rifater

Vakavaan ja joskus kuolemaan johtava hepatiitti on raportoitu Isoniatsidi hoidon ja jälkeen saattaa esiintyä myös monen kuukauden hoidon. Riski hepatiitti kasvaa iän ja alkoholin käyttöä. Kuukauden kliininen arviointi ja maksan toimintakokeet tulisi suorittaa.

Käyttää Rifater

Terapeuttinen luokka: Antitubercular Yhdistelmä

Kemiallinen luokka: Rifamycin

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Rifampisiinin, isoniatsidi, ja pyratsiiniamidi yhdistelmä voi kuitenkin olla asianmukaista käyttöä lasten ja nuorten alle 15-vuotiaita. Suuremmat annokset isoniatsidi tarvitaan yleensä tässä ikäryhmässä.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta rifampisiinin, isoniatsidi, ja pyratsiiniamidi yhdistelmä vanhuksilla.

Ennen Rifater

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista voi aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjen sivuvaikutuksia, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät tätä lääkettä, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

Tämä lääke tulee ottaa tyhjään vatsaan, 1 tunti ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen täyden lasin vettä. On tärkeää ottaa tätä lääkettä säännöllisin väliajoin.

Jos tätä lääkettä häiritsevät vatsaa, ota se ruuan kanssa. Antasidit voivat myös auttaa. Älä kuitenkaan ota alumiinia sisältävät antasidit (esim Maalox®, Mylanta®) 1 tunnin kuluessa, kun otat rifampisiinin, isoniatsidi, ja pyratsiiniamidi yhdistelmä. Ne voivat pitää lääkkeen toimimasta kunnolla.

Voit auttaa selvittämään oman tuberkuloosi (TB) kokonaan, se on erittäin tärkeää pitää lääkkeen koko ajan hoidon, vaikka alkaa tuntea paremmin muutaman viikon kuluttua. On tärkeää, että et unohda yhtään annosta.

Lääkäri voi myös haluta sinua ottamaan pyridoksiini (esim Hexa-Betalin, B6-vitamiini) jokapäiväistä auttaa estämään tai vähentämään joitakin sivuvaikutuksia isoniatsidi. Jos se on tarpeen, se on erittäin tärkeää ottaa pyridoksiini jokapäiväiseen yhdessä tätä lääkettä. Älä unohda yhtään annosta.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos rifampisiinin, isoniatsidi, ja pyratsiiniamidi yhdistelmä on otettu epäsäännöllisen aikataulussa, haittavaikutuksia voi esiintyä useammin ja se voi olla vakavampi kuin tavallisesti. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Oikea käyttö Rifater

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Jos oireet eivät parane sisällä 2-3 viikkoa, tai jos ne pahenevat, tarkistaa lääkäriltä.

Et saa käyttää tätä lääkettä, jos saavat myös tiettyjä lääkkeitä HIV-infektion hoitoon (kuten atatsanaviiri, darunaviiri, fosamprenaviiri, ritonaviiri, sakinaviiri, tipranaviiri, Aptivus®, Fortovase®, Invirase®, Lexiva®, Norvir®, Prezista®, tai Reyataz®).

Maksaongelmat voi olla todennäköisempää, jos juot alkoholijuomia säännöllisesti, kun käytät tätä lääkettä. Myös säännöllinen alkoholin käyttö voi pitää lääkkeen toimimasta kunnolla. Siksi kannattaa tiukasti määrä rajoitetaan alkoholijuomien juot, kun käytät tätä lääkettä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Rifater

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisessa, tai muita muutoksia näön tapahtuu aikana tai hoidon jälkeen. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos olet nivelkipu, jäykkyys tai turvotus, alaselässä, sivu- tai vatsakipu; tai jalkojen turvotusta tai sääret.

Tämä lääke aiheuttaa virtsa, uloste, sylki, yskös, hikeä ja kyyneleitä kääntää punertavan oranssista punaruskea. Tämä on odotettavissa, kun käytät tätä lääkettä. Tämä vaikutus voi aiheuttaa pehmeiden piilolinssien tulla pysyvästi värjäytynyt. Standardi puhdistus ratkaisut eivät saa ottaa pois kaikki värimuutoksia. Siksi ei kannata piilolinssejä hoidon aikana. Kovat piilolinssit eivät värjäytyneet tätä lääkettä. Tämä tila palautuu normaaliksi, kun lopetat lääkkeen ottamisen. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Jos tämä lääke aiheuttaa voit tuntea hyvin väsynyt tai erittäin heikko, tai aiheuttaa kömpelyyttä, horjumista, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, puutuminen, pistely, polttava, tai kipu käsissä ja jaloissa, tai oksentelua, lopeta se ja tarkista lääkärille välittömästi. Nämä saattavat olla varoittavat oireet ovat vakavampia maksa- tai hermo ongelmia, jotka voivat kehittyä myöhemmin.

Rifampisiinin, isoniatsidi, ja pyratsiiniamidi yhdistelmä voi aiheuttaa veren ongelmia. Nämä ongelmat voivat johtaa suurempi mahdollisuus tiettyjen infektioiden, hidas paraneminen, ja verenvuoto, kumeja. Siksi kannattaa olla varovainen, kun käytät säännöllisesti hammasharjat, hammaslanka, ja hammastikkuja. Hammashoidon tulee siirtää, kunnes Veriarvojesi ovat normalisoituneet. Tarkista lääkäri tai hammaslääkäri, jos sinulla on kysyttävää suuhygienia (suun hoito) hoidon aikana.

Jos ilmaantuu ihottumaa, nokkosihottumaa tai allerginen reaktio tälle lääkkeelle, lopeta lääkkeen ja tarkistaa lääkäriltä mahdollisimman pian.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa, että käytät tätä lääkettä. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Rifater Side Effects

Rifater (isoniatsidi / pyratsiiniamidiksi / rifampisiinin)

Syöminen tietyissä elintarvikkeissa (kuten juustoa [Sveitsin tai Cheshire] tai kalaa [esim boniitti, tonnikalaa tai Sardinella]) tai juo punaviiniä voi aiheuttaa reaktioita joillakin potilailla isoniatsidi sisältäviä lääkkeitä. Tarkista lääkäriltä, ​​jos huuhtelu, nopea tai sydämentykytys, päänsärky, punoitus tai ihon kutinaa, hikoilua, huimausta tai pyörrytystä ilmenee, kun käytät tätä lääkettä.

Ehkäisypillereitä eivät ehkä toimi kunnolla, kun käytät tätä lääkettä. Jottei tulla raskaaksi, käytä toista ehkäisymenetelmää yhdessä oman ehkäisypillereitä. Muita muotoja ovat kondomit, kalvot, tai ehkäisymenetelmän vaahdot tai hyytelöitä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Tämä lääke yleensä aiheuttaa virtsa, uloste, sylki, yskös, hikeä ja kyyneleitä kääntää punertavan oranssista punaruskea. Tämä haittavaikutus ei yleensä edellytä lääkärin hoitoa.

Tumma virtsa ja keltaisuus silmien tai ihon (maksaongelmia) aiheuttamat isoniatsidi ovat todennäköisempiä potilailla 50-vuotiailla ja sitä vanhemmilla.

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Tuberkuloosi, aktiivinen siprofloksasiini, Levaquin, levofloksasiini, Avelox, rifampisiinin, isoniatsidi, moksifloksasiini, amikacin, etambutolia, streptomysiini, gatifloxacin, pyratsiiniamidi, Floxin, kanamysiini, Tequin, Amikin, etionamidi, Rifadin, isoniatsidi / rifampisiinin, sykloseriini, isoniatsidi / pyratsiiniamidi / rifampisiinin , rifapentiini