ritonaviiri (suun kautta) asianmukainen käyttö

annostelu

Vastaamaton annos

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä muuta annosta tai lopeta lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Kun tarjonta tätä lääkettä on vähissä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin etuajassa. Älä anna itsesi loppuu tätä lääkettä.

Lue ja noudata huolellisesti pakkausselosteessa ennen ritonaviirihoito ja aina täytön. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

On tärkeää, että ritonaviiri otetaan ruoan kanssa.

Kapseli tulee nielaista tai tabletti kokonaisena. Älä riko, murskaa tai pureskella.

Potilaille, jotka saavat oraaliliuos

Tämä lääke toimii parhaiten, kun on vakiomäärä veressä. Auttaa pitämään veren jatkuvasti, älä unohda yhtään annosta. On parasta ottaa annokset tasaisin aikoina päivällä ja yöllä. Esimerkiksi, jos olet ottaa kaksi annosta joka päivä annokset tulisi sijoitettu noin 12 tunnin välein. Jos tarvitset apua suunnitellaksesi parhaan ottaa lääkkeesi, tarkistaa lääkäriltä.

varastointi

Ritonaviiri on muiden lääkkeiden kanssa. Kerro lääkärille kaikista lääkkeistä käytät koska Ritonaviiriannoksen tai muita lääkkeitä otat voi joutua muuttamaan.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä kapseleita jääkaapissa tai huoneenlämmössä suljetussa astiassa. Jos säilyttää huoneenlämmössä, lääkkeen käytöstä 30 päivän kuluessa. Lämmöltä ja suoralta auringonvalolta.

Säilytä oraaliliuos tai tabletteina suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä ja suoralta auringonvalolta. Älä säilytä kylmässä.