RISPERDAL: käyttötarkoituksiin, annostus & sivuvaikutukset

Mikä on Risperdal?

Risperdal käytetään skitsofrenian hoitoon ja oireiden kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis masennus). Risperdal käytetään myös autististen lasten hoitoon oireiden ärtyneisyys.

Risperdal ei ole hyväksytty käytettäväksi psykoottisten tilojen liittyvät dementia. Risperidoni saattaa lisätä kuolemanriski iäkkäiden dementiaan liittyvää olosuhteissa.

Älä anna Risperdal lapsen ilman lääkärin neuvoja.

Tärkeää tietoa

Kun käytät Risperdal, voi olla herkempiä äärilämpötilat kuten hyvin kuuma tai kylmä olosuhteissa. Vältä liian kylmä, tai tulossa ylikuumentunut tai kuivattu. Juoda runsaasti nesteitä, erityisesti kuumalla säällä ja harjoituksen aikana. On helpompi tulla vaarallisen ylikuumentunut ja kuivattu, kun käytät tätä lääkettä.

Risperdal saattavat heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos asema tai tehdä mitään, joka vaatii sinua olla valppaana. Alkoholin nauttiminen voi lisätä tiettyjä haittavaikutuksia risperidonin.

Lopeta Risperdal ja kutsua lääkäriltä kerralla, jos on kuumetta, lihasjäykkyys, sekavuus, hikoilu, nopea tai epätasaista Sykkeiden, levoton lihasten liikkeet kasvojen tai kaulan, vapina (hallitsematon vapina), vaikeuksia niellä, tunne pyörryttää, tai pyörtyminen.

Sinun ei tule käyttää Risperdal jos olet allerginen risperidoni.

Ennen lääkkeen

Risperdal ei ole hyväksytty käytettäväksi psykoottisten tilojen liittyvät dementia. Se voi lisätä kuolemanriski iäkkäiden dementiaan liittyvää olosuhteissa.

Varmistaaksesi Risperdal on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

sydänsairaus, korkea verenpaine, sydämen rytmihäiriöt

sepelvaltimotauti tai äskettäinen sydänkohtaus

diabetes (tai riskitekijöitä, kuten liikalihavuus tai suvussa diabetesta)

olleet alhaiset valkosolujen (WBC) laskee

maksa- tai munuaissairaus

on ollut kouristuksia

historian rintasyöpä

alhainen luun mineraalitiheys

vaikeuksia niellä

Parkinsonin tauti

jos olet kuivattu; tai

jos myös ottaa verenpaineen lääketieteen.

Jotkut ihmiset mielisairauteen ovat itsemurha-ajatuksia. Lääkäri tulee tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä kun käytät Risperdal. Perheesi tai muut huoltajille olisi myös tarkkailtava muutoksia mielentilaan tai oireita.

Risperdal oraalisesti hajoavia tabletti voi sisältää fenyylialaniinin. Keskustele lääkärisi kanssa ennen tämän lomakkeen risperidonin jos olet fenyyliketonuria (PKU).

Ei tiedetä, onko Risperdal vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskaaksi risperidonia tai 12 viikon kuluessa lopettamisen jälkeen lääkkeen ottamisen.

Ottaen psykoosilääke aikana viimeisten 3 kuukauden aikana voi aiheuttaa ongelmia vastasyntyneelle, kuten vieroitusoireet, hengitysvaikeuksia, ruokinta ongelmia, fussiness, vapina, ja veltto tai jäykkä lihaksia. Kuitenkin voi olla vieroitusoireita tai muita ongelmia, jos lopeta lääkkeen käyttöä raskauden aikana. Jos tulet raskaaksi hoidon aikana, älä lopeta sitä ilman lääkärin neuvoa.

Risperidoni voi kulkeutua rintamaitoon ja voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Älä imetä lääkkeen ja vähintään 12 viikon kuluttua hoidon päättyy.

Miten minun pitäisi ottaa Risperdal?

Älä anna tätä lääkettä lapselle ilman lääkärin neuvoja.

Toteutettava Risperdal täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Risperdal voidaan ottaa ruoan kanssa tai ilman.

Ottaa suun kautta sulavaan tablettiin (Risperdal® M-välilehdet)

Pidä tabletti sen läpipainopakkauksessa, kunnes olet valmis ottamaan sen. Avaa paketti ja kuori takaisin folio. Älä paina tablettia folion läpi tai voi vaurioitua tabletti.

Käytä kuivaa kädet poistaa tabletin ja aseta se suussa.

Älä nielemään tabletin kokonaisena. Anna sen liueta suussa pureskelematta. Haluttaessa voi juoda nestettä auttaa niellä liuenneen tabletin.

Mittaa neste lääkettä Mittaruiskussa edellyttäen, tai erityisellä annoksesta mittalusikka tai lääkettä cup. Jos sinulla ei ole annoksesta mittalaite, pyydä apteekista yksi.

Käytä Risperdal säännöllisesti saada eniten hyötyä. Reseptisi ennen kuin loppuvat lääketieteen kokonaan.

Älä sekoita risperidoni neste cola tai teetä.

Se voi kestää useita viikkoja ennen kuin oireet paranevat. Pitää käyttää lääkitystä ohjeiden ja kerro lääkärille, jos oireesi eivät parane.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta, lämmön ja valon. Älä neste lääketiede jäätyä.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Yliannostus oireet voivat olla vaikea uneliaisuus, Nopea sydämen lyöntitiheys, Tunne pyörryttää, pyörtyminen, ja levoton lihasten liikkeet silmiin, kielen, leuan, tai kaulan.

Mitä pitäisi välttää ottaen Risperdal?

Risperdal saattavat heikentää ajattelua tai reaktioita. Ole varovainen, jos asema tai tehdä mitään, joka vaatii sinua olla valppaana.

Vältä liian nopeasti istuma- tai makuuasennossa, tai saatat tuntea huimausta. Nouse hitaasti ja tasainen itse estämiseksi syksyllä.

Alkoholin nauttiminen voi lisätä tiettyjä haittavaikutuksia Risperdal.

Risperdal sivuvaikutuksia

Kun käytät Risperdal, voi olla herkempiä äärilämpötilat kuten hyvin kuuma tai kylmä olosuhteissa. Vältä liian kylmä, tai tulossa ylikuumentunut tai kuivattu. Juoda runsaasti nesteitä, erityisesti kuumalla säällä ja harjoituksen aikana.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion Risperdal: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Soita lääkäriltä kerralla, jos olet

hallitsemattomat lihasten liikkeet in your face (pureskelu, huulten smacking, otsa kurtussa, kielen liikettä, vilkkuva tai silmän liike)

rintojen turvotus tai arkuus (miehillä tai naisilla), nännieritteestä, impotenssi, kiinnostuksen puute sukupuoleen, jäi kuukautiset

vaikea hermoston reaktio – erittäin jäykkä (jäykkä) lihaksia, korkea kuume, hikoilu, sekavuus, nopea tai epätasaista Sykkeiden, vapinaa, tunne, kuten voisivat kulkea ulos

alhainen valkosolujen – äkillistä heikkoutta tai sairauden tunne, kuume, vilunväristykset, kurkkukipu, suun haavaumat, punaiset ja turvonneet ikenet, vaikeuksia niellä, iho haavaumat, kylmä tai flunssan oireet, yskä, hengitysvaikeudet

alhainen verihiutaleiden – helposti pintavikoja, epätavallinen verenvuoto (nenä, suu, vagina, tai peräsuolen), violetti tai punainen nuppineulanpiston läikät ihon

korkea verensokeri – lisääntynyt jano, lisääntynyt virtsaamistarve, nälkä, suun kuivuminen, hedelmäinen pahanhajuinen hengitys, uneliaisuus, ihon kuivuminen, näön hämärtyminen, laihtuminen; tai

peniksen erektio on kivulias tai kestää 4 tuntia tai kauemmin.

Yhteinen Risperdal haittavaikutuksia ovat

päänsärky

huimaus, uneliaisuus, väsymys

vapina, nykiminen tai hallitsemattomat lihasten liikkeet

levottomuus, ahdistuneisuus, levoton tunne

masentunut mieliala

kuiva suu, vatsavaivat, ummetus

painonnousu; tai

kipua käsissä tai jaloissa.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Tämän lääkkeen kanssa muiden lääkkeiden, jotka aiheuttaa väsymystä voi pahentaa tätä vaikutusta. Kysy lääkäriltä ennen Risperdal kanssa unilääke, huumausaineiden kipua lääketieteen, lihas relaxer, tai lääkkeitä ahdistuksen, masennuksen, tai kouristuksia.

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Risperdal?

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa risperidoni, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

20.03.2016-04-18, 08:38:11.

Risperdal (risperidoni)

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Kaksisuuntainen mielialahäiriö Seroquel, litium, klonatsepaami, Klonopin, Abilify, Lamictal

Aspergerin oireyhtymä risperidoni, Risperdal M-Tab

Autismi venlafaksiini, Abilify, Effexor, risperidoni, aripipratsoli, Geodon

Skitsoaffektiivinen Disorder Seroquel, Prozac, litium, fluoksetiini, Abilify, Lamictal