risperidoni (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Risperidoni käytetään skitsofrenian hoitoon, kaksisuuntainen mielialahäiriö tai ärtyneisyys liittyvät autistisen häiriö. Tätä lääkettä ei saa käyttää hoitoon käyttäytymisongelmia iäkkäiden joilla on dementia.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Kanadalainen Merkki

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, risperidoni käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille risperidonin Alle 13-vuotiaita, joilla on skitsofrenia, lapsilla alle 10-vuotiaita, joilla on kaksisuuntainen mielialahäiriö, tai Alle 5-vuotiaat lapset autismin kirjon häiriö. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Tabletti hajottavia, tabletti; Solution

Vaikka asianmukaisten tutkimusten suhteesta iän vaikutuksille risperidonin ei ole suoritettu geriatrisen väestöstä, geriatrisen-erityisongelmia ei odoteta rajoittavan käyttökelpoisuutta risperidonin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin herkkiä vaikutuksille risperidoni, ja on ikääntymiseen liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, joka voi vaatia oikaisua annoksen saavilla risperidoni. Tätä lääkettä ei saa käyttää käyttäytymiseen liittyviä ongelmia iäkkäiden dementiaan.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

allergiat

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

pediatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

geriatrinen

raskaus

Imetys

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Muut vuorovaikutukset

Ota lääke vain lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä käytä enemmän sitä, älä käytä sitä useammin, ja älä käytä sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

Muut sairaudet

Voit ottaa lääkkeen kanssa tai ilman ruokaa.

Käytettäessä oraaliliuos

Käytettäessä suullisesti hajoamassa tabletti

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Lääkäri haluaa tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja, erityisesti ensimmäisten kuukausien Tämän lääkehoidon. Tämä mahdollistaa annoksen muutoksia tarvittaessa.

Älä lopeta tämän lääkkeen ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytät ennen pysäyttämistä, kokonaan. Tämä estää sivuvaikutuksia ja pitää kunnossa pahenemisen.

Tämä lääke voi lisätä vaikutuksia alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääke, joka saa sinut unelias tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, muita allergioita, tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai nukkuminen lääkkeet, reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääkettä epilepsiaan tai barbituraatit, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkäriltä ennen jokin yllä mainituista, kun käytät tätä lääkettä.

Ennen kuin minkäänlaista leikkausta, hammashoito, tai kiireellistä hoitoa, kerro lääkärin tai hammaslääkäri vastuussa että käytät tätä lääkettä. Kun risperidoni yhdessä lääkkeiden kanssa, joita käytetään leikkauksen aikana, hammas- tai hätätilanteessa hoidot voivat lisätä keskushermostoa lamaavia vaikutuksia.

annostelu

Tämä lääke voi aiheuttaa näön hämärtymistä, huimausta tai uneliaisuutta. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin ajat, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana eikä pysty näkemään selvästi.

Vastaamaton annos

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat yhtäkkiä makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Tämä lääke saattaa vaikeuttaa kehosi pitää tasaisessa lämpötilassa. Ole erityisen varovainen, ettei ylikuumene harjoituksen aikana tai kuumalla säällä kun olet lääkkeen ottamisen, sillä ylikuumeneminen voi aiheuttaa lämpöhalvauksen. Kuumat kylvyt tai saunaa voi aiheuttaa huimausta tai pyörrytystä, kun käytät tätä lääkettä. Myös erityisen varovainen ei tulla liian kylmä, kun käytät risperidoni. Jos tulee liian kylmä, voi uneliaisuutta, sekava, tai kömpelö.

Tardiivi dyskinesia (liikehäiriö) ja poikkeama saattaa mennä pois, kun lopetat lääkkeen. Tardiivin dyskinesian merkkejä sisältävät hienoja, matomainen kielen liikkeet, tai muut tahattomat suun, kielen, poskien, leuan, tai kädet ja jalat. Muita vakavia mutta harvinaisia ​​haittavaikutuksia voi myös esiintyä. Näitä ovat neuroleptioireyhtymäksi (NMS), joka voi aiheuttaa vakavia lihasjäykkyyttä, kuume, voimakas väsymys tai heikkous, nopea syke, hengitysvaikeudet, lisääntynyt hikoilu, virtsarakon hallinnan, tai kouristuksia. Kannattaa keskustella hyvä tämä lääke tekee sekä riskit ottaen se lääkäriltä.

Tämä lääke saattaa lisätä prolaktiini veressä, jos sitä käytetään pitkään. Tarkista lääkäriltä, ​​jos olet rintojen turvotus tai arkuus, epätavallinen äidinmaidon tuotantoa, poissa, jäi, tai epäsäännölliset kuukautiset, lopettamisesta kuukautisvuotoa, menetys seksuaalinen kyky, halu, ajaa tai suorituskykyyn; vähentynyt kiinnostus sukupuoliyhteyteen tai kyvyttömyys saada tai jatkaa erektiota.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

varastointi

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.