Rotarix rokote: käyttötarkoituksiin, sivuvaikutukset, varoitukset

Mikä on Rotarix?

Infektio rotaviruksen voi vaikuttaa ruoansulatuskanavan vauvojen ja pikkulasten, aiheuttaa vakavia mahalaukun tai suoliston sairaus.

Rotarix rokotetta käytetään estämään tämän taudin lapsilla.

Rotarix toimii altistamalla lapsesi pieni annos virusta, joka aiheuttaa kehon kehittää suoja tautia. Tätä rokotetta ei kohdella aktiivinen infektio, joka on jo kehittänyt kehossa.

Tärkeää tietoa

Rotarix on tarkoitettu käytettäväksi vuotiasta lasta 6 viikon ja 24 viikon iässä. Ensimmäinen annos annetaan vauvoille alkaa 6 viikon ikäisille. On tulisi kulua vähintään 4 viikkoa ensimmäisen ja toisen annoksen. 2 annoksen sarjan pitäisi olla valmis 24 viikon iässä.

Kuten kaikki rokote, Rotarix ei välttämättä tarjoa suojaa tautia jokaisessa ihmisessä.

Lapsesi ei pidä antaa Rotarix jos hänellä on vakava yhdistetty immuunipuutos tauti (SCID). Tätä rokotetta ei saa antaa, jos lapsella on ollut suoliston ongelma nimeltä suolentuppeuma (in-tuh-Suh-syyskuu-karttaa).

Lapsesi ei pidä antaa Rotarix, jos hän on koskaan ollut hengenvaarallinen allerginen reaktio rotaviruksen suun kautta otettavaa rokotetta, tai jos lapsella on vakava yhdistetty immuunipuutos tauti (SCID).

Ennen Rotarix

Jos lapsellasi on jokin näistä muita ehtoja, Rotarix ehkä lykätä tai ei annettu lainkaan

HIV tai AIDS

nykyinen vatsa sairaus tai ripulia

synnynnäinen vatsasairaus tai äskettäin vatsaan leikkaus

syöpä, lymfooma, leukemia tai muu verisairaus

jos lapsi on äskettäin saanut lääkkeitä, jotka heikentävät immuunijärjestelmää (kuten steroideja, lääkkeiden psoriaasin hoitoon tai nivelreuman, estäviä lääkkeitä elimen hylkimisen, kemoterapiaa tai sädehoitoa)

jos lapsi on hiljattain saanut verensiirron; tai

jos lapsi on allerginen lateksikumia.

Lapsesi voi silti saada Rotarix-rokotteen, jos hän on alaikäinen kylmä. Kun kyseessä on enemmän vakava sairaus, jossa kuume tai minkä tahansa infektio, odota lapsi saa paremmin ennen Rotarix.

Kerro lääkärille, jos joku asuu tai lapsen hoitoon on syöpä tai heikko immuunijärjestelmä, tai vastaanottaa säteilyä / kemoterapian tai käyttämällä steroideja.

Lapsesi saa Rotarixia klinikalla, sairaalassa tai lääkärin vastaanotolla. Rotarix annetaan suun kautta (suun) neste.

Rotarixia annetaan sarjassa 2 annosta. Ensimmäinen annos annetaan yleensä silloin, kun lapsi on 6 viikkoa vanha. Toinen annos annetaan sitten vähintään 4 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta, mutta ennen kuin lapsi täyttää 24 viikon iässä.

Lapsesi tehosterokotus aikataulu voi olla erilainen kuin näissä ohjeissa. Noudata lääkärin ohjeita tai aikataulun suosittelemia paikallinen terveyden osasto.

Kerro lääkärille, jos lapsi sylkee ylös tai oksentaa sisällä 1 tai 2 tunnin kuluttua Rotarix. Lapsi ehkä saada korvaavaa annosta voidaan täysin suojattu rotavirus.

Pese aina kädet käsittelyn jälkeen vaipat lapsen joka on annettu Rotarix. Pieniä määriä virusta voidaan johtaa lapsen ulosteesta ja mahdollisesti tartuttaa muita, jotka joutuvat kosketuksiin lapsen ulosteesta.

Ota yhteyttä lääkäriin, jos unohdat tehosteannos tai jos saat myöhässä. Lapsesi ei saa suojata rotavirus jos annokset eivät ilmene 10 viikon kuluessa toisistaan. Varmista lapsesi saa kaikki suositellut Rotarix-annoksen.

Yliannostuksen Rotarix on epätodennäköistä.

Enintään 15 päivän kuluessa Rotarix-rokotteen, lapsen tulee välttää joutumasta kosketuksiin kuka tahansa heikko immuunijärjestelmä. On mahdollista, että virus voisi kulunut lapsen kyseiselle henkilölle.

Miten Rotarix annetaan?

Vältä vastaanottaa Rotarix-annoksen eri klinikoilla tai eri lääkäriä. Lapsesi pitäisi saada samanmerkkisiä rotaviruksen suun kautta annettava rokote kaikille annoksina. Erimerkkisiä tämä rokote ei ole samaa annostusta tai booster aikataulusta.

Kiireellisten lääkärin apua, jos lapsella on jokin näistä merkeistä allergisen reaktion Rotarixin: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Lapsesi ei pitäisi saada booster rokotetta, jos hän oli hengenvaarallinen allerginen reaktio ensimmäisen laukauksen jälkeen. Seuraa kaikki mahdolliset sivuvaikutukset lapsella on saatuaan tätä rokotetta. Kun lapsi saa tehosteannos, sinun täytyy kertoa lääkärille, jos edellisen laukaus aiheuttaneet haittavaikutuksia.

Rotarix voi aiheuttaa suolentuppeuma joillekin ihmisille. Suolentuppeuma on kun osa suolen taittuu yli osaksi itse luoda tukkeuma suolistossa. Soita lääkärillesi mahdollisimman pian, jos lapsella on vatsakipua tai turvotus, oksentelu (varsinkin jos se on kullanruskea ja vihreä), veriset ulosteet, grunting tai liiallinen itku, ja lopulta heikkous ja pinnallinen hengitys.

Tartunnalta rotavirus on paljon vaarallisempi lapsen terveydelle kuin Rotarix. Kuitenkin, kuten mikä tahansa lääke, tämä rokote voi aiheuttaa haittavaikutuksia, mutta vakavien sivuvaikutusten on erittäin alhainen.

Soita lääkäriltä kerralla, jos lapsella on

takavarikkoa (black-out tai vapinaan)

vaikea tai jatkuva ripuli

korvakipu, turvotus tai kuivatus

kuume, vilunväristykset, yskä ja keltainen tai vihreä lima

puukotus rintakipu, hengityksen vinkuminen, hengästyneisyys

kipu tai polttava virtsaaminen; tai

korkea kuume, ihon punoitus tai silmien, käsien, ihon hilseily ihottuma, halkeilevat tai säröillä huulet.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Yhteinen Rotarix haittavaikutuksia ovat

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

lievä fussiness tai itku

lievä ripuli

Mitä pitäisi välttää?

oksentelu; tai

nenän tukkoisuus, poskionteloiden kipu, kurkkukipu.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa rokotteen haittavaikutuksia Yhdysvaltain terveys- ja sosiaaliministeriön 1 800 822 7967.

Rotarix sivuvaikutuksia

Ennen Rotarix, kerro lääkärille kaikista muista rokotteiden lapsesi on saanut.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa Rotarix, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

7.01.2013-12-15, 04:25:37

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Gastroenteriitti doksisykliini, keftriaksoni, Rocephin, ampisilliini, Vibramycin, Doryx, Monodox, rotavirusrokotteiden, Principen, Vibra-Tabs, RotaTeq, Morgidox

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Rotarix?

Rotarix (rotavirusrokotetta)