rebound päänsärkyä

Rebound päänsärkyä (lääkitys-liikakäyttöä päänsärky) aiheuttavat säännöllisesti, pitkäaikainen lääkitys päänsäryn hoitoon, kuten migreeni. Kipulääkkeiden tarjoavat helpotusta satunnaista päänsärkyä. Mutta jos ottaa ne enemmän kuin pari päivää viikossa, ne voivat laukaista rebound päänsärkyä.

Näyttää siltä, ​​että mitään lääkitystä ottaa kivunlievityksen voi aiheuttaa rebound päänsärkyä, mutta vain jos sinulla on jo Päänsärkyoireyhtymä. Kipulääkkeiden otetaan säännöllisesti muuhun tilaan, kuten niveltulehdus, ei ole osoitettu aiheuttavan rebound päänsärkyä ihmisiä, jotka eivät koskaan ollut Päänsärkyoireyhtymä.

Rebound päänsärkyä yleensä lopettaa kun lopetat kipulääkettä. On vaikeaa lyhyellä aikavälillä, mutta lääkäri voi auttaa voittaa rebound päänsärkyä pitkäaikaista helpotusta.

Merkkejä ja oireita rebound päänsärkyä voi vaihdella sen mukaan, minkä tyyppistä alkuperäisen päänsärky hoidettavan ja käytettyä lääkettä. Rebound päänsärkyä taipumus

Muita merkkejä ja oireita voivat olla

Satunnainen päänsäryt ovat yhteisiä. Mutta on tärkeää ottaa päänsärkyä vakavasti. Joidenkin päänsärkyä voi olla hengenvaarallinen.

Hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon, jos päänsärky

Kun lääkäriin

Mitä voit tehdä

Kerro lääkärille, jos

Rebound päänsärkyä voi kehittyä, jos käytät usein päänsärky lääkitystä. Vaikka riski lääkityksen-liikakäyttöä päänsärky vaihtelee lääkitystä, akuutteja päänsärky lääkitys on mahdollista johtaa rebound päänsärkyä, mukaan lukien

Mitä odottaa lääkäriltä

Yhdistelmä kipulääkkeiden. Over-the-counter (OTC) kipulääkkeiden yhdistäviä kofeiini, aspiriini ja parasetamoli (Excedrin, muut) ovat yhteisiä syyllisiä. Tähän ryhmään kuuluvat myös reseptilääkkeet kuten Fiorinal, joka sisältää rauhoittava butalbitaali.

Mitä voit tehdä sillä välin

Butalbital sisältävät yhdisteet ovat erityisen suuri riski aiheuttaa rebound päänsärkyä, joten on parasta olla ottamatta niitä päänsäryn hoitoon. Jos otat tämän tyyppistä lääkettä, rajoittaa sen käyttöä enintään neljä päivää kuukaudessa.

Kierteen katkaisu

Vuorokausiannokset kofeiinia – alkaen aamukahvia, iltapäivän sooda ja kipulääkkeiden ja muiden tuotteiden sisältävät tämän lievä nautintoaine – voi ruokkia rebound päänsärkyä, samoin. Lue tuotemerkintöjen varmista et johdotus järjestelmä enemmän kofeiinia kuin arvaatkaan.

sairaalahoitoa

Riskitekijöitä rebound päänsärkyä sisältävät

Ehkäisevä lääkitys

Olet todennäköisesti aloittaa näkemästä perhelääkäri tai yleislääkäri. Voit voidaan sitten tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut hermoston häiriöt (neurologi).

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Rebound päänsärkyä, muutamia kysymyksiä, kysy lääkäriltä ovat

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä.

Lääkäri kysyy kysymyksiä päänsärkyä, kuten silloin kun ne alkoivat ja mitä he siltä tuntuu. Mitä lääkäri tietää päänsärkyä ja hoitojen käytöstä, sitä paremmin hoito hän pystyy tarjoamaan. Lääkäri voi pyytää

Kunnes nimittäminen, ota lääkitystä vain lääkärin ohjeiden mukaisesti, ja pidä huolta itsestäsi. Terveiden elämäntapojen tottumukset – kuten saada riittävästi unta, syö runsaasti hedelmiä ja vihanneksia, ja saada säännöllinen liikunta – voi auttaa estämään päänsärkyä. Vältä tiedossa päänsärky laukaisee.

Päänsärky päiväkirjaa voi olla erittäin hyödyllistä lääkärille. Seuraa kun päänsärkyä esiintyy, niiden voimakkuus ja kesto, mitä olit tekemässä, kun päänsärky alkoi, ja mitä vastaus oli päänsärky.

Diagnoosi rebound päänsärky yleensä perustuu aiempaa kroonista päänsärkyä ja usein lääkitys. Testataan yleensä ei ole tarpeen.

Katkaista rebound päänsärkyä, sinun täytyy rajoittaa kipulääkettä. Riippuen lääkkeen olet ottaen, lääkäri voi suositella pysäyttäminen lääkitys heti tai asteittain pienentämällä annosta.

Kognitiivinen käyttäytymisterapia (CBT)

Kun lopetat lääkityksen, odottaa päänsärkyä pahenee ennen kuin ne paranevat. Päihderiippuvuus saattaa olla riskitekijä lääkkeitä, jotka johtavat rebound päänsärkyä, ja voi olla vieroitusoireita, kuten hermostuneisuus, levottomuus, pahoinvointi, oksentelu, unettomuus tai ummetus. Nämä oireet kestävät yleensä kahdesta 10 päivää, mutta ne voivat kestää useita viikkoja.

Lääkäri voi määrätä eri hoitoja lievittää päänsärkyä kipua ja sivuvaikutuksia liittyviä vieroitusoireista. Tätä kutsutaan silta tai siirtymäajan hoito, ja hoidot voivat sisältää steroideihin kuulumattomien tulehduskipulääkkeiden, kortikosteroideja tai dihydroergotamiini, torajyvä usein annetaan suoneen (laskimonsisäisesti).

Joskus on parasta olla valvotussa ympäristössä, kun lopetat kipulääkettä. Lyhyt sairaalassa voidaan suositella, jos

Kun olet rikki rebound-päänsärky sykli, jatkaa lääkärin välttää aaltomaisesti ja löytää turvallisempi tapa hallita päänsärkyä. Aikana tai sen jälkeen peruuttamisen, lääkäri voi määrätä jonkin seuraavista päivittäin ennaltaehkäisevää lääkkeitä

Nämä lääkkeet voivat auttaa hallitsemaan kipua ilman riskiä rebound päänsärkyä. Jos olet varovainen, saatat pystyä ottamaan lääkitys nimenomaan tarkoitettu kivun tulevissa päänsärky hyökkäyksiä. Muista ottaa lääkkeitä ohjeiden mukaan.

Tänä puhua terapiassa, opit keinoja selviytyä päänsärkyä. Vuonna CBT, olet toimivat myös terveiden elämäntapojen tottumukset ja pitää päänsärky päiväkirjaa.

Monille ihmisille, täydentäviä tai vaihtoehtoisia hoitomuotoja lievittämään päänsärkyä. Kuitenkin kaikki täydentäviä tai vaihtoehtoisia hoitoja on tutkittu päänsärkyä hoitoja, ja toiset tarvitsevat lisätutkimuksia.

Keskustele riskeistä ja hyödyistä täydentäviä hoitomuotoja lääkäriltä.

Voi olla hyödyllistä keskustella muiden ihmisiä, jotka ovat kokeneet saman kokemuksen sinulla on. Kysy lääkäriltä, ​​jos on olemassa tukiryhmiä omalla alueella, tai soittamalla National Päänsärky Foundation at www.headaches.org tai 888-643-5552.

Estämään rebound päänsärkyä

Ottaen huolta itsestäsi voi auttaa estämään useimmat päänsärkyä.

käydä lääkärin