rectocele opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Naisilla, emättimen erotetaan peräsuoleen luja seinän kova, sidekudos kutsutaan ketjussa. Joskus ala on tämän seinän saa heikko, ja osa peräsuolen pullistuu emättimeen. Tämä pullistuma kutsutaan rectocele .; Ongelma kehittyy yleensä sen jälkeen, kun seinä on vaurioitunut aikana emättimeen. Pullistuma saattaa ilmetä, kun emättimen toimitus, mutta oireet eivät välttämättä kehittyä vasta myöhemmin elämässä. Rectoceles ovat yleisesti nähtävissä vanhemmat naiset, jotka ovat tulleet vaihdevuodet .; Jotkin olosuhteet voivat lisätä riskiä sairastua rectocele, kuten krooninen ummetus, krooninen yskä, toistuva raskainta, tai toimintaa, joka painostaa lantionpohjan ajan .; Koska pieni rectoceles eivät useinkaan aiheuta oireita, on vaikea terveydenhuollon asiantuntijoiden määrittää tarkasti, kuinka usein niitä esiintyy. Niin vähän kuin 20% tai jopa 80% aikuisista naisista voi vaikuttaa, mutta rectoceles ovat yleisimmin nähdään vanhemmilla naisilla, joilla on ollut useita alatiesynnytyksistä. 1 tuoreessa tutkimuksessa 125 naisten Yhdysvallat, joka oli rectoceles, tyypillinen potilas oli noin 60 vuotias, menee läpi vaihdevuodet, ja oli käynyt läpi 2 tai 3 alatiesynnytyksistä. Nainen, jolla on rectocele on myös todennäköisesti liittyvät tilat, kuten kystoseele (epänormaali pullistumia virtsarakon kautta heikkous etummaisessa emättimen seinämän) ja kohdun laskeuman (epänormaali notko kohdun emättimeen häviämisen vuoksi sen lantion tuki).; oireet; Pieni rectocele ei saa aiheuttaa mitään oireita, erityisesti jos se pullistuu alle 2 cm (alle 1 tuuma) emättimeen. Kuitenkin suurempia rectoceles voi käynnistää erilaisia ​​peräsuolen ja emättimen valituksia, mukaan lukien; Pullistuma kudosta ulkonevat läpi emättimen aukon; Ummetus; Vaikeus ottaa suolen; Kipu tai epämukavuus yhdynnän aikana; Tunne, että peräsuoli ei ole tyhjennetty kokonaan kun suolen; Tunne ja peräsuolen paineessa; Peräsuolen kipu; Vaikeus valvoa kulkua ulosteesta tai kaasua peräsuoleen; Alaselän kipu, joka on helpottunut makuulla. Monissa naiset, tämä selkäkipu voi pahentaa kuin päivä jatkuu ja on ankarampi illalla.

oireet

Pieni rectocele ei saa aiheuttaa mitään oireita, erityisesti jos se pullistuu alle 2 cm (alle 1 tuuma) emättimeen. Kuitenkin suurempia rectoceles voi käynnistää erilaisia ​​peräsuolen ja emättimen valituksia, mukaan lukien; Pullistuma kudosta ulkonevat läpi emättimen aukon; Ummetus; Vaikeus ottaa suolen; Kipu tai epämukavuus yhdynnän aikana; Tunne, että peräsuoli ei ole tyhjennetty kokonaan kun suolen; Tunne ja peräsuolen paineessa; Peräsuolen kipu; Vaikeus valvoa kulkua ulosteesta tai kaasua peräsuoleen; Alaselän kipu, joka on helpottunut makuulla. Monissa naiset, tämä selkäkipu voi pahentaa kuin päivä jatkuu ja on ankarampi illalla.

Diagnoosi

Lääkäri kysyä kuinka monta kertaa olet ollut emättimen toimitus, ja kaikista ongelmista, kuten emättimen kyyneleet, ehkä pitänyt kanssa toimituksista. Tarkistettuamme peräsuolen ja emättimen oireet, lääkäri voi myös kysyä mitään virtsatievaivat jotka viittaavat siihen, että kyseessä saattaa olla kystoseele sekä rectocele.

Kuinka kauan se kestää?

Rectocele on pitkäaikainen sairaus, joka ei parane itsestään. Se voi jäädä pieni ongelma tai kasvettava ja ongelmallisempi ajan.

Miten estää tämän terveydentila

Synnytyksessä jotkut lääkärit leikkaa ihon välillä emättimen ja peräsuolen aukon laajentamiseksi. Tätä menettelyä kutsutaan episiotomia. Vielä 1980-luvulla, monet lääkärit uskoivat, että tekee rutiini episiotomy aikana emättimeen auttaisi estämään naista iältään kehittää rectocele myöhemmin elämässä. Nyt kuitenkin on jonkin verran näyttöä siitä, että rectoceles voi kehittyä lähellä parantunut episiotomies. Episiotomy ei enää tehty jokaiselle emättimeen ja monet lääkärit ja kätilöt menevät hyvin pitkälle välttää tekemästä menettely ellei se ole aivan välttämätöntä. Lääkärit yleensä keskustella riskeistä ja hyödyistä tämän menettelyn kanssa raskaana olevilla potilailla viikkoa ennen toimitusta.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Jos vaivaa oireita rectocele, lääkäriin todennäköisesti tekee leikkauksen korjata heikkous kojelauta välillä peräsuolen ja emättimen. Tämä korjaus voidaan tehdä vahvistamalla alueen silmukkaa, tai se voi liittyä monimutkaisempia tekniikoita, kuten sijoittamalla silmän laastari vahvistaa ja tukea välinen seinä peräsuolen ja emättimen. Jos sinulla on myös kystoseele tai kohdun laskeuman, sitten leikkaus korjata nämä ehdot yleensä voidaan tehdä samaan aikaan kuin rectocele korjaus.

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärillesi heti, jos huomaat epänormaali pullistuma seinään emättimeen tai jos yhtäkkiä kehittyy vakava peräsuolen paine, kipu tai verenvuoto.

Ennuste

Kun leikkaus hoidetaan rectoceles, rakenteellinen ongelma voidaan korjata menestyksekkäästi useimmissa tapauksissa. Useimmat potilaat kokivat parannus tai täydellinen helpotusta niiden oireita.