röntgenpositiivinen agentti- diagnostisia suun kautta, peräsuoleen, laskimoon, valtimoon, selkäydinkanavaan

Käyttää Tämä Medicine

Röntgenpositiivinen aineet ovat lääkkeitä käytetään auttaa diagnosoimaan tiettyjä lääketieteellisiä ongelmia. Ne sisältävät jodia, joka imee röntgenkuvat. Riippuen siitä, miten ne on annettu, röntgenpositiivinen agentit rakentaa tietyllä alueen elin. Tuloksena korkea jodi mahdollistaa röntgenkuvat tehdä “kuva” alueen.

Röntgensäteitä läpäisemätön aineita käytetään diagnosoinnissa

Röntgenpositiivinen aineita otetaan suun kautta tai annetaan peräruiske tai injektiona. Röntgenkuvat käytetään sitten tarkista, onko mitään ongelmia mahassa, suolistossa, munuaisissa tai muualla kehossa.

Jotkut röntgenpositiivinen aineet, kuten joheksoli, jopamidolilla ja metritsamidirikastetut annetaan ruiskeena selkäydinkanavan. Röntgenkuvat käytetään sitten auttaa diagnosoimaan ongelmia tai sairauksia päähän, selkäydinkanavan, ja hermosto.

Annokset röntgenpositiivinen aineita on erilainen eri potilaille ja riippuvat testin. Vahvuus liuosta määritetään, kuinka paljon jodia se sisältää. Eri testit edellyttävät erilaista voimaa ja liuoksen määrästä riippuen potilaan iästä, kontrastia tarvitaan, ja x-ray käytettäviä laitteita.

Katetri tai ruiskua käytetään laittaa liuokseen röntgenpositiivinen aineen rakkoon tai ureters auttamaan sellaisten ongelmien ratkaisemisessa tai sairauksien munuaiset tai muilla virtsateiden. Se voi myös sijoittaa kohtuun ja munanjohtimet auttaa selvittää ongelmia tai sairaus näihin elimiin. Kun testi on valmis, potilas karkota useimmat ratkaisun virtsaamisen (kun rakko tai Virtsanjohdin tutkimukset) tai emättimen (kun kohdun tai munanjohtimen tutkimukset).

Röntgenpositiivinen aineita on tarkoitus käyttää vain tai suorassa valvonnassa lääkärin.

Ennen lääkkeen käyttöä

Päättäessään saada diagnostinen testi, riskit ottaen testi on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Näissä kokeissa, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeitä tähän ryhmään tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Lasten, erityisesti ne, joilla on muita lääketieteellisiä ongelmia, voivat olla erityisen herkkiä vaikutuksille röntgensäteitä läpäisemättömiä aineita. Tämä saattaa lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Vanhukset ovat erityisen herkkiä vaikutuksille röntgensäteitä läpäisemättömiä aineita. Tämä saattaa lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Tutkimuksia ei ole tehty ihmisillä useimpien röntgensäteitä läpäisemättömiä aineita. Kuitenkin joheksoli, jopamidolilla iothalamate, ioversolia, joksaglaatti, ja metritsamidirikastetut ei ole osoitettu aiheuttavan sikiövaurioita tai muita ongelmia eläinkokeissa. Osa röntgensäteitä läpäisemättömiä aineita, kuten diatrizoates ovat, harvoin, aiheutti kilpirauhasen vajaatoiminta (kilpirauhasen) vauvan kun ne otettiin myöhään raskauden. Myös röntgenkuvat vatsan yleensä ei suositella raskauden aikana. Näin vältetään altistaa sikiön säteilylle. Varmista, että olet keskustellut asiasta lääkärin kanssa.

Vaikka jotkin näistä röntgenpositiivinen aineiden kulkeutua äidinmaitoon, niitä ei ole osoitettu aiheuttavan ongelmia imeväiset. Voi kuitenkin olla tarpeen voit lopettaa imetys väliaikaisesti saatuaan röntgenpositiivinen agentti. Varmista, että olet keskustellut asiasta lääkärin kanssa.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kerro terveydenhuollon ammattilaiselle, jos käytät jotain muuta reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääketieteessä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käytön diagnostisten testien tässä luokassa. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Lääkäri voi olla erityisiä ohjeita teille valmisteltaessa testi. Hän voi määrätä erityinen ruokavalio tai käyttää laksatiivinen, riippuen testin. Jos et ole saanut sellaista ohjeita tai jos et ymmärrä niitä, tarkistaa lääkäriltä etukäteen.

Joidenkin testejä lääkäri voi kertoa ei syödä useita tunteja ennen kuin testiä. Tämä estää ruoan tulemasta takaisin ylös ja kirjoittamalla keuhkoihin testin aikana. Saatat saa juoda pieniä määriä selkeä nesteitä, mutta tarkista ensin lääkärin kanssa.

Jos olet hemodialyysihoidossa ja käsiteltiin gadolinium-pohjainen varjoaine (gbca), lääkäri voi suorittaa hemodialyysi heti saat varjoainetta.

Varmista, että lääkäri tietää, jos aiot olla mitään kilpirauhaskokeissa lähitulevaisuudessa. Jopa useiden viikkojen tai kuukausien tulokset kilpirauhasen testi voidaan vaikuttaa jodi tämän aineen.

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos kokevat polttamalla tai kutinaa; punoitusta tai pimennetyssä laastaria, ihon turvotus, kovettuminen ja / tai kiristämällä; keltainen esille läiskät silmänvalkuaisten, nivelten jäykkyys, rajoitettu liikerataa käsivarsissa ja jaloissa ; kipu, joka on syvällä lonkkaluun kylkiluita tai lihasheikkoutta. Nämä voivat olla oireita erittäin vakava sairaus nimeltä nefrogeenisen systeemistä fibroosia (NSF).

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, röntgenpositiivinen aineet voivat aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia, kuten allergisia reaktioita. Nämä vaikutukset voivat ilmetä lähes välittömästi tai muutaman minuutin kuluttua röntgenpositiivinen aine annetaan. Vaikka näitä vakavia sivuvaikutuksia näkyviin vain harvoin, terveydenhuollon ammattilainen on valmis antamaan sinulle välittömästi lääkärin hoitoon, jos tarvitaan. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Ei kaikkia edellä mainituista haittavaikutuksista on raportoitu kullekin näistä aineista, mutta ne on ilmoitettu ainakin yksi niistä. On joitakin yhtäläisyyksiä joukossa näitä aineita, joten monien edellä haittavaikutuksia voi esiintyä mitään niistä.

Oikea käyttö Tämä Medicine

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Varotoimet Vaikka lääkkeen käyttämisen