Rituxan (rituksimabi) käyttää, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on Rituxan?

Rituxan hoidetaan non-Hodgkin-lymfooman tai kroonisen lymfaattisen leukemian. Sitä käytetään myös yhdessä toisen lääkkeen, metotreksaatin oireiden hoitoon aikuisten nivelreuma.

Rituxan käytetään myös yhdessä steroidien lääkkeiden hoitoon tiettyjen harvinaisten häiriöt, jotka aiheuttavat verisuonten tulehdus ja muut kudoksiin.

Rituxan voidaan myös käyttää muihin tarkoituksiin ei lääkitystä oppaassa.

Tärkeää tietoa

Rituxan voi aiheuttaa vakavan virusinfektio aivoissa, jotka voivat johtaa heikkenemiseen tai jopa kuolemaan. Soita heti lääkärille, jos sinulla on muutoksia oman psyykkinen, näön heikkeneminen, tai ongelmia puheen tai kävelyä. Nämä oireet voivat alkaa vähitellen ja pahenee nopeasti.

Jos olet joskus ollut hepatiitti B, Rituxan voi aiheuttaa tämän ehdon palata tai pahentua. Tarvitset säännöllisesti verikokeita maksan toiminnan tarkistamiseksi hoidon aikana ja useita kuukausia sen jälkeen, kun lopetat lääkkeen. Soita lääkäriltä kerralla, jos on ylävatsakipu, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, tai keltaisuutta (ihon tai silmien).

Vakavia iho-ongelmia voi esiintyä myös hoidon aikana Rituxan. Soita lääkärillesi, jos sinulla on tuskallista ihon tai suun haavaumat, tai vakava ihottuma liittyy rakkuloita, kuorinta, tai mätä.

Jotkut haittavaikutukset voivat esiintyä injektion (tai 24 tunnin kuluessa lääkkeen ruiskutetaan laskimoon). Kerro hoitaja heti, jos tunnet huimausta, heikko, pyörryttää, hengästyneenä, tai jos rintakipu, hengityksen vinkuminen, äkillinen yskä tai iskevät Sykkeiden tai hulmuten rintaa.

Ennen vastaanottaa Rituxan

Sinulle ei pidä antaa Rituxan jos olet joskus saanut vakavan allergisen reaktion rituksimabille, tai jos olet allerginen hiiren proteiinia.

Varmistaaksesi Rituxan on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

maksasairaus tai hepatiitti B (tai jos olet kantaja hepatiitti B)

munuaissairaus

systeeminen lupus erythematosus (SLE)

keuhkosairaus tai hengitysvaikeuksia häiriö

heikko immuunijärjestelmä (aiheuttama sairaus tai käyttämällä tiettyjä lääkkeitä)

Tuoreen tai aktiivinen infektio, kuten herpes, vyöruusu, sytomegalovirus, vesirokko, parvoviruksen, Länsi-Niilin virus, hepatiitti C, tai jokin infektio, joka pitää tulossa takaisin vai ei selvittää

historia sydänsairaus, angina pectoris (rintakipu), tai sydämen rytmihäiriöitä; tai

jos olet käyttänyt tiettyjä tulehduskipulääkkeitä aikaisemmin, kuten adalimumabi (Humira), sertolitsumabi (Cimzia), golimumabia (Simponi), etanersepti (Enbrel), tai infliksimabi (Remicade).

Hallitus raskauden luokka C. Ei tiedetä, onko Rituxan vahingoittaa sikiötä. Rituxan voi vaikuttaa immuunijärjestelmään vastasyntyneen jos äiti saa lääkitystä raskauden aikana. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta. Käyttää tehokasta ehkäisyä, kun käytät tätä lääkitystä ja vähintään 12 kuukauden ajan hoidon päättyy.

Katso myös: Raskaus ja imetys varoitukset (tarkemmin)

Ei tiedetä, onko rituksimabi äidinmaitoon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Kerro lääkärille, jos imetät lasta.

Rituxan ruiskutetaan suoneen kautta IV. Terveydenhuollon tarjoaja antaa sinulle tämän injektion. Noudata lääkärin annostusohjeet huolellisesti.

Lääkäri tekee verikokeita varmistaa sinulla ei ole ehtoja, jotka estäisivät sinua turvallisesti käyttää Rituxan.

Ennen kuin saat tätä lääkettä, sinulle voidaan antaa muita lääkkeitä estää tiettyjä haittavaikutuksia, jotka rituksimabi voi aiheuttaa.

Kun käytät Rituxan, ehkä usein verikokeita.

Jos olet joskus ollut hepatiitti B, Rituxan voi aiheuttaa tämän ehdon palata tai pahentua. Tarvitset säännöllisesti verikokeita maksan toiminnan tarkistamiseksi hoidon aikana ja useita kuukausia sen jälkeen, kun lopetat lääkkeen.

Jos tarvitset leikkausta, kerro kirurgi etukäteen, että käytät Rituxan.

Miten Rituxan annetaan?

Soita lääkärillesi, jos et tapaaminen oman Rituxan injektiota.

Koska tämä lääke annetaan terveydenhuollon ammattilainen lääketieteellisessä ympäristössä, yliannostus on epätodennäköistä.

Ei vastaanoteta “live” rokotetta käytettäessä Rituxan, ja välttää joutumasta kosketuksiin jokainen, joka on hiljattain saanut elävä rokote. On mahdollista, että virus voisi ohjattu sinulle. Elävät rokotteet sisältävät tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko (MMR), rotavirus, lavantauti, keltakuume, vesirokko- (vesirokko), zoster (vyöruusu), ja nenän flunssa (influenssa) rokote.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos jokin näistä merkeistä allergisen reaktion Rituxan: nokkosihottuma; rinnanahdistus, hengitysvaikeuksia; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Jotkut haittavaikutukset voivat esiintyä injektion (tai 24 tunnin kuluessa lääkkeen ruiskutetaan laskimoon). Kerro hoitaja heti, jos tunnet huimausta, heikko, pyörryttää, hengästyneenä, tai jos rintakipu, hengityksen vinkuminen, äkillinen yskä tai iskevät Sykkeiden tai hulmuten rintaa.

Rituxan voi aiheuttaa vakavan virusinfektio aivoissa, jotka voivat johtaa heikkenemiseen tai jopa kuolemaan. Soita heti lääkärille, jos sinulla on muutoksia oman psyykkinen, ajattelu ongelmia tai sekavuutta, näön heikkeneminen, tai ongelmia puheen tai kävelyä. Nämä oireet voivat alkaa vähitellen ja pahenee nopeasti.

Soita lääkäriltä kerralla, jos jokin näistä haittavaikutuksista vaikka niitä esiintyy useita kuukausia sen jälkeen, kun olet saanut Rituxan, tai sen jälkeen hoidon päättyy.

kuume, vilunväristykset, flunssan oireet, kalpea iho, helposti mustelmia tai verenvuotoa, uupumuksen tai väsymyksen tunne

jatkuva yskä, sinus kipu, hengityksen vinkuminen tai hengitysvaikeudet

jatkuva ripuli ja laihtuminen

päänsärky, korvasärky, lämpöä tai turvotus punoitusta

kipu tai polttava kun virtsata

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

vakava ihoreaktio – kivulias ihon tai suun haavaumat, tai vakava ihottuma liittyy rakkuloita, kuorinta, tai mätä

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

maksasairaus – ylävatsakipu, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, tai keltaisuutta (ihon tai silmien); tai

kasvainmerkkien solun jakautuminen – alaselän kipu, verta virtsassa, vähän tai ei lainkaan virtsaamista; tunnottomuus tai kihelmöintiä ympärillä suussa; lihasheikkoutta tai tiukkuus; nopea tai hidas syke, heikko pulssi, hengitysvaikeudet; pyörtyminen.

Mitä pitäisi välttää?

Yhteinen Rituxan haittavaikutuksia ovat

vuotava tai tukkoinen nenä, aivastelu

pahoinvointi, ripuli

Rituxan sivuvaikutuksia

lihaskipu; tai

turvotusta käsissä tai jaloissa.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa rituksimabi, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

10.01.2013-11-14, 10:03:42.

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria 10+ vuotta hallitus hyväksyi 1997

Non-Hodgkin-lymfooma metotreksaatti, rituksimabi, syklofosfamidi, Cytoxan, vinkristiini, Imbruvica

Follikulaarinen lymfooma rituksimabi, Gazyva, interferoni alfa-2b, Zydelig, idelalisib, introni A

Krooninen lymfosyyttinen leukemia rituksimabi, syklofosfamidi, Cytoxan, Imbruvica, ibrutinib, klorambusiilin

Nivelreuma Humiran, Plaquenil, hydroksiklorokiini, sulfasalatsiini, Enbrel, Remicade

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Rituxan?

Rituxan (rituksimabi)