rosiglitatsonin ja metformiinin (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä lääke toimii oikein. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Soita heti lääkärille, jos sinulla on rintakipua tai epämukavuutta, pahoinvointi, kipu tai epämukavuus käsivarsissa, leuan, selkä tai niska, hengenahdistus, hikoilu, tai oksentelua. Nämä voivat olla oireita sydänkohtaus.

Jos nopeasti lihoo tai joilla hengenahdistusta, rintakipua tai epämukavuutta, äärimmäinen väsymys tai heikkous, epäsäännöllinen hengitys, epäsäännöllinen syke, tai liiallinen käsien, ranne, nilkkojen tai jalat, tarkistaa lääkäriltä heti. Nämä voivat olla oireita sydänvaivoja tai turvotus (nesteen kertyminen).

Anna lääkärin tai hammaslääkärin tietää käytät tätä lääkettä. Lääkäri saattaa neuvoa lopettamaan lääkkeen ottamisen ennen kuin suuri leikkaus tai diagnostisia testejä, etenkin, joissa käytetään kontrasti väriaine.

Tietyissä olosuhteissa liikaa metformiini voi aiheuttaa vakavan maitohappoasidoosiksi kutsutun tilan. Oireita Maitohappoasidoosin ovat vakavia ja näyttävät nopeasti. Maitohappoasidoosi yleensä silloin, kun muita vakavia terveysongelmia ovat läsnä, kuten sydänkohtaus tai munuaisten vajaatoiminta. Oireita Maitohappoasidoosin kuuluvat: vatsa- tai mahavaivat, ruokahaluttomuus, ripuli, nopea tai pinnallinen hengitys, yleinen epämukavuuden tunne, lihaskivut tai kouristelua, ja epätavallinen uneliaisuus, väsymys tai heikkous. Jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista yhdessä, sinun pitäisi saada välittömästi ensiapuun.

Jos sinulla on vatsaontelon tai vatsakipu, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon, tarkistaa lääkäriltä heti. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Tarkista lääkäriltä heti, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisessa, tai minkä tahansa muun näkökannan muutos tapahtuu, kun käytät tätä lääkettä. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Tietyt naiset voivat olla suurentunut riski raskauden hoidon aikana. Jos sinulla oli ongelmia ovulaation ja muuttua epäsäännöllisiksi aikaisemmin, tämä lääke voi aiheuttaa ovulaatio. Tämä voi lisätä mahdollisuus tulla raskaaksi. Jos olet nainen hedelmällisessä iässä, sinun tulee keskustella syntyvyyden vaihtoehdoista lääkärisi kanssa.

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä luun murtumia naisilla. Kysy lääkäriltäsi tapaa pitää luut vahvoina auttaa estämään murtumia.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Tämä lääke saattaa vaikuttaa tuloksiin tiettyjen lääketieteellisten kokeiden.

On erittäin tärkeää noudattaa tarkasti mitään ohjeita lääkäriltä

Tämä lääke voi aiheuttaa hypoglykemia (matala verensokeri). Alhainen verensokeri voi myös ilmetä, jos viivyttää tai menetä aterian tai välipalan, liikut tavallista enemmän, juoda alkoholia, tai ei voi syödä, koska pahoinvointia tai oksentelua. Oireita alhainen verensokeri on käsiteltävä ennen niiden johtaa tajuttomuuteen (ohimennen). Eri ihmiset tuntevat erilaisia ​​oireita alhainen veren sokeria. On tärkeää, että opit joka oireita matalan verensokerin sinun on yleensä niin, että voit käsitellä sitä nopeasti.

Hyperglykemia (korkea verensokeri) voi ilmetä, jos et ota tarpeeksi tai ohittaa annoksen lääkettä, syödä liikaa tai eivät noudata Ateriasuunnitelman on kuumetta tai infektio, tai eivät käytä yhtä paljon kuin tavallisesti.