ramipriili

Kun raskaus todetaan, lakkauttaa ramipriili mahdollisimman pian. Lääkkeet, jotka vaikuttavat suoraan reniini- angiotensiini-järjestelmä voi aiheuttaa vahinkoa ja kuoleman kehittyvälle sikiölle.

Käyttää ramipriili

Terapeuttinen luokka: Verenpainelääkkeet

Farmakologiset Luokka: ACE: n estäjä

Ramipriili on angiotensiinikonvertaasientsyymin (ACE) estäjä. Se vaikuttaa estämällä elimistön ainetta, joka aiheuttaa verisuonten supistumista. Tämän seurauksena, ramipriili rentouttaa verisuonia. Tämä alentaa verenpainetta ja lisää verta ja happea sydämeen.

Ramipriili käytetään myös joillakin potilailla sydäninfarktin jälkeen. Sydäninfarktin jälkeen, jotkut sydänlihas on vaurioitunut ja heikentynyt. Sydänlihaksen voi edelleen heikentää ajan myötä. Tämä vaikeuttaa sydän pumppaa verta. Ramipriili voidaan aloittaa ensimmäisten muutaman päivän kuluttua sydäninfarktin lisäämiseksi eloonjäämisaste.

Ramipriili käytetään myös vähentää mahdollisuutta sydänkohtauksia tai aivohalvauksia potilailla 55 vuotta tai vanhempi ja on vakava sydänsairaus.

ramipriili on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä ramipriili, seuraava tulee harkita

Ennen ramipriili

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio ramipriilille tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille ramipriililla lapsilla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta ramipriilin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvä munuaissairaus, joka voi vaatia oikaisua annoksen saavilla potilailla ramipriili.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät ramipriili, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä ramipriili tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä ramipriili tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä ramipriili kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käyttö ramipriilin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Sen lisäksi, että käyttö ramipriilin, hoitoa korkean verenpaineen voi sisältää painonhallintaan ja muutokset tyyppisiä elintarvikkeita syöt, erityisesti elintarvikkeita runsaasti natriumia (suolaa). Lääkäri kertoo, mitkä näistä ovat tärkeimpiä sinulle. Tarkista lääkäriltä ennen muuttamalla ruokavaliota.

Monilla potilailla, joilla on korkea verenpaine ei huomaa mitään merkkejä ongelma. Itse asiassa, monet potilaat kokevat normaali. On erittäin tärkeää, että otat lääkkeesi tarkasti käyttöohjeiden mukaan ja että pidät tapaamisista lääkäriltä vaikka tuntuu hyvin.

Muista, että ramipriili ei paranna korkea verenpaine, mutta se auttaa hallitsemaan sitä. Siksi sinun on edelleen otettava se ohjeiden jos aiotaan alentaa verenpainetta ja pitää sitä alas. Saatat joutua ottamaan korkea verenpaine lääke loppuelämän. Jos korkea verenpaine ei hoideta, se voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten sydämen vajaatoiminta, verisuonisairaus, aivohalvaus tai munuaissairaus.

Kapseli tai tabletti yleensä niellä kokonaisena. Jos et pysty nielemään kapselia, voit avata sen ja ripottele sen sisällön pieneen määrään (4 unssia) omenasosetta tai sekoita sitä 4 unssia vettä tai omenamehua. Syö kaikki ruoan tai juoman kaikki neste varmistaa saat oikean määrän lääkettä. Voi myös tallentaa sekoitettu lääke 24 tuntia huoneenlämpötilassa tai 48 tuntia jääkaapissa.

Annos ramipriilin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräisestä ramipriili-. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää ramipriilin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Oikea käyttö ramipriilin

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa ramipriilin toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä ramipriili raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi käytettäessä ramipriilia, kerro heti lääkärille.

ramipriili saattaa aiheuttaa vakavia allergisia reaktioita, kuten anafylaksiaa. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen, huulten, kielen tai kurkun kun käytät ramipriili.

Soita heti lääkärille, jos sinulla on vaikea vatsakipu (tai ilman pahoinvointia tai oksentelua). Tämä voi olla oire kutsuttu suoliston angioedeema.

Huimaus, tai pyörtymistä saattaa esiintyä varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta tai jos olet ollut ottaen diureetti (veden pillereiden). Varmista, että tiedät miten reagoit ramipriilille ennen ajat, käytä koneita tai tee muita asioita, jotka voivat olla vaarallisia, jos et huimausta tai ei hälytys. Sitten istua hetken ennen pysyvän estää huimausta palaamasta.

Varotoimet Vaikka käyttäminen ramipriili

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinulla on kuumetta, vilunväristyksiä tai kurkkukipu. Nämä voivat olla oireita tartunnan johtuva alhainen valkosolujen.

Hyperkalemia (korkea veren kaliumpitoisuus) voi esiintyä, kun käytät ramipriili. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on seuraavia oireita: vatsan tai vatsakipu, sekavuus, hengitysvaikeudet, sydämen rytmihäiriöitä, pahoinvointia tai oksentelua, hermostuneisuus, tunnottomuus tai pistely käsien, jalkojen tai huulet, hengenahdistusta, tai heikkous tai raskaus jaloissa. Älä käytä lisiä tai kaliumia sisältävät suolan korvikkeet ensin lääkärin kanssa.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät ramipriili. Saatat joutua lopettamaan ramipriilin useita päiviä ennen kuin leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää over-the-counter (nonprescription) lääkkeitä ruokahalu, astma, vilustuminen, yskä, heinänuha, tai sinus ongelmia, sillä ne voivat osaltaan vaikuttaa verenpainetta.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

ramipriili Side Effects

ramipriili

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka D positiivinen todiste riski

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Korkea verenpaine lisinopriili, amlodipiini, metoprololi, hydroklooritiatsidi, losartaani, furosemidi

Vasemman kammion toimintahäiriö metoprololi, karvediloli, Coreg, Diovan, valsartaani, enalapriili

Diabeettinen munuaistauti lisinopriili, losartaani, enalapriili, Cozaaria, benatsepriili, irbesartaanin

Heart Attack Plavix, lisinopriili, aspiriini, metoprololi, atenololi, varfariini