Reyen oireyhtymä

Reyen (Ryes) oireyhtymä on harvinainen, mutta vakava sairaus, joka aiheuttaa turvotusta maksassa ja aivoissa. Reyen oireyhtymä useimmiten vaikuttaa lasten ja nuorten toipumassa virusinfektio, yleisimmin flunssa tai vesirokko.

Merkkejä ja oireita kuten sekavuus, kouristukset ja tajunnan menetys vaativat kiireellistä hoitoa. Varhainen diagnoosi ja hoito Reyen oireyhtymä voi pelastaa lapsen elämään.

Aspiriini on yhdistetty Reyen oireyhtymä, joten varovainen antaessaan aspiriinia lapsille tai nuorille. Vaikka aspiriini on hyväksytty käytettäväksi lapsilla yli ikä 2, lapset ja nuoret toipumassa vesirokkoa tai flunssan kaltaisia ​​oireita pitäisi koskaan ottaa aspiriinia. Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet huolissasi.

Vuonna Reyen oireyhtymä, lapsen verensokeritason tyypillisesti laskee, kun tasot ammoniakin ja happamuus hänen verensä nousu. Samalla, maksassa voi turvota ja kehittää rasva talletukset. Turvotusta voi myös esiintyä aivoissa, mikä voi aiheuttaa kohtauksia, kouristuksia tai tajunnan menetys.

Merkit ja oireet Reyen oireyhtymän näkyvät yleensä noin kolmesta viiden päivän kuluttua alkamisesta virusinfektio, kuten flunssa (influenssa) tai vesirokko, tai ylempien hengitysteiden infektio, kuten nuhakuume.

Käytettäväksi alle 2-vuotiaana, ensimmäiset merkit Reyen oireyhtymä voi sisältyä

Vanhemmille lapsille ja nuorille, varhaiset merkit ja oireet voivat olla

Alkuperäinen oireita

Muita oireita

Koska ehto edetessä oireita saattavat kärjistyneet, mukaan lukien

Nämä oireet vaativat kiireellistä hoitoa.

Kun lääkäriin

Varhainen diagnoosi ja hoito Reyen oireyhtymä voi pelastaa lapsen elämään. Jos epäilet, että lapsesi on Reyen oireyhtymä, on tärkeää toimia nopeasti.

Mitä voit tehdä

Hakeudu ensiapuun, jos lapsesi

Mitä odottaa lääkäriltä

Ota yhteys lapsesi lääkäriin, jos lapsesi kokee seuraava jälkeen bout kanssa flunssa tai vesirokko

Tarkkaa syytä Reyen oireyhtymä on tuntematon, vaikka useat tekijät voivat olla rooli kehityksessä. Reyen oireyhtymä näyttäisi laukaista käyttämällä aspiriinia hoitoon virus sairaus tai infektio – erityisesti flunssa (influenssa) ja vesirokko – lapsille ja nuorille, joilla on taustalla rasvahappojen hapettumista häiriö.

Rasvahappojen hapettumista häiriöt ovat ryhmä perinnöllinen aineenvaihdunnan häiriöitä, joissa elimistö ei pysty hajottamaan rasvahappoja, koska entsyymi puuttuu tai ei toimi kunnolla. Seulontatestillä tarvitaan määrittää, jos lapsi on rasvahapon hapettumisen häiriö.

Joissakin tapauksissa, Reyen oireyhtymä voi olla taustalla aineenvaihdunnan sairaus, joka on paljastanut jonka virussairaus. Altistuminen tietyille myrkkyjä – kuten hyönteisten, rikkakasvien ja maaliohenteita – voi myös osaltaan Reyen oireyhtymän.

Seuraavat tekijät – yleensä silloin, kun ne tapahtuvat yhdessä – saattaa lisätä lapsen riskiä sairastua Reyen oireyhtymä

Useimmat lapset ja nuoret, joilla on Reyen oireyhtymä hengissä, joskin eriasteisia pysyviä aivovaurioita ovat mahdollisia. Ilman oikea diagnoosi ja hoito, Reyen oireyhtymä voi olla kohtalokas muutamassa päivässä.

Reyen oireyhtymä diagnosoidaan usein hätätilanteessa koska sillä on vakavia oireita, kuten kouristuksia tai tajunnan menetys. Joissakin tapauksissa, varhaiset merkit ja oireet herättää lääkärin vastaanotolla.

Saat todennäköisesti olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut olosuhteissa aivojen ja hermoston (neurologi).

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja siellä on usein paljon tehtävää, se voi auttaa olla hyvin valmisteltu. Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeää, jos aikaa lääkärin kanssa loppuu. Sillä Reyen oireyhtymää joitakin peruskysymyksiä kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä kysymyksiä aikana varaamiseksi.

Neurologi todennäköisesti kysyä lapsen oireet ja historian virus sairauksia. Lääkäri suorittaa myös lääketieteen tentti ja aikataulu kokeet kerätä tietoja lapsen yleistilan ja sulkea pois muut sairaudet, kuten aivokalvontulehdus tai aivotulehdus.

Ei ole mitään erityistä testiä Reyen oireyhtymän. Sen sijaan, seulonta Reyen oireyhtymä alkaa yleensä veren ja virtsan testejä sekä testaus rasvahappojen hapettumista häiriöt ja muut aineenvaihdunnan häiriöt.

Joskus enemmän-invasiivisia diagnostisia testejä tarvitaan arvioimaan muita mahdollisia syitä maksasairaus ja tutkittava jokainen neurologisia poikkeavuuksia. Esimerkiksi

Spinal Tap (lumbaalipunktio). Spinal hana voi auttaa lääkäriä tunnistamaan tai sulkea pois muita sairauksia samanlaisia ​​oireita, kuten infektio limakalvon, joka ympäröi aivoja ja selkäydintä (aivokalvontulehdus) tai tulehdus aivojen (enkefaliitti).

Aikana Spinal Tap, neula työnnetään alaselän tilaan pään alapuolella selkäydin. Pieni näyte selkäydinnesteen poistetaan ja lähetetään laboratorioon analysoitavaksi.

Maksabiopsia. Maksabiopsia voi auttaa lääkäriä tunnistamaan tai sulkea pois muita ehtoja, jotka saattavat vaikuttaa maksaan.

Aikana maksabiopsiassa neula työnnetään ihon läpi oikeassa yläkulmassa puolella vatsan ja maksaan. Pieni näyte maksan kudos on poistettu ja lähetetään laboratorioon analysoitavaksi.

Tietokonetomografia (TT) tai magneettikuvaus (MRI). Pään TT tai magneettikuvaus voi auttaa lääkäriä tunnistamaan tai sulkea pois muut syyt käyttäytymisen muutoksiin tai vähentynyt valppaus.

CT käyttää kehittynyttä kuvantamisen kone liittyy tietokoneeseen tuottamaan yksityiskohtaisia, 2-D kuvaa aivojen. Magneettikuvaus käyttää voimakkaan magneettikentän ja radioaaltojen sijasta röntgenkuvat tuottaa kuvia aivojen.

Ihobiopsia. Testaus rasvahappohapettumista häiriöt tai metabolinen häiriöt voivat vaatia ihon koepala.

Aikana ihobiopsia, lääkäri ottaa pienen iho näyte (biopsia) analysoitavaksi laboratoriossa. Biopsia voidaan yleensä tehdä lääkärin vastaanotolla käyttäen paikallista puudutusta.

Reyen oireyhtymä hoidetaan yleensä sairaalassa. Vaikeissa tapauksissa voidaan käsitellä tehohoidossa. Sairaalan henkilökunta seuraa tarkasti lapsen verenpainetta ja muita elintoimintoja. Erityisiä hoito voi muun muassa

Jos lapsella on hengitysvaikeuksia, hän saattaa tarvita apua hengitys kone (tuuletin).

Ole varovainen antaessaan aspiriinia lapsille tai nuorille. Vaikka aspiriini on hyväksytty käytettäväksi lapsilla yli ikä 2, lapset ja nuoret toipumassa vesirokkoa tai flunssan kaltaisia ​​oireita pitäisi koskaan ottaa aspiriinia. Tämä sisältää tavallinen aspiriini ja lääkkeitä, jotka sisältävät aspiriini.

Jotkut sairaalat ja lääketieteelliset laitteet suorittaa vastasyntyneiden seulonta rasvahappohapettumista häiriöt mitkä lapset ovat suuremmassa vaarassa sairastua Reyen oireyhtymän. Lapset, joilla tiedetään rasvahappohapettumista häiriöt eivät saa ottaa aspiriinia tai aspiriini sisältäviä tuotteita.

Tarkista aina etiketti ennen kuin annat lapsellesi lääkkeitä, mukaan lukien over-the-counter tuotteita ja vaihtoehtoisia tai rohdosvalmisteita. Aspiriini voi näkyä yllättäviä paikoissa, kuten Alka-Seltzer.

Joskus aspiriini menee muilla nimillä, myös esimerkiksi

Jos lapsella on flunssa, vesirokko tai toisella Virussairaus, käyttää muita lääkkeitä – kuten parasetamoli (Parasetamoli, muut), ibuprofeeni (Advil, Lasten Motrin, Motrin IB, muut) tai naprokseeni (Aleve) – alentaa korkeaa kuumetta tai lievittää kipu.

Siellä on yksi vastalause että aspiriinin sääntö pelin. Lapset ja nuoret, joilla on tiettyjä kroonisia sairauksia, kuten Kawasakin tauti, ehkä pitkäaikaista lääkehoitoa, jotka sisältävät aspiriini.

Jos lapsi tarvitsee aspiriinihoidon, varmista hänen rokotteet ovat nykyiset – mukaan lukien kaksi annosta varicella (vesirokko) rokote ja vuosittain influenssarokotteen. Vältetään näitä kahta viruksen sairauksia voidaan ehkäistä Reyen oireyhtymän.

käydä lääkärin