ranitidiini siirappi

Molekyylikaava on C 13 H 22 N4 ° 3 S • HCI: a, joka edustaa molekyylipaino 350,87.

Ranitidiini HCl on valkoinen tai kellertävä, kiteinen jauhe, joka liukenee veteen. Se on hieman karvas maku ja sulfurlike haju.

Jokainen 1 ml ranitidiinin oraaliliuos sisältää 16,8 mg ranitidiinia HCl vastaa 15 mg ranitidiinia. Ranitidiini oraaliliuos sisältää nämä apuaineita: alkoholi (7,5%), butyyliparabeeni, hypromelloosi, piparmintun maku, yksiemäksistä kaliumfosfaattia, propyyliparabeeni, puhdistettua vettä, natriumkloridia, kaksiemäksistä natriumfosfaattia, sorbitolia ja sukraloosi.

Ei ole merkittäviä eroja farmakokineettisissä parametriarvot ranitidiinin lapsipotilailla (1 kk jopa 16-vuotiaat) ja terveillä aikuisilla, kun korjaus tehdään kehon painoon. Keskimääräinen hyötyosuus ranitidiini annetaan suun kautta lapsipotilailla on 48%, joka on verrattavissa hyötyosuuden ranitidiinin aikuisväestöstä. Kaikki muut farmakokineettiset muuttujat (t 1/2, Vd, ja CL) ovat samanlaisia ​​kuin laskimonsisäisellä ranitidiinin käyttöä lapsipotilaille. Arvioita C max ja T max on esitetty taulukossa 1.

Plasman mitattu 2 vastasyntyneiden potilaiden (alle 1 kuukauden ikäisillä) oli huomattavasti pienempi (3 ml / min / kg) kuin lapset tai aikuiset ja johtuu todennäköisesti munuaisten toiminnan havaittu tässä potilasryhmässä (ks VAROTOIMET: Pediatric Käyttö ja annostus JA HALLINTO: Pediatric Käytä).

Eritystä ehkäisevä: 1. Vaikutukset eritykseen: Ranitidiini estää sekä päivä- että yöaikaan pohjapinta mahahapon eritystä sekä mahahapon eritystä stimuloivat ruokaa, betazole, ja pentagastriini, kuten taulukossa 2.

Näyttää siltä, ​​että basal-, nocturnal-, ja betazole stimuloiman eritteiden ovat herkkiä inhibitiolle ranitidiini, joka vastaa lähes täysin 100 mg tai vähemmän, kun taas pentagastrin- ja ruoka-stimuloiduista eritteiden on vaikeampi estää.

2. Vaikutukset Muut Mahalaukun eritteiden

Pepsin: Suun ranitidiinin ei vaikuta pepsiinin erittymistä. Yhteensä pepsiiniä teho pienenee suhteessa lasku mahanesteen tilavuus.

Luonnostaan ​​Factor: Oral ranitidiini ei ole merkittävää vaikutusta pentagastriinin stimuloimaa sisäinen tekijä eritystä.

Seerumin Gastriini: Ranitidiini on vain vähän tai ei lainkaan vaikutusta paasto tai aterian jälkeinen seerumin gastriini.

Muut Farmakologiset vaikutukset

Pediatrics: Suun annokset 6-10 mg / kg / vrk 2 tai 3 annokseen jaettuna ylläpitämään mahan pH> 4 lähes koko annosvälin ajan.

Näissä tutkimuksissa hoidetuilla potilailla ranitidiinin raportoitu vähenemiseen sekä päivällä ja yöllistä kipua, ja ne myös kulutetaan vähemmän antasidin kuin lumelääkettä saaneilla potilailla.

Ulkomaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että potilaat paranevat yhtä hyvin 150 mg kahdesti vuorokaudessa ja 300 mg nukkumaan mennessä (85% vs. 84%, vastaavasti) aikana tavallisesti 4 viikon kuluessa hoidon. Jos potilas tarvitsee pidentää hoitoa 8 viikon paranemisnopeudessa voi olla suurempi 150 mg kahdesti päivässä verrattuna 300 mg nukkumaan mennessä (92% vs. 87%, tässä järjestyksessä).

Tutkimukset ovat rajoittuneet lyhytaikaisessa hoidossa akuutin pohjukaissuolihaava. Potilaat, joiden haavat paranivat hoidon aikana oli toistuminen haavaumat tavanomaiseen hinnat.

Maintenance Therapy in pohjukaissuolihaava: Ranitidiini on todettu olevan tehokas ylläpitohoitoon potilaille seuraavien paranemista akuutin pohjukaissuolihaavan. 2 itsenäistä, kaksoissokkoutettu monikeskustutkimus, kontrolloidussa tutkimuksessa, määrä pohjukaissuolihaavan havaittu merkitsevästi vähemmän hoidetuilla potilailla ranitidiini (150 mg nukkumaan mennessä) kuin potilailla, joita hoidettiin lumelääkkeellä yli 12 kuukauden jakson aikana.

Kuten muidenkin H2-antagonistit, tekijät vastaavat merkittävä väheneminen esiintyvyyden pohjukaissuolihaavan kuuluu uusiutumisen estoon haavaumat, nopeampaa paranemista haavaumat, jotka voivat esiintyä ylläpitohoidon aikana, tai molempia.

Mahahaava: In monikeskustutkimus, kaksoissokkoutettu, kontrolloitu, Yhdysvalloissa tehty tutkimus endoskooppisesti todettu mahahaava, aikaisempi paranemista nähtiin hoidetuilla potilailla ranitidiinin, kuten taulukossa 6.

Tässä monikeskustutkimus, merkitsevästi enemmän potilaita hoidettiin ranitidiiniin tuli kivuton hoidon aikana.

Huolto Healing mahahaavan: In 2 monikeskustutkimus, kaksoissokkoutettu, satunnaistettu, lumekontrolloitu, 12 kuukauden tutkimuksista potilaille, joiden mahahaavoja oli aiemmin parantunut, ranitidiini 150 mg nukkumaan mennessä oli merkitsevästi tehokkaampi kuin lumelääke ylläpitämisessä paranemista mahahaavan.

Hypersekretoriset olosuhteet (kuten Zollinger-Ellisonin oireyhtymä): Ranitidiini estää mahahapon eritystä ja vähentää ripulia, anoreksiaa, ja kivun potilailla, joilla on patologinen liikaeritystä liittyy Zollinger-Ellisonin oireyhtymä, systeeminen mastosytoosi ja muut hypersekretoriset olosuhteet (esim leikkauksen jälkeisen, “short-gut” syndrooma, idiopaattinen). Käyttö ranitidiinia seurasi paranemista haavaumia 8 19 (42%) potilaista, jotka olivat vaikeasti edelliseen hoitoa.

Refluksitaudin (GERD): In 2 monikeskustutkimus, double-blind, lumekontrolloitu, 6 viikon tutkimuksessa, jotka suoritettiin Yhdysvalloissa ja Euroopassa, ranitidiini 150 mg kahdesti päivässä oli tehokkaampi kuin lumelääke lievittää närästys ja muut oireet liittyvät GERD. Ranitidiini saaneista potilaista kulutetaan merkittävästi vähemmän antasidin kuin lumelääkettä saaneilla potilailla.

USA tutkimus osoitti, että ranitidiini 150 mg kahdesti päivässä vähensi taajuus närästys hyökkäyksiä ja vakavuus närästys kipu noin 1 2 viikon kuluttua hoidon aloittamisesta. Parannus säilyi koko 6 viikon koeajan. Lisäksi potilas Hoitovaste osoittaneet, että vaikutus närästys ulottuu sekä päivällä että yöllä ajanjaksoja.

2 ylimääräistä US monikeskustutkimus, kaksoissokkoutettu, lumekontrolloitu, 2 viikon tutkimuksissa ranitidiini 150 mg kahdesti vuorokaudessa osoitettiin tarjota helpotusta närästys kipua 24 tunnin kuluessa hoidon aloittamisen ja harventaminen vakavuuden närästys.

Erosive ruokatorvitulehdus: In 2 monikeskustutkimus, kaksoissokkoutettu, satunnaistettu, lumekontrolloitu, 12 viikon tutkimuksessa, jotka suoritettiin Yhdysvalloissa, ranitidiini 150 mg 4 kertaa vuorokaudessa oli merkitsevästi tehokkaampi kuin lumelääke parantavaa endoskooppisesti todettu syövyttävä ruokatorvitulehdus ja lievittää liittyvä närästys . Syövyttävän Esofagiitti parantavaa hinnat olivat seuraavanlaiset

Ei lisähyötyä paranemisessa ruokatorvitulehdus tai helpotusta närästys nähtiin kanssa ranitidiinia 300 mg 4 kertaa päivässä.

Huolto Healing of Erosive ruokatorvitulehdus: In 2 monikeskustutkimus, kaksoissokkoutettu, satunnaistettu, lumekontrolloitu, 48 viikon tutkimuksista potilaille, joiden erosive ruokatorvitulehdus oli aiemmin parantunut, ranitidiini 150 mg kahdesti päivässä oli merkitsevästi tehokkaampi kuin lumelääke ylläpitämisessä paranemista erosiivisen ruokatorvitulehdus.

Samanaikainen antasideja tulisi tarpeen kivunlievitykseen potilaille, joilla on aktiivinen pohjukaissuolihaava; aktiivinen, hyvänlaatuinen mahahaava; hypersekretoriset valtioissa; GERD; ja erosive ruokatorvitulehdus.

Prokainamidi: Ranitidiini, substraatti munuaisten orgaanisen kationinkuljetusjärjestelmän kautta, voi vaikuttaa puhdistumaan muiden lääkkeiden eliminoituu tätä reittiä. Suuret annokset ranitidiinia (esim. Kuten ne, joita käytetään Zollinger-Ellisonin oireyhtymä) on osoitettu vähentävän munuaiseritystä prokaiiniamidin ja N-asetyyliprokaiiniamidi mikä lisää pitoisuuksia plasmassa näiden lääkkeiden. Vaikka tämä vuorovaikutus ei todennäköisesti ole kliinisesti merkittävää tavanomaisten ranitidiini annoksina, voi olla järkevää seurata varten prokainamidi myrkyllinen annettiin suun kautta ranitidiinin annoksella yli 300 mg päivässä.

Varfariini: On raportoitu muuttuneen protrombiiniaikaa kesken potilaiden varfariinia ja ranitidiini hoito. Johtuen kapea terapeuttinen indeksi, tarkkaa seurantaa Lisääntyneiden protrombiiniajan aikana suositellaan samanaikaisen hoidon ranitidiinin.

Ranitidiini voi muuttaa lääkeaineiden imeytymistä, joissa mahan pH on tärkeä tekijä biosaatavuuden. Tämä voi johtaa joko absorption lisäys (esim triatsolaami, midatsolaami, glipitsidi) tai vähenemistä imeytymisen (esimerkiksi ketokonatsoli, atatsanaviiri, delavirdiini, gefitinibi). Asianmukainen kliininen seuranta on suositeltavaa.

Atatsanaviiri: atatsanaviiri imeytyminen saattaa heikentyä perustuu tunnettuja yhteisvaikutuksia muiden aineiden kanssa mahan happamuutta. Käytä varoen. Katso atatsanaviiria etiketti erityisiä suosituksia.

Delavirdiini: Delavirdiini imeytyminen saattaa heikentyä perustuu tunnettuja yhteisvaikutuksia muiden aineiden kanssa mahan happamuutta. Krooninen käyttö H2-reseptoriantagonistit delaviridiinin ei suositella.

Gefitinibi: Gefitinibialtistus vähennettiin 44% kanssa samanaikainen ranitidiinin ja natriumbikarbonaattia (annosteltu ylläpitämään mahan pH yli 5). Käytä varoen.

Glipizide: Diabeetikoilla, glipitsidi altistus suureni 34% seuraavien yhden 150 mg: n annos suun ranitidiinia. Käytä asianmukaista kliinistä seurantaa aloitettaessa ja lopetettaessa ranitidiini.

Ketokonatsoli: Oral ketokonatsoli altistuminen väheni jopa 95%, kun suullinen ranitidiini annettiin samanaikaisesti joka hoito säilyttää mahalaukun pH 6 tai yli. Aste vuorovaikutus tavanomainen annos ranitidiinia (150 mg kahdesti vuorokaudessa) ei tunneta.

Midatsolaami: midatsolaami altistumisen 5 terveillä vapaaehtoisilla lisääntyi korkeintaan 65%, kun sitä annetaan suun kautta ranitidiinin annoksella 150 mg kahdesti vuorokaudessa. Kuitenkin toisessa vuorovaikutuksen tutkimuksessa 8 vapaaehtoisilla IV midatsolaamia, 300 mg: n annoksena suun kautta ranitidiinin midatsolaamialtistus suureni noin 9%. Tarkkaile potilasta liiallisen tai pitkittyneen sedaation kun ranitidiini annetaan yhdessä suun kautta midatsolaamin.

Triatsolaami: triatsolaami altistuminen terveillä koehenkilöillä lisääntyi noin 30%, kun sitä annetaan suun kautta ranitidiinin annoksella 150 mg kahdesti vuorokaudessa. Tarkkaile potilasta liiallisen tai pitkittyneen sedaation.

Ranitidiini ei ollut mutageeninen tavallisissa bakteeritesteissä (Salmonella, Escherichia coli) mutageenisuutta pitoisuuksina ylärajaan saakka suositellaan näiden määritysten.

Määräävässä letaalitesti, kerta-annos on 1000 mg / kg urosrotille ollut vaikutusta tulokseen 2 astutukset viikossa seuraavien 9 viikon ajan.

Turvallisuutta ja tehoa lapsipotilailla hoitoon hypersekretoriset ehtoja tai ylläpitoon paraneminen syövyttävän ruokatorvitulehduksen ei ole vahvistettu.

Turvallisuutta ja tehoa vastasyntyneillä (alle 1 kuukauden ikäisillä) ei ole osoitettu (ks Kliininen farmakologia: Pediatrics).

Tämä lääke tiedetään huomattavasti erittyy munuaisten ja Myrkyllisten reaktioita tämä lääke saattaa olla suurempi potilailla, joilla on munuaisten vajaatoiminta. Koska iäkkäillä potilailla on todennäköisemmin heikentynyt munuaistoiminta, on oltava varovainen annoksen valintaan, ja se voi olla hyödyllistä seurata munuaisten toimintaa (ks Kliininen farmakologia: Farmakokinetiikka: geriatria ja Annostus ja antotapa: Annoksen säätäminen potilailla, joilla on munuaisten vajaatoiminta ).

Keskushermosto: Harvoin, huonovointisuus, huimaus, uneliaisuus, unettomuus, ja huimaus. Harvinaisissa tapauksissa palautuvaa sekavuus, ahdistuneisuus, masennus, ja hallusinaatioita on raportoitu, pääasiassa vaikeasti sairailla iäkkäillä potilailla. Harvinaisissa tapauksissa palautuvaa näön hämärtyminen viittaavia muutoksesta tai vastaava on raportoitu. Harvinaisia ​​raportteja palautuvia tahaton liikehäiriöt on saatu.

Kardiovaskulaariset: Kuten muidenkin H2-salpaajat, harvoin raportoitu rytmihäiriöitä kuten bradykardiaa, eteis, ja ennenaikainen kammion lyöntiä.

Ruoansulatuskanavan: Ummetus, ripuli, pahoinvointi / oksentelu, vatsavaivat / kipu, ja raportoitu harvoin haimatulehdus.

Maksan: On ollut satunnaisia ​​raportteja hepatosellulaarinen, kolestaattinen tai sekamuotoinen hepatiitti, tai ilman keltaisuutta. Tällaisessa tilanteessa, ranitidiini on heti lopetettava. Nämä tapahtumat ovat yleensä palautuvia, mutta harvoissa tapauksissa kuolema on tapahtunut. Harvinaisia ​​maksan vajaatoimintaa on myös raportoitu. Terveille vapaaehtoisille ALAT arvot nostettava vähintään kahdesti esikäsittely tasot 6 12 jotka saivat 100 mg laskimoon 4 kertaa päivässä 7 päivän ajan, ja 4 24 jotka saivat 50 mg laskimoon 4 kertaa päivässä 5 päivän ajan.

Tuki- ja liikuntaelimistön: Harvinaisia ​​raportteja artralgiat ja lihaskipuja.

Hematologiset: Verenkuvaa muutokset (leukopenia, granulosytopenia ja trombosytopenia) on esiintynyt muutamilla potilailla. Nämä olivat yleensä palautuvia. Harvinaisissa tapauksissa agranulosytoosi, pansytopenia, joskus luuytimen hypoplasia, ja aplastista anemiaa ja erittäin harvinaisissa tapauksissa immuunikadon hemolyyttinen anemia on raportoitu.

Hormonaaliset: Hallittu tutkimukset eläimillä ja ihmisillä ovat osoittaneet mitään stimulaatiota tahansa aivolisäkkeen hormonin ranitidiini eikä antiandrogeeninen toiminta, ja simetidiini aiheuttama gynekomastiaa ja impotenssia hypersekretoristen potilailla ovat hävinneet, kun ranitidiinia on korvattu. Kuitenkin satunnaisesti tapauksissa impotenssi ja sukupuolivietin menetys on raportoitu mies- saavilla potilailla ranitidiini, mutta ilmaantuvuus ei poikennut että koko väestössä. Harvinaisia ​​tapauksia rintasyövän oireita ja olosuhteet, kuten galaktorrea ja gynekomastiaa, on raportoitu sekä miehillä että naisilla.

Integumentary: Ihottuma, mukaan lukien harvoin erythema multiforme. Harvinaisissa tapauksissa hiustenlähtö ja vaskuliitti.

Hengitys: Suuri epidemiologinen tutkimus ehdotti lisääntynyt riski sairastua keuhkokuumeeseen nykyisille käyttäjille histamiini-2-reseptoriantagonistit (H 2 RA) verrattuna potilailla, jotka olivat lopettaneet H 2 RA hoito, jossa havaittiin mukautettu suhteellinen riski 1,63 (95% CI, 1,07-2,48). Kuitenkin kausaalista suhdetta käytön H 2 RA ja keuhkokuume ei ole osoitettu.

Muut: Harvinaisia ​​yliherkkyysreaktioita (esim bronkospasmi, kuume, ihottuma, eosinofilia), anafylaksia, angioedeema, akuutti interstitiaalinefriitti, ja pieni seerumin kreatiniinipitoisuus.

Kun yliannoksen, tavanomaiset toimenpiteet poistaa imeytymätön lääkeaine ruoansulatuskanavasta, tarkkailla potilaan tilaa, ja tukihoito tulisi käyttää.

Tutkimukset koirilla, jotka saivat annoksia ranitidiinin yli 225 mg / kg / vrk ovat osoittaneet lihasvapinaa, oksentelu ja nopea hengitys. Yksittäistä annosta 1000 mg / kg hiirillä ja rotilla eivät olleet tappavia. Suonensisäinen LD50-arvot hiirillä ja rotilla olivat 77 ja 83 mg / kg, tässä järjestyksessä.

Antasidit olisi tarpeen kivun lievittämiseksi (ks Kliininen farmakologia: Farmakokinetiikka).

Seuraavat 3 alaluokkaa tarjoavat annosteluohjeitten kunkin pediatriset.

Hoito maha- ja pohjukaissuolihaavojen: Suositeltu annos suun kautta hoitoon aktiivinen maha- ja pohjukaissuolihaavojen on 2-4 mg / kg kaksi kertaa päivässä enintään 300 mg / vrk. Tämä suositus on peräisin aikuisen kliinisissä tutkimuksissa ja farmakokineettisiä tietoja lapsipotilailla.

Huolto Healing of maha- ja pohjukaissuolihaavojen: Suositeltu annos suun kautta ylläpitämiseksi paranemista maha- ja pohjukaissuolihaavojen on 2-4 mg / kg kerran päivässä enintään 150 mg / vrk. Tämä suositus on peräisin aikuisen kliinisissä tutkimuksissa ja farmakokineettisiä tietoja lapsipotilailla.

Hoito GERD ja Erosive ruokatorvitulehdus: Vaikka rajalliset tiedot olemassa näitä ehtoja lapsipotilaille, julkaistun kirjallisuuden tukee annos 5-10 mg / kg / vrk, joka annetaan yleensä 2 jaettuna annoksena.

Vanhukset ovat todennäköisesti munuaisten vajaatoimintaa, joten varovaisuutta tulee noudattaa annosvalintatutkimuksen, ja se voi olla hyödyllistä seurata munuaisten toimintaa (ks Kliininen farmakologia: Farmakokinetiikka: geriatria ja VAROTOIMET: Geriatric Käytä).

NDC 70408-141-34 Pullo 16 fl. oz. (473 ml)

Varastoidaan 4-25 ° C (39-77 ° F) .; Eivät jäädy .; Jaetaan tiukka, valo-resistenttejä astiaan määriteltyjä USP / NF.

Valmistanut; Nostrum Laboratories, Inc .; Bryan, OH 43506; Multistix ® on rekisteröity tavaramerkki Bayer Healthcare LLC.

5978T06 Iss .: 02/16

NDC 70408-141-34; Ranitidiini Siirappi; (Ranitidine Oral Solution, USP); 15 mg / ml; (75 mg / 5 ml); Rx Only; 16 fl oz (473 ml); Älä käytä, jos INNER foliotiiviste PAINETTU “SULJETTU OMAN; PROTECTION” on rikki tai puuttuvat.