rifabutiini (suun kautta) kuvaus ja tuotenimiä

Rifabutiinia käytetään estämään Mycobacterium avium (MAC) sairaus aiheuttamasta taudista koko elimistöön potilailla, joilla on kehittynyt ihmisen immuunikatovirus (HIV). MAC on infektion aiheuttama kaksi samanlaista bakteerit, Mycobacterium avium ja Mycobacterium intracellulare. Mycobacterium avium on yleisempää potilailla, joilla on HIV-infektio. MAC voi myös esiintyä muilla potilailla, joiden immuunijärjestelmä ei toimi kunnolla. Oireita MAC ihmisten kanssa immuunikato (AIDS) ovat kuume, yöhikoilu, vilunväristykset, laihtuminen, ja heikkous. Rifabutiini on antibiootti ja työskentelee tappaa tai estää bakteerien kasvun. Se ei auta viruksilta.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka näitä käyttötarkoituksia ei sisälly tuotemerkintöjen, rifabutiini käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairaus

Tämä tuote on saatavilla seuraavat annostusmuodot

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille rifabutiinin lapsiväestössä. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Kapseli

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta rifabutiinin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin munuais-, maksa- tai sydänsairaus, jotka voivat vaatia varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla rifabutiinin.

allergiat

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

pediatrinen

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

geriatrinen

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

raskaus

Imetys

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Muut vuorovaikutukset

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Muut sairaudet

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia.

annostelu

Tätä lääkettä ei saa antaa potilaille, joilla on aktiivinen tuberkuloosi (TB). Jos tiedät on tuberkuloosi tai epäilet aktiivinen TB, kerro lääkärille.

Rifabutiinia voidaan ottaa tyhjään mahaan (joko 1 tunti ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen). Kuitenkin, jos tämä lääke häiritsevät vatsaa, voit ottaa sen ruoan kanssa.

Jos et pysty nielemään kapselia, voit avata sen ja sisällön kapselit voidaan sekoittaa omenasosetta. Muista ottaa kaikki ruoka saada täyden lääkeannoksen.

Voit estää MAC sairaus, on erittäin tärkeää pitää lääkkeen käyttämisen koko ajan hoidon. Saatat joutua ottamaan sitä joka päivä useita kuukausia. On tärkeää, että et unohda yhtään annosta.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Rifabutiini aiheuttaa virtsan, ulosteet, sylki, iho, yskös, hikeä ja kyyneleitä kääntää punertavan oranssi ruskeaan-oranssi. Tämä on odotettavissa, kun käytät tätä lääkettä. Tämä vaikutus voi aiheuttaa pehmeiden piilolinssien tulla pysyvästi värjäytynyt. Standardi puhdistus ratkaisut eivät saa ottaa pois kaikki värimuutoksia. Se ei kannata piilolinssejä hoidon aikana. Kovat piilolinssit eivät värjäytyneet rifabutiini. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisessa, tai muita muutoksia näön tapahtuu aikana tai hoidon jälkeen. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Vastaamaton annos

Tämä lääke voi aiheuttaa ripulia, ja joissakin tapauksissa se voi olla vakava. Se voi tapahtua 2 kuukautta tai enemmän lopettamisen jälkeen lääkkeen käyttämisen. Älä ota mitään ripulilääkkeitä ensin lääkärin kanssa. Jos sinulla on kysyttävää tai jos lievä ripuli jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

varastointi

Rifabutiini voi alentaa määrä valkosolujen veressä tilapäisesti, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Nämä ongelmat voivat johtaa suurempi mahdollisuus saada tiettyjä infektioita, hidas paraneminen, ja verenvuoto, kumeja. Ole varovainen, kun tavallisella hammasharjalla, hammaslankaa tai hammastikku. Hammashoidon tulee siirtää, kunnes Veriarvojesi ovat normalisoituneet. Tarkista lääkäri tai hammaslääkäri, jos sinulla on kysyttävää suuhygienia (suun hoito) hoidon aikana.

Ehkäisypillereitä ei välttämättä toimi oikein, jos ottaa ne kun otat rifabutiini. Odottamattomat raskauksia voi esiintyä. Käytä eri keinoja kontról käytät rifabutiinia. Jos sinulla on kysyttävää tästä, tarkistaa lääkäriltä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.