RS-virus opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

RS-virus (RSV) on yksi monista viruksia, jotka aiheuttavat flunssan ja infektiot yläosissa hengitysteitä. RSV voi myös aiheuttaa infektion alempien hengitysteiden, kuten keuhkokuume keuhkokudoksen ja keuhkoputken tulehdukset sisällä pienimmän hengitysteiden (bronchioles) keuhkoissa .; RSV leviää eritteiden kun joku sen kanssa yskii tai aivastaa. RSV myös voidaan kuljettaa pesemätön kädet ja saastuneet välineet, kuten likainen kudoksia, doorknobs ja työpöytien ääressä. Se yleensä tulee kehon läpi silmien, nenän tai suun, kun joku saastuneen sormin koskettaa hänen kasvojen tai silmien tai hengittää pisaroina .; Ihmiset, jotka ovat suurin riski vakavan sairauden RSV ovat; Pikkulapset, varsinkin ne, jotka syntyivät aikaisin (ennenaikainen); Vanhukset; Kaikenikäisiä ihmisiä, joilla on tiettyjä sydänsairauksia, krooninen keuhkosairaus tai immuunijärjestelmä on heikentynyt

oireet

RSV on taipumus aiheuttaa tyypillisiä kylmä oireita, mukaan lukien; Kipeä kurkku; Vuotava nenä; Tukkoinen nenä; Yskä; hengityksen vinkuminen; Päänsärky; Kuume

Diagnoosi

Lääkäri voi epäillä RSV-infektion oireiden perusteella ja lääkärintarkastus tiettyinä aikoina vuodesta, jolloin RSV on yleisin. Useimmissa aikuisille ja vanhemmille lapsille, lisätestejä on tarpeeton, koska RSV oireet ovat yleensä lieviä, ja sairaus tavallisesti hoitaa kotona.

Kuinka kauan se kestää?

Ihmisiä, jotka ovat pohjimmiltaan terveitä, RSV-infektion tyypillisesti kestää noin kaksi viikkoa. Hengityksen vinkuminen, joka johtuu RSV, voi kuitenkin kestää kuukauden tai pidempään.

Miten estää tämän terveydentila

Estäminen RSV on vaikeaa, koska virus on erittäin tarttuva ja leviää helposti ihmisestä toiseen. RSV rokotteet kehitetään, mutta edistyminen on ollut hidasta ja yksi annos rokotetta ei todennäköisesti suojata hyvin vastaan ​​saaneen tartunnan uudelleen.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Lievissä RSV-infektiot, kohtelun tarkoituksena on tehdä henkilö mukava. Hoito voi sisältyä

Kun vierailla lääkäri

Soita heti lääkärille, jos lapsi tai nuorempi lapsi on

Ennuste

Useimmat RSV-infektiot katoa täysin ilman pysyviä vaikutuksia. Täsmällisin diagnoosi ja asianmukainen hoito, useimmat imeväisten ja lasten toipua vakavista hengityselinten sairauksien aiheuttama RSV-infektioiden. Kuolemantapauksia RSV-infektiot ovat suhteellisen harvinaisia, mutta RSV-infektio voi aiheuttaa kuoleman korkean riskin pikkulapsille vähintään 2 kuukaudesta 6 kuukauteen ja ikääntyneet, jotka ovat immuunijärjestelmän ongelmia. Lapset, joilla on RSV bronchiolitis imeväisiässä on hieman suurempi riski saada toistuvia vinkumista vanhetessaan. Se ei tiedetä RSV aiheuttaa tämän, vai lapsia, jotka ovat suurempi riski saada astma ovat todennäköisesti sairastunut RSV altistusta varhaislapsuudessa.