ribaviriinin (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinä tai lapsesi säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Lääke voi myös aiheuttaa sikiövaurioita, jos isä käyttää sitä, kun hänen seksuaalinen kumppani tulee raskaaksi. Jos raskaus alkaa, kun käytät tätä lääkettä, kerro heti lääkärille.

On tärkeää kertoa lääkärille, jos sinä tai naisen seksuaalisen kumppani raskautta. Lääkäri saattaa haluta sinun liittyvän raskausrekisteriin potilaille lääkkeen.

Negatiivinen raskaustesti tarvitaan naisilla, jotka ovat hedelmällisessä iässä ennen hoidon aloittamista tällä lääkkeellä. Kaksi muotoja syntyvyyden on käytettävä yhdessä hoidon aikana ja 6 kuukautta hoidon jälkeen päättyy. Sinun täytyy olla raskaustesti tehty säännöllisesti, jotta et ole raskaana, kun hoidetaan tätä lääkettä ja jälkeen hoidon päättyy.

Älä käytä Copegus® yhdessä didanosiinin (Videx®, Videx® EY). Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä voivat aiheuttaa vakavia terveydellisiä ongelmia.

Ribaviriini voi aiheuttaa joillekin ihmisille olla levoton, ärtynyt tai näyttää muun epänormaalin käyttäytymisen. Se voi myös aiheuttaa joillekin ihmisille itsetuhoajatuksia ja taipumuksia tai tulla enemmän masentunut. Jos lapsesi, tai hoitaja huomaa mitään näistä haittavaikutuksista, kerro lääkärille tai lapsesi lääkäri heti.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tai lapsesi on takaisin, jalka tai vatsakipuja, ienverenvuoto, vilunväristykset, tumma virtsa, hengitysvaikeuksia, kuumetta, yleistä kehon turvotus, päänsärky, ruokahaluttomuus, pahoinvointi ja oksentelu, nenäverenvuotoa, vaalea iho, kurkkukipu, epätavallinen väsymys tai heikkous tai keltaisuus silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita veren sairaus nimeltä anemia.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia tyyppisiä allergisia reaktioita mukaan lukien anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Lopeta lääkkeen käyttö ja ota heti yhteys lääkäriin, jos sinulla tai lapsellasi on kutina, nokkosihottuma, käheys, hengitysvaikeudet, ongelmia nielemisvaikeuksia, tai käsien, kasvojen tai suun, kun käytät tätä lääkettä.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, kuume tai vilunväristykset, nokkosihottumaa tai welts; punainen ihovaurioita, vakava ihottuma tai akne, tai haavaumia tai haavaumia iholla, kun käyttävät tätä lääkettä.

Haimatulehdus voi esiintyä, kun käytät tätä lääkettä. Lopeta tämän lääkkeen käyttö ja tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on äkillinen ja vaikea vatsakipu, vilunväreet, ummetus, pahoinvointi, oksentelu, kuume, tai huimaus.

Sinä tai teini-ikäinen saa juoda alkoholijuomia (kuten olut, viini tai viina), kun käytät tätä lääkettä.

Tämä lääke voi aiheuttaa joillekin ihmisille huimausta, uneliaisuutta, tai valppauden kuin ne ovat normaalisti. Varmista, että tiedät miten reagoit tätä lääkettä ennen kuin sinulle tai teini-ikäinen ajaa, käyttää koneita tai tee jotain muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana.

Tarkista lääkäriltä, ​​jos näön hämärtyminen, näön heikkeneminen, tai minkä tahansa muun näkökannan muutos tapahtuu, kun sinä tai lapsesi käyttävät tätä lääkettä. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Peginterferoni injektio yhdistettynä ribaviriinin voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrä veressä, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia sinun tai lapsesi voi ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

Tämä lääke voi aiheuttaa hampaiden ja ikenien ongelmat. Tämä lääke voi aiheuttaa suun kuivumista, ja kuiva suu voi vahingoittaa hampaita ja ikeniä, jos ottaa lääkettä pitkään. Voit estää tämän ehdon, huolellisesti harjata hampaat vähintään kaksi kertaa päivässä ja käydä säännöllisesti vierailuja kanssa hammaslääkäri. Tilapäisestä helpotusta suun kuivuminen, käyttö sokerittomia makeisia tai purukumia, sulattaa bittiä jäätä suussa, tai käytä sylki korvike.

Joillakin potilailla, jotka ovat käyttäneet tätä lääkettä on ollut oksentelua. Jos oksennat hoidon aikana, huuhtele suu vedellä. Tämä voi myös auttaa estämään vahinkoja hampaita ja ikeniä.

Ribavirin käytetään yhdessä ruiskeena peginterferoni alfa-2a: n tai peginterferoni alfa-2b saattaa vaikuttaa lapsen kasvua. Lääkäri ehkä tarkistaa lapsen pituuden ja painon aikana ja sen jälkeen näiden lääkkeiden.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.