repatha (evolocumab) potilastietoja

Mikä on Repatha?

Repatha käytetään yhdessä vähärasvainen ruokavalio ja muut kolesterolia alentava lääkitys ihmisten homotsygoottista tai heterotsygoottinen familiaalinen hyperkolesterolemia (perinnöllinen tyypit korkea kolesteroli). Nämä olosuhteet voivat aiheuttaa korkea veren LDL-kolesteroli, ja voi myös aiheuttaa plaketti rakentaa sisällä verisuonia.

Repatha käytetään myös ihmisiä, joilla on sydämen tai verisuonten aiheuttamat ongelmat plakin kertyminen tai kovettuminen valtimoiden (kutsutaan myös ateroskleroosin, tai arterioskleroosi).

Ei tiedetä, onko evolocumab alentaa riskiä aivohalvaus, sydänkohtaus tai muita sydän komplikaatioita ihmisiä, joilla on korkea kolesteroli.

Tärkeää tietoa

Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääketieteen etiketissä ja pakkauksessa. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat noin kaikki sairaudet, allergiat, ja kaikki lääkkeet käytät.

Sinun ei tule käyttää Repatha jos olet allerginen evolocumab.

Varmistaaksesi Repatha on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

maksa- tai munuaissairaus; tai

Ennen lääkkeen

jos olet allerginen lateksille.

Ei tiedetä, onko Repatha vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta.

Ei tiedetä, onko evolocumab joutumisesta rintamaidon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Kerro lääkärille, jos imetät lasta.

Repatha ei ole hyväksytty käytettäväksi kaikille alle 13-vuotias.

Käytä Repatha juuri sellaisena kuin se oli määrätty sinulle. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Älä käytä tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Repatha pistetään ihon alle. Saatat näytetään, kuinka käyttää injektioita kotona. Älä itse pistää lääkkeen, jos et ymmärrä miten antaa injektio ja hävitä käytetyt neulat ja ruiskut.

Repatha annetaan yleensä kerran kuukaudessa tai kerran joka 2 viikko. Riippuen määrästä annoksen, voit joutua käyttämään jopa 3 erillistä injektiota kerralla. Noudata lääkärin annostusohjeet huolellisesti.

Your hoidon tarjoaja näyttää parhaat paikat kehon pistää Repatha. Käytä eri paikassa joka kerta annat pistoksen. Älä pistä samassa paikassa kaksi kertaa peräkkäin.

Se voi kestää jopa 15 sekuntia pistää tätä lääkettä. Jos käytät enemmän kuin yksi injektio kerrallaan, muista lopettaa kaikki injektiot 30 minuutin kuluessa.

Lue kaikki potilastiedot, lääkitys oppaita, ja ohjekorttien annetaan sinulle. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Jokainen kertakäyttöinen Repatha injektiokynä tai esitäytetty ruisku on yksi käyttöön. Heittää pois yhden käyttökerran jälkeen, vaikka on vielä jonkin verran lääkettä jäljellä sen jälkeen pistosta. Noudata tahansa valtion tai paikallisten lakien noin heittää pois käytetyt neulat ja ruiskut. Käytä pistonkestävän “terävien” keräysastiaan (kysy apteekista mistä saa yhden ja miten heittää sen pois). Pidä tämä säiliö poissa lasten ulottuvilta ja lemmikkieläimet.

Säilytä Repatha jääkaapissa, älä jäätyä. Pidä lääke alkuperäisessä pakkauksessa ja valolle ja lämpöä.

Ota injektiokynälle tai ruisku jääkaapista ja anna sen lämmetä huoneenlämmössä 30 minuuttia ennen pistosta. Älä kuumenna injektiokynälle tai esitäytetty ruisku.

Käsittele injektiokynä tai ruisku huolellisesti. Pudottaminen kynää tai ruiskua aiheuttaa se murtaa. Älä käytä injektiokynälle tai ruiskua, jos se on pudonnut kovalle pinnalle, vaikka et näe tauko sitä. Soita apteekista uutta lääkettä.

Voit myös tallentaa Repatha alkuperäisessä pakkauksessa huoneenlämmössä, valolta ja kuumuudelta. Valmistetta saa käyttää lääkkeen 30 päivän kuluessa, jos sitä säilytetään huoneenlämmössä.

Älä ravista tätä lääkettä. Älä käytä, jos lääke on muuttunut värejä tai on hiukkasia. Soita apteekista uutta lääkettä.

Kun käytät Repatha, ehkä usein verikokeita.

Älä lopeta käyttää Repatha ilman lääkärin neuvoa, tai LDL-kolesterolipitoisuus voi kasvaa.

Repatha on vain osa täydellistä hoito-ohjelma, joka sisältää myös ruokavalio, statiini lääkityksen, ja säännöllinen verikokeet. Noudata lääkärin ohjeita erittäin tarkasti.

Miten Repatha annetaan?

Tavanomainen aikuisen annos Repatha varten Hyperlipidemia

-140 Mg ihon alle 2 viikon välein, tai; -420 Mg ihon alle kerran kuukaudessa; Comments; -Kun Kytkentä annoksilla, hallinnoida ensimmäisen annoksen uudesta hoidosta seuraavan aikataulun kuluttua edellisestä hoito .; -Tämä Lääkettä ei tule käyttää potilailla, joilla ei familiaalinen hyperkolesterolemia tai ateroskleroottisen sydän- verisuonisairauksia .; Käyttää: ruokavaliohoidon ja maksimaalisesti siedetty statiinihoidon hoitoon aikuisilla, joilla on heterotsygoottinen familiaalinen hyperkolesterolemia (HeFH) tai kliinisen ateroskleroottinen sepelvaltimotauti vaatii edelleen alentaa LDL-kolesteroli (LDL-C)

Tavanomainen aikuisen annos Repatha varten Homotsygoottinen familiaalinen hyperkolesterolemia

-420 Mg ihon alle kerran kuukaudessa; Comments; -Measure LDL-kolesterolitason joka 4-8 viikko aloittamisen jälkeen tätä lääkettä .; -suhteen Terapiaan riippuu asteesta LDL-reseptorin toiminnan .; Käyttää: ruokavaliohoidon ja muut LDL-alentavaa hoitoa (esim statiinit, etsetimibi, LDL-afereesi) hoitoon potilailla, joilla on homotsygoottinen familiaalinen hyperkolesterolemia (HoFH) vaativat edelleen alentaa LDL-kolesterolia

Käytä unohtunut annos 7 päivän kuluessa, että injektion johtui. Jätä unohtunut annos, jos olet yli 7 päivää myöhässä pistoksen. Jälkeen jäänyt annos, mene takaisin alkuperäiseen aikatauluun ja lääkkeen uudelleen, kun seuraava annos johtuu.

Älä käytä ylimääräisiä lääketieteen muodostavat annos.

Älä pistä Repatha ihoon, joka on mustelmilla, kipeä, arpinen tai kovettunut.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allerginen reaktio Repatha: nokkosihottuma, vaikea kutina; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Yhteinen Repatha haittavaikutuksia ovat

punoitusta, kipua, tai mustelmia jos pistoksen annettiin

selkäkipu

Repatha annosteluohjeitten

flunssan oireet; tai

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

kylmä oireita, kuten nenän tukkoisuus, aivastelu, kurkkukipu.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa evolocumab, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kerro jokaiselle terveydenhuollon tarjoajat kaikista lääkkeistä käytät nyt ja minkään lääkkeen aloitat tai lopetat.

1.01.2015-10-29, 11:20:56.

Mitä minun pitäisi välttää kun käytät Repatha?

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Korkea kolesteroli, familiaalinen Heterozygous atorvastatiini, simvastatiini, Crestor, Lipitor, pravastatiini, Zocor, Zetia, lovastatiini

Korkea kolesteroli atorvastatiini, simvastatiini, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia, lovastatiini, niasiinia

Korkea kolesteroli, familiaalinen Homozygous atorvastatiini, simvastatiini, Crestor, Lipitor, Zocor, Vytorin, rosuvastatiini, Praluent

Repatha sivuvaikutuksia

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Repatha?

Repatha (evolocumab)