raivotauti rokote suojaa muilla kädellisillä vastaan ​​tappava Ebolavirus

Tausta

Tulokset ja merkitys

Ebola-virus aiheuttaa vakavia verenvuotokuumeet ihmisillä ja muilla kädellisillä, mikä voi johtaa shokkiin, verenvuoto, monielinhäiriö ja kuolema. Koska se ilmestyi vuonna 1976 kaksi samanaikaista puhkeamisen Sudanissa ja Zairen (nykyinen Kongon demokraattinen tasavalta), Ebola-virus on tartuttanut noin 1800 ihmistä ja aiheutti lähes 1300 kuolemantapausta. Mukaan Maailman terveysjärjestön, Ebola-infektio on kuolleisuus on jopa 90 prosenttia. Ei ole lisensoitu hoitoa tai rokotetta.

Lisääntynyt Ebola virusuhkiin – myös vuoden 2012 epidemioita Ugandan ja Kongon demokraattinen tasavalta – ja viruksen potentiaali käytettäväksi bioterrorismissa aineena ovat kannustaneet tutkimus ja kehitys on kehittää turvallinen ja tehokas rokote.

Seuraavat vaiheet

Vaikka useat rokotteen strategioita, joiden tarkoituksena on esimerkiksi DNA, adenovirus, ja yhdistelmä-rakkulasuutulehdusvirusta, ovat osoittautuneet lupaaviksi suojella muilla kädellisillä, useat tekijät ovat palvellut hidastaa edistymistä niiden jatkuva kehittäminen. Viimeaikaiset tutkimukset ovat keskittyneet tunnistaa rokotteen aiheuttama immuunivaste, jotka voivat toimia indikaattoreina suojaa Ebola-infektiota.

Viite

Tutkijat theernment ja Thomas Jefferson University, Philadelphia, kehitetty rokote perusteella vakiintuneen rabies virusrokote, että kun testattiin hiirillä, todettu turvalliseksi ja antoi suojan sekä rabies ja Ebola-infektio. Koska seuraava askel, että menestys, tutkijat testasivat kolmea erilaista romaani rabies / Ebola rokote muilla kädellisillä määrittämään niiden suojaava vaikutus.

Heidän tutkimuksensa tulokset, jotka julkaistiin verkossa 30 toukokuu 2013, tutkijat testattu replikaatiokompetentin rabies virus rokote, joka on replikaatiovialliset rabies virus rokote, ja kemiallisesti inaktivoitua rabiesvirusinfektion rokote ilmentävien Ebola glykoproteiinia. Viisitoista reesusapinat, on jaettu neljään ryhmään, immunisoitiin intramuskulaarisesti yksi kolmesta rokotteiden tai verrokkina rokotetta. Kaikki eläimet seurattiin sekä rabies ja Ebola-spesifisiä immuunivasteita. 42 päivän kuluttua, kaikki muilla kädellisillä siirrettiin theernment n Bioturvallisuustason-4 laitokseen Rocky Mountain Laboratories Hamilton, Montana, sillä haaste Ebola-virus.

Kaikki kolme rokotteita voimakkaita immuunivasteita sekä raivotaudin ja Ebola. Suojelun kannalta, live replikoitumiskykyisen rokotteita tarjotaan 100 prosentin suojan altistuksen jälkeen Ebola-virus. Replikaatiota puutteesta ja inaktivoitujen rokotteiden tuotti 50 prosentin suojan. Tutkijoiden mukaan, suojelu immunisoitujen eläinten vastaan ​​Ebola-virus infektiota oli pitkälti riippuvainen laadusta B-solujen ajettu immuunivasteen sijaan määrä vasteen. Nämä humoraalisia immuunivasteita sekä korkean glykoproteiinin vasta-aineita olivat erityisen hyödyllisiä kontrolloinnissa Ebola-virus infektio immunisoinnin jälkeen, tutkijat kirjoittivat.

Tulokset näistä tutkimuksista tukevat edelleen käsitystä, että onnistuneen Ebola rokote tarvitsee indusoida vahvoja vasta-aineita virukselle, Tutkijoiden mukaan. Se osoittaa myös, että kaksitoiminen rokotteen suojaamaan rabies ja Ebola-virus on mahdollista ja ehkä helpommin myyntikelpoista. Tutkimusryhmä pyrkii inaktivoitu rabies / Ebola rokote käytettäväksi ihmisillä. Elävä rokote kehitetään käytettäväksi suojaamaan luontoa vaarassa Ebola virusinfektion Afrikassa, mikä voisi myös toimia tarttumisen estämiseksi osaksi ihmisen väestöstä.

Tutkijoiden mukaan, edistää testataan muun muilla kädellisillä liittyy korkeampi Ebola-virus glykoproteiinin ja kenties ylimääräinen immunisaatio annos voisi tuoda suojaa nopeudella 100 prosenttiin. Lisäksi tutkimusryhmä käyttää rokotteen pohjan kehittää moniarvoinen filovirus rokote ja muita rokotteita vastaan ​​korkea seuraus taudinaiheuttajia.

Blaney JE et al. (Epub 30 toukokuu 2013). Vasta-aine laatua ja suojaa tappavan Ebola-virus haaste muilla kädellisillä immunisoitu rabiesvirusinfektion perustuu bivalentilla rokotteella. PLoS taudinaiheuttajat. DOI: 10,1371 / journal.ppat.1003389.