle. Yhdistelmä hoidot voivat parhaiten. Selvittää

hallitus (theernment) rahoittama tutkijat edelleen etsiä uusia oivalluksia ruusufinni. Esimerkiksi tutkijat ovat havainneet, että jotkut ihmiset ruusufinni on korkea tulehdusta aiheuttavia kemikaaleja ihonsa. Tutkijat tutkivat rooli cathelicidins, peptidien mikrobilääkkeiden ja proinflammatoristen ominaisuuksia, jotka suojaavat ihoa vasten infektiota. Toiset tutkivat miten aistihermoilla ihossa työtä immuunijärjestelmän aiheuttaa tulehdusta ja kipua. Tutkijat havaitsivat myös, että tasot sarveiskerroksen tryptinen entsyymiä tai SCTE-entsyymiä vastaavan pilkkomiseksi toimeton cathelicidins niiden aktiiviseen muotoon-oli kohonneet myös ihmisiä, joilla on rosacea.

Tutkijat pyrkivät myös ymmärtämään rakenteen ja toiminnan sarveiskerroksen, uloin kerros ihoa. Lisäksi edelleen käsitys microbiome ihon voi paljastaa joitakin oivalluksia mahdollisia syitä ruusufinni.

Lisätietoja tutkimus on saatavissa seuraavasta sivustot

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

hallitus (theernment) Clinical Research Trials and You on suunniteltu auttamaan ihmisiä oppia lisää kliinisiä kokeita, miksi he väliä, ja miten osallistua. Kävijöitä verkkosivuilla on tietoa perusteet osallistuvat kliiniseen tutkimukseen, ensi käden tarinoita todellisista kliinisessä tutkimuksessa vapaaehtoisia, selityksiä tutkijoilta ja linkkejä miten etsiä kokeen tai ilmoittautua tutkimukseen matching ohjelma .; ClinicalTrials tarjoaa ajan tasalla olevaa tietoa paikallistamiseen liittovaltion ja yksityisesti tukenut kliinisten kokeiden monenlaisia ​​sairauksia ja tiloja .; theernment toimittaja on sähköinen työkalu, jonka avulla käyttäjät voivat etsiä arkiston sekä sisäiset ja ulkopuolinen theernment rahoittamissa tutkimushankkeissa menneisyydestä 25 vuotta ja hakemalla julkaisuja (vuodesta 1985) ja patenteista theernment rahoituksesta .; PubMed on ilmainen palvelu Yhdysvaltain National Library of Medicine, jonka avulla voit etsiä miljoonia lehden viittausten ja tiivistelmiä lääketieteessä, hoitotyön, hammaslääketieteen, eläinlääketieteen, terveydenhuoltojärjestelmän ja prekliinisen tieteet.

AAD; Puhelin: 847-330-0230; 866-503-7546

ruusufinni

NIAMS kiitollisena tunnustavat apua seuraavat henkilöt valmistelussa ja tarkistaa alkuperäisen version tämän julkaisun: Mark Dahl, M. D., Mayo Clinic, Scottsdale, AZ; Sam Huff, National ruusufinni Society, Barrington, IL; Robert Katz, M. D., Rockville, MD; M. Carol McNeely, M. D., University Dermatology Associates, Washington, DC; Larry Miller, M. D., Chevy Chase, MD; Alan Moshell, M. D., NIAMS, theernment; ja Gary Peck, M. D., Washington Hospital Center, Washington, DC.

Tehtävänä National Institute of Niveltulehdus ja liikuntaelimistön ja ihosairauksia (NIAMS), osa Yhdysvaltain terveys- ja Human Services’ernment (theernment), on tukea syiden tutkimisen, hoito ja ehkäisy niveltulehdus ja tuki- ja liikuntaelinten ja ihosairaudet; koulutusta perus- ja kliinisten tutkijoiden suorittaa tätä tutkimusta; ja tiedon levittämistä tutkimukseen edistymistä näissä sairauksissa. NIAMS Information Clearinghouse on julkinen palvelu sponsoroi NIAMS joka tarjoaa terveystietoa ja tietolähteitä. Lisätietoja löytyy sen NIAMS verkkosivuilla atniams.theernment.

Tämä julkaisu sisältää tietoja lääkkeitä käytetään terveydentilan keskusteltu täällä. Kun tämä julkaisu on kehitetty, olemme mukana parhaiten ajan tasalla (tarkat) tiedot käytettävissä. Joskus uutta tietoa lääkityksen vapautetaan.

Informaatio- (463-6332);

Drugs @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Huumeet @ on haettavissa luettelo -hyväksytyt lääkevalmisteet.

/ NCHS

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Puhelin: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Faksi: 301-718-6366; Sähköposti: .theernment; niams.theernment

13-5038