rifapentiini (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Jos oireet eivät parane sisällä 2-3 viikkoa, tai jos ne pahenevat, tarkistaa lääkäriltä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Kerro lääkärille, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, erittäin nopea, mutta epäsäännöllinen syke tai pulssi, kihelmöivä paukamia iholla, kuume tai vilunväristykset, huimaus, huimaus, tai pyörtyminen, turvotusta tai turvotusta silmäluomien tai silmien ympärillä, tai epätavallinen verenvuoto, mustelmat tai heikkous. Jos näitä haittavaikutuksia ilmenee, saada hätätilanteessa apua heti.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, oksentelu, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Maksaongelmat voi olla todennäköisempää, jos juot alkoholijuomia säännöllisesti, kun käytät tätä lääkettä. Myös säännöllinen alkoholin käyttö voi pitää lääkkeen toimimasta kunnolla. Ei saa juoda alkoholijuomia, kun käytät tätä lääkettä.

Rifapentiini aiheuttaa virtsa, uloste, sylki, yskös, hikeä ja kyyneleitä kääntää punertavan oranssista punaruskea. Tämä on odotettavissa, kun käytät tätä lääkettä. Tämä vaikutus voi aiheuttaa pehmeiden piilolinssien tulla pysyvästi värjäytynyt. Standardi puhdistus ratkaisut eivät saa ottaa pois kaikki värimuutoksia. Se ei kannata piilolinssejä hoidon aikana. Kovat piilolinssit eivät värjäytyneet rifapentiini. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Tämä lääke voi aiheuttaa ripulia, ja joissakin tapauksissa se voi olla vakava. Se voi tapahtua 2 kuukautta tai enemmän lopettamisen jälkeen lääkkeen käyttämisen. Älä ota mitään ripulilääkkeitä ensin lääkärin kanssa. Jos sinulla on kysyttävää tai jos lievä ripuli jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Rifapentiini voi alentaa määrä valkosolujen veressä tilapäisesti, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Nämä ongelmat voivat johtaa suurempi mahdollisuus saada tiettyjä infektioita, hidas paraneminen, ja verenvuoto, kumeja. Ole varovainen, kun tavallisella hammasharjalla, hammaslankaa tai hammastikku. Hammashoidon tulee siirtää, kunnes Veriarvojesi ovat normalisoituneet. Tarkista lääkäri tai hammaslääkäri, jos sinulla on kysyttävää suuhygienia (suun hoito) hoidon aikana.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro hoitavalle lääkärille, että käytät tätä lääkettä. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Ehkäisypillereitä ei välttämättä toimi oikein, jos ottaa ne kun otat rifapentiini. Odottamattomat raskauksia voi esiintyä. Käytä eri keinoja kontról käytät rifapentiini. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.