REYATAZ

Terapeuttinen luokka: Antiviraalinen

Käyttää Reyataz

Farmakologiset Class: Atatsanaviiri

Atatsanaviiri ei paranna tai estää HIV- ja AIDS. Se auttaa pitämään HIV lisääntymistä ja näyttää hidastavan tuhoaminen immuunijärjestelmää. Tämä voi auttaa viive ongelmia, jotka liittyvät yleensä AIDS tai HIV sairauden esiintymisen. Atatsanaviiri ei pidä sinua leviämästä HIV muihin ihmisiin. Ihmiset, jotka saavat tätä lääkettä voi edelleen olla muita ongelmia liittyy yleensä AIDS tai HIV-taudista.

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille atatsanaviirin lapsilla alle 3 kuukauden iässä. Käyttöä ei suositella vauvoilla alle 3 kuukauden ikäisten.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta atatsanaviirin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta, jos potilas atatsanaviiri.

Ennen Reyataz

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä muuta annosta tai lopeta lääkkeen tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Kun tarjonta tätä lääkettä on vähissä, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin etuajassa. Älä anna itsesi loppuu tätä lääkettä.

Tämä lääke voidaan ottaa yhdessä muiden lääkkeiden, joita käytetään HIV-infektion hoitoon. Tarkista lääkäriltä tietoja ja annoksen määrinä.

On tärkeää, että atatsanaviiri otetaan ruoan kanssa.

Niele kapseli kokonaisena. Älä avaa sitä.

Jos käytät myös antasideja tai didanosiini (Videx®), kestää atatsanaviirin 2 tuntia ennen tai 1 tunti sen jälkeen kun näitä lääkkeitä.

Tämä lääke tulee pakkausselosteen. Lue ja noudata sitä huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Jos annos jää tai unohda käyttää lääkettä, käytä sitä niin pian kuin mahdollista. Jos seuraava annos on alle 6 tuntia pois, odota siihen saakka lääkkeen käytöstä ja jätä unohtunut annos väliin.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Oikea käyttö Reyatazin

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Älä heitä käyttämättä jäänyt lääke roskakoriin. Huuhtele se alas WC tai ottaa sen yhteisön palautusohjelman kun saatavilla.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä sinä tai lapsesi säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Älä käytä tätä lääkettä, jos käytät myös alfutsosiini (Uroxatral®), sisapridi (Propulsid®), indinaviiri (Crixivan®), irinotekaani (Camptosar®), lovastatiini (Altocor®, MEVACOR®), nevirapiini (Viramune), suun midatsolaami (Versed®), pimotsidi (Orap®), rifampisiinin (Rifadin®, Rifamate®, Rifater®, Rimactane®), salmeteroli (Advair®, Serevent®), sildenafiili (Revatio®), simvastatiini (ZOCOR®), triatsolaami ( Halcion®), tai torajyvä lääkkeet (esim, dihydroergotamiini, ergonoviini, ergotamiini, metyyliergonoviini, Cafergot®, DHE 45®, Ergomar®, Ergostat®, Ergotrate®, Methergine®, Migranal® tai Wigraine®).

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä ja nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet, ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Reyataziin

Tämä lääke saattaa lisätä riskiä ottaa munuaiskiviä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on verta virtsassa, pahoinvointi ja oksentelu, kipu nivusissa tai sukuelinten, tai teräviä selkäkipu alapuolella kylkiluut.

Tämä lääke voi lisätä verensokeria. Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinä tai lapsesi huomata muutoksen tulokset veren tai virtsan sokerin testejä.

Ehkäisypillereitä ehkä toimi yhtä hyvin, kun käytät atatsanaviiri. Jottei tulla raskaaksi, käyttää ylimääräistä ehkäisymenetelmää yhdessä teidän pillereitä. Muut muodot syntyvyyden kuuluvat kondomit, kalvot, tai ehkäisymenetelmän vaahdot tai hyytelöitä.

Immuunijärjestelmä voi vahvistua, kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa. Kerro lääkärille heti, jos huomaat muutoksia terveydentilassasi. Joskus immuunijärjestelmä alkaa torjumaan infektioita, joita oli piilotettu elimistössä, kuten keuhkokuume tai tuberkuloosi, tai saattaa johtaa purkaus piilotettu autoimmuunisairaus kuten Gravesin tauti, polymyosiitti tai Guillain-Barren oireyhtymä.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on jokin seuraavista oireista, kun lääkkeen käyttämisen: rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, vilunväristykset, yskä, ripuli, kutina, nivel- tai lihaskipu, punainen ihovaurioita, usein violetti keskus, ihottuma, kurkkukipu, haavaumat, haavat tai valkoiset täplät suussa tai huulilla, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Tämä lääke ei pidä sinua antamasta HIV parisi seksin aikana. Varmista, että ymmärrät tämän ja käytännössä turvaseksiä, vaikka kumppanisi on myös HIV, käyttämällä lateksikondomista tai muuta estemenetelmää. Tämä lääke ei myöskään pitää sinua tartuttaa HIV-infektiota muille ihmisille, jos he altistuvat veressä. Älä käyttää uudelleen tai jakaa neuloja kenenkään kanssa.

Tämä lääke voi aiheuttaa voit olla liikaa rasvaa. Kerro lääkärille, jos sinä tai lapsesi ilmoituksen muutoksia kehossasi, kuten lisääntynyt määrä rasvan yläselän ja niska, tai rinnan ympärille ja vatsan alueella. Saatat myös rasvan vähenemistä jaloista, käsivarsista ja kasvojen.

Reyataz Side Effects

Reyataz (atatsanaviiri)

Tämä lääke voi aiheuttaa rytmihäiriöitä (esim PR piteneminen). Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi saada huimausta tai pyörrytystä.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Nonoccupational Exposure Truvada, Atripla Vireadia, lamivudiini, tsidovudiini, abakaviiri, tenofoviiri, Kaletra, Epivir, Epzicom, Sustiva, efavirentsi

HIV-infektio Truvada, Atripla, Stribild Vireadia, Norvir, Complera PREZISTAa, lamivudiini, Isentress, abakaviiri, tenofoviiri, Kaletra