rifampisiinin (laskimoon) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinun tai lapsi, kun saat tätä lääkettä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun pitäisi edelleen saada se. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Et saa käyttää tätä lääkettä, jos olet tai lapsesi saavat myös atatsanaviirin, darunaviiri, fosamprenaviiri, ritonaviiri, sakinaviiri, tipranaviiri, Aptivus®, Fortovase®, Invirase®, Lexiva®, Norvir®, Prezista® tai Reyataz®. Näitä lääkkeitä käytetään hoitoon ihmisen immuunikatovirus (HIV) infektiot.

Maksaongelmat voi esiintyä tätä lääkettä. Riski maksaongelmia lisääntyy, jos juot alkoholijuomia säännöllisesti. Sinun tulisi rajoittaa määrää alkoholijuomia juot kun saat tätä lääkettä. Jos sinulla on huolissaan tästä, keskustele lääkärin.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalean uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia arkuus ja kipu paikassa, jossa injektiokohdassa. Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos sinulle tai lapselle ilmoitus jokin näistä haittavaikutuksista pistoskohdassa: verenvuoto, rakkuloita, polttava, kylmyys, ihon värjäytyminen, paineen tunteen, nokkosihottuma, infektio, tulehdus, kutina, kokkareet, tunnottomuus, kipu, ihottuma, punoitus, arpia, arkuus, kirvely, turvotus, arkuus, pistely, haavaumia tai lämpöä.

Rifampin aiheuttaa virtsa, uloste, sylki, yskös, hikeä ja kyyneleitä kääntää punertavan oranssista punaruskea väri. Tämä on odotettavissa, kun käytät tätä lääkettä, ja kaikki palautuu normaaliksi, kun lopetat sen. Tämä vaikutus voi aiheuttaa pehmeiden piilolinssien tulla pysyvästi värjäytynyt, joten se ei kannata pehmeitä piilolinssejä, kun käytät tätä lääkettä. Jos sinä tai lapsesi on kysymyksiä tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Ehkäisypillereitä eivät ehkä toimi kunnolla, kun käytät tätä lääkettä. Jottei tulla raskaaksi, käytä toista ehkäisymenetelmää yhdessä ehkäisypillereitä. Muita muotoja ovat kondomit, kalvot, tai ehkäisymenetelmän vaahdot tai hyytelöitä.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro hoitavalle lääkärille, että olet tai lapsesi saa tätä lääkettä. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa tätä lääkettä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.