raltegraviiri (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa tai lapsesi edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Vakavat iho- ja allergisia reaktioita voi esiintyä tämän lääkkeen. Näitä voivat olla hengenvaarallisia ja vaativat välitöntä lääkärin hoitoa. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on vaikea ihottuma, rakkuloita, kuorinta, tai löysää ihoa, kuume tai vilunväreet, lihas- tai nivelkipu, haavaumat tai haavaumia iholla, kasvojen, huulten, kielen tai kurkun, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon kun tai lapsesi käyttävät tätä lääkettä.

Immuunijärjestelmä voi vahvistua, kun aloitat HIV-lääkkeiden kanssa. Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi huomaat muutoksia terveydelle. Joskus immuunijärjestelmä alkaa torjumaan infektioita, joita oli piilotettu elimistössä, kuten keuhkokuume tai tuberkuloosi tai voi johtaa purkaus piilotettu autoimmuunisairaus (esim Gravesin tauti, polymyosiitti, Guillain-Barrén oireyhtymä).

Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi on selittämättömiä lihaskipuja, arkuus tai heikkous, varsinkin jos sinulla on myös poikkeuksellinen väsymys tai kuumetta. Nämä voivat olla oireita vakava lihas ongelma nimeltä myopatia.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on tumma virtsa, kuume, lihaskrampit tai kouristukset, lihaskipu tai jäykkyyttä tai epätavallinen väsymys tai heikkous. Nämä voivat olla oireita vakava lihas ongelma nimeltä rabdomyolyysi, joka voi aiheuttaa munuaisvaivoja.

Tämä lääke ei pidä sinua antamasta HIV parisi seksin aikana. Varmista, että ymmärrät tämän ja käytännössä turvaseksiä, vaikka kumppanisi on myös HIV, käyttämällä lateksikondomista tai muuta estemenetelmää. Tämä lääke ei myöskään pitää sinua tartuttaa HIV-infektiota muille ihmisille, jos he altistuvat veressä. Älä käyttää uudelleen tai jakaa neuloja kenenkään kanssa.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.