relapsoiva kuume

Yleiskatsaus

Tickborne toisintokuume

On olemassa kaksi erilaista toisintokuume, tickborne ja louseborne. Molemmat sairaudet johtuvat spiraalin muotoinen lajien Borrelia bakteereita.

Nimi toisintokuume tulee tauti sykli – peräkkäin korkeimmillaan ja hiipuu kuin bakteeri leviää isännässä, kimppuun mutta ei poista immuunijärjestelmää, ja alkaa lisääntyä ja levitä uudelleen. Tämä Aaltomaisesti sykli voidaan toistaa kuukausia, jos ei hoideta. Vaikka toisintokuume on harvoin kohtalokas ihmisillä, se voi olla hyvin vakava ja pitkäaikainen, erityisesti naisille, jotka ovat raskaana, koska tartuntavaara ja kuoleman sikiöön.

theernment Research

Tickborne toisintokuume voi esiintyä missä tahansa maailmassa, jossa tiettyjen lajien pehmeän täyteläinen punkkeja, kuten Ornithodoros turicata ja Ornithodoros hermsi, löytyy. Yhdysvalloissa, useimmissa tapauksissa tickborne toisintokuume esiintyy lännen ja liittyvät kesämökillä lomat. Monissa tapauksissa myös löytyy osissa Afrikkaa.

Pehmeä punkit, toisin vaikea punkit, johon useimmat ihmiset ovat tottuneet, tavallisesti rehun yöllä ja vain lyhyesti liittää isäntään. Niiden tyypillisiä verestä aterioita otetaan pieniä eläimiä, kuten oravia, hiiriä, ja pikkuoravat, mutta hekin rehun ihmisiin ja levittämä tauti. Koska niiden purenta on kivuton, ja he syöttää vain noin 15 minuuttia ennen kuin he palaavat pesiä, useimmat ihmiset eivät koskaan tiedä, ne olivat purreet.

Alla on esitetty alan työstä tutkimus julkaistiin marraskuussa 2012 PLoS Neglected trooppisten tautien: Endemic Foci on Tick-Borne toisintokuume Spirochete Borrelia crocidurae Malissa, Länsi-Afrikassa, ja Mahdollisia Infection.