Rocky Mountain pilkkukuume

Rocky Mountain pilkkukuume on bakteeri-infektio lähettämä rasti. Ilman nopeaa hoitoa, Rocky Mountain pilkkukuume voi aiheuttaa vakavia vaurioita sisäelimiin, kuten munuaisten ja sydämen.

Vaikka se oli ensimmäinen tunnistettu Kalliovuorten Rocky Mountain pilkkukuume on yleisimmin todettu kaakkoisosassa Yhdysvalloissa. Sitä esiintyy myös osissa Kanadassa, Meksikossa, Keski-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa.

Varhaiset merkit ja oireet Rocky Mountain pilkkukuume kuuluu kova päänsärky ja korkea kuume. Muutamaa päivää myöhemmin, ihottuma yleensä näkyy ranteisiin ja nilkkoihin. Rocky Mountain pilkkukuume reagoi hyvin pikaista hoitoa antibiooteilla.

Vaikka monet ihmiset sairastuvat ensimmäisen viikon jälkeen infektio, oireet eivät ehkä näy enintään 14 päivää. Alustava oireiden Rocky Mountain pilkkukuume usein epäspesifinen ja voivat jäljitellä muiden sairauksien

Punainen, nonitchy ihottuma liittyy Rocky Mountain pilkkukuume kehittyvät yleensä muutaman päivän kuluttua alkuperäisestä oireita alkaa. Ihottuma yleensä tekee ensiesiintymisen ranteet ja nilkat, ja voivat levitä molempiin suuntiin – alas kämmenten ja jalkapohjien jalat, ja ylös kädet ja jalat vartalo.

Muutamia ihmisiä, jotka ovat sairastuneet Rocky Mountain pilkkukuume eivät koskaan ihottumaa, joka tekee diagnoosin paljon vaikeampaa.

Ota yhteys lääkäriin, jos sinulle ilmaantuu ihottumaa tai sairastuu jälkeen punkin pureman. Rocky Mountain pilkkukuume ja muiden tarttuvien tautien punkit kantavat voivat edetä nopeammin ja ne voivat olla hengenvaarallisia. Jos mahdollista, ota rasti yhdessä teitä lääkärin vastaanotolla laboratoriotutkimuksia varten.

Ihottuma on erottuva

Kun lääkäriin

Rocky Mountain pilkkukuume on infektion aiheuttaman organismin Rickettsia rickettsiille. Punkit kuljettavat R. rickettsii ovat yleisimpiä tartunnan lähde. Jos tartunnan rasti kiinnittyy ihoon ja syötteet veren kuuden tai 10 tuntia, voit poimia infektio. Mutta, et voi koskaan nähdä rasti teitä.

Rocky Mountain pilkkukuume ensisijaisesti tapahtuu, kun punkit ovat aktiivisimpia ja lämpimällä säällä, kun ihmiset viettävät enemmän aikaa ulkona. Rocky Mountain pilkkukuume ei saa levittää ihmisestä toiseen.

Mitä voit tehdä

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä sairastua Rocky Mountain pilkkukuume sisältävät

Mitä odottaa lääkäriltä

Voit vähentää infektioriskiä toteuttamalla toimia altistumisen estämiseksi punkkeja.

Rocky Mountain pilkkukuume vahingoista limakalvon pienin verisuonia, jolloin alus vuotaa tai muotoon hyytymiä. Tämä voi aiheuttaa

Saat todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri. Joissakin tapauksissa saatat kutsutaan lääkäri, joka on erikoistunut tartuntatauteja.

Valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta lääkärisi kanssa. Rocky Mountain pilkkukuume, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lääkäri voi pyytää joitakin seuraavista kysymyksistä

Rocky Mountain pilkkukuume voi olla vaikea diagnosoida, koska varhaiset merkit ja oireet ovat samanlaisia ​​kuin aiheuttaa monet muut sairaudet.

Laboratoriokokeet voi tarkistaa verinäytteestä, ihottuma näyte tai punkki itse todisteita organismin, joka aiheuttaa infektion. Koska varhainen hoito antibiooteilla on niin tärkeää, lääkärit eivät odota näitä testituloksia ennen hoidon aloittamista, jos Rocky Mountain kuume epäillään vahvasti.

Ihmiset, jotka kehittävät Rocky Mountain pilkkukuume ovat paljon todennäköisemmin välttää komplikaatioita, jos ne käsitellään viiden päivän kuluessa kehittää oireita. Siksi lääkäri luultavasti aloitusta antibioottihoitoa ennen kuin se sai vakuuttavia testitulokset.

Doksisykliini (Monodox, Vibramycin, muut) on tehokkain hoito Rocky Mountain pilkkukuume, mutta se ei ole hyvä valinta, jos olet raskaana. Tällöin lääkäri voi määrätä kloramfenikolia vaihtoehtona.

Voit vähentää mahdollisuuksia sairastua Rocky Mountain pilkkukuume ottamalla muutamia yksinkertaisia ​​varotoimia

Poista rasti pinseteillä. Tartu varovasti rasti lähelle sen päätä tai suuhun. Älä purista tai murskaa rasti, mutta vetää varovasti ja tasaisesti. Kun olet koko rasti poistettu, sovelletaan antiseptinen purra alueelle.

Vaikka monet muka tehokkaita menetelmiä auttaa poistamaan rasti, kuten vaseliini, alkoholin tai jopa soveltamalla kuuma ottelu punkeista ruumis, mikään on hyvä menetelmä rasti poisto.

käydä lääkärin