raivotauti rokote lihakseen

Terapeuttinen luokka: Vaccine

Käyttää raivotauti rokote

Rabies rokote on aktiivinen immuni- soiva aine käytetään ehkäisemään infektion aiheuttama rabiesvirusinfektion. Rokote vaikuttaa saamalla kehon tuottamaan oman suojan (vasta-aineita) vastaan ​​rabies-virus.

Rabies rokotetta käytetään kahdella tavalla. Rabies rokote annetaan henkilöille, jotka ovat altistuneet (esim purra, naarmu, tai nuolla) eläimelle, joka on tunnettu, tai ajatus, on rabies. Tätä kutsutaan jälkiehkäisy. Rabies rokote voidaan antaa myös etuajassa henkilöille, joilla on suuri riski saada tartunnan rabiesvirusinfektion. Nämä henkilöt kuuluvat eläinlääkärit, eläinten käsittelijät, tai matkailijoille, jotka viettävät enemmän kuin 1 kuukausi maissa, joilla on korkea Raivotautitartunnan, ja henkilöitä, jotka asuvat, työskentelevät tai lomailla luonnonvaraisten alueilla maan, jossa he ovat todennäköisesti joutuvat yhteyttä villieläimiä. Tätä kutsutaan pre-altistuksen ennaltaehkäisyyn.

Raivotautitartunnan on vakava ja usein kuolemaan johtava, infektio. , Villieläinten raivotaudin, varsinkin pesukarhu, haisunäätien, kettuja ja lepakot, osuus useimmissa tapauksissa raivotaudin siirtyvät ihmisiin, lemmikit, ja muita kotieläimiä. Eläimet useimmiten rabiestartunta ovat kettuja, skunks,, koiria, ja kissat. Hevoset, siat ja karjan myös on tiedetty tartu raivotautia. Suuressa osassa muuta maailmaa, kuten Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa, koirat muodostavat suurimman raivotautitapausta siirtyvät ihmisiin.

Jos ollaan (tai tullaan) käsitellään mahdollisen Raivotautitartunnan matkoilla ulkopuolella Yhdysvalloissa ja Kanadassa, ota yhteyttä lääkäriin heti, kun palaa Yhdysvalloissa ja Kanadassa, koska se saattaa olla tarpeen voit saada lisähoitoa.

Tämä rokote on tarkoitettu annettavaksi vain tai valvonnassa lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilainen.

Päättäessään käyttää rokotetta, riskit ottaen rokotteen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä rokotetta, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio raivotautirokotteen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Ennen raivotauti rokote

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä raivotaudin rokotteella.

Ei ole tietoa suhteesta iän vaikutuksille raivotaudin rokotteen geriatrisen potilailla.

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun saat tätä rokotetta, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Saa tätä rokotetta, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa Tämän rokotteen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Saat tämän rokotteen, kun olet sairaalassa. Hoitaja tai muu koulutettu terveydenhuollon ammattilainen antaa sinulle tätä rokotetta. Rokote ruiskutetaan olkavarren lihakseen (olkavarsi). Hyvin nuoret tai pikkulapset voivat olla rokote ruiskutetaan reiteen (reisi) lihakseen.

Jos eläinlääkärin työtä eläinten tai on menossa maahan, jossa raivotautia on yleinen, olet vaarassa altistua rabiesvirus. Jos saat rokotetta, koska olet vaarassa altistua rabies, saat 3 annosta 3 eri päivinä sisällä 1 kuukauden ajan.

Jos olet jo saanut rokotteen aiemmin ja ovat altistuneet raivotautivirusta, sinun täytyy saada 2 annosta 2 eri päivinä sisällä 1 kuukauden ajan.

Jos et ole vielä saanut rokotteen ja altistettiin raivotautivirusta, tarvitset yhteensä 5 annosta 5 eri päivinä sisällä 1 kuukauden ajan. Saat myös ammuttu raivotaudin immunoglobuliinivalmisteet.

Jotta raivotauti rokote toimisi oikein, on erittäin tärkeää, että et unohda yhtään annosta. Pidä tapaamiset lääkärin kanssa.

Soita lääkäriltä tai apteekista ohjeita.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinun tai lapsen edistymisestä säännöllisin käyntejä varmistaa, että tämä rokote toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

raivotauti rokote on valmistettu lahjoitti ihmisen verestä. On hyvin pieni riski lähetyksen virustautien. Ihmisen luovuttajien ja luovutetun veren testataan molemmat virukset pitämään leviämisriski alhainen. Keskustele lääkärisi kanssa tästä riski, jos olet huolestunut.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä tai hoitajalle välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Oikea käyttö raivotautirokotteen

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Varotoimet Vaikka käyttäminen raivotautirokotteen

raivotauti rokote Side Effects