Q-kuume

Q-kuume on infektio-bakteerin aiheuttama Coxiella burnetii. Q-kuume on tavallisesti lievä sairaus flunssan kaltaisia ​​oireita. Monet ihmiset ei ole oireita lainkaan. Vuonna pieni osa ihmisistä, infektio voi palaavat vuotta myöhemmin. Tämä lisää tappavan muodossa Q-kuume voi vahingoittaa sydän, maksa, aivot ja keuhkot.

Q-kuume tarttuu ihmisiin eläimistä, useimmiten lampaita, vuohia ja nautoja. Kun hengittää barnyard pölyhiukkaset saastuttamia sairastuneita eläimiä, et voi saada tartunnan. Korkean riskin ammateissa sisältyy viljely, eläinlääketieteen ja eläinten tutkimus.

Lieviä tapauksia Q-kuumeen selvittää nopeasti antibioottihoito. Mutta jos Q-kuume toistuu, saatat joutua käyttämään antibiootteja ainakin 18 kuukautta.

Monet ihmiset tartunnan Q-kuume ei koskaan oireita. Jos sinulla on oireita, luultavasti huomaa niitä kolmesta ja 30 päivää altistumisen jälkeen bakteerit. Merkkejä ja oireita voivat olla

Q-kuume on bakteerin aiheuttama Coxiella burnetii, yleisesti todettu lampaiden, vuohien ja karjan. Bakteeri voi tarttua myös lemmikkieläimiä, kuten kissat, koirat ja kanit.

Nämä eläimet välittää bakteerien avulla virtsassa, ulosteet, maito ja synnytyksen tuotteiden – kuten istukka ja lapsivesi. Kun näitä aineita kuiva, bakteerit niissä tulee osa barnyard pölyä, joka leijuu ilmassa. Tartunta on yleensä tarttuu ihmisiin niiden keuhkot, kun he hengittävät saastunutta barnyard pölyä.

Tietyt tekijät voivat lisätä riskiä tartuntariski Q-kuume bakteerit, mukaan lukien

Riskejä krooninen Q-kuume

Mitä voit tehdä

Riski lopulta kehittää enemmän tappava muoto Q-kuume on kasvanut ihmisiä, joilla on

Q-kuume toistuminen voi vaikuttaa sydän, maksa, keuhkot ja aivot, mikä aiheuttaa vakavia komplikaatioita, kuten

Mitä odottaa lääkäriltä

Saatat ensin käydä ensihoidon lääkärin takia oireita. Hän voisi ohjata sinut infektiotauti asiantuntija.

laboratoriotestit

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä, ja mitä voisi odottaa lääkäriltä.

Imaging testit

Valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan varaamiseksi aikaa. Q-kuume, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä aikana nimitetty milloin tahansa, joita et ymmärrä jotain.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Lääkäri voi pyytää

Diagnosoida Q-kuume, lääkäri suorittaa yhden tai useamman verikokeita, sekä lisätestejä, jos krooninen Q-kuume on epäilty.

Lääkäri saattaa haluta tarkistaa verta vasta-aineiden Coxiella burnetii antigeeni ja todisteita maksavaurioita.

Q-kuume hoidetaan antibiootti doksisykliini. Kuinka kauan lääkityksen riippuu siitä, onko sinulla on äkillinen tai krooninen Q-kuume. Välittömän infektioiden antibioottihoito kestää kaksi-kolme viikkoa.

Ihmiset, joilla on krooninen Q-kuume yleensä on otettava antibioottiyhdistelmää vähintään 18 kuukautta. Senkin jälkeen onnistunut krooninen Q-kuume hoidon, sinun täytyy mennä takaisin seurantaa testien vuotta, jos infektio palaa.

Lievä tai nonsymptomatic akuuttia Q-kuume usein saada paremmin omasta ilman hoitoa. Kuitenkin, jos on oireita Q-kuume, antibioottihoito on suositeltavaa.

Jos olet Q-kuume endokardiitti, ehkä leikkauksen vahingoittuneiden sydänläpät.

Q-kuume rokote on saatavilla Yhdysvalloissa. Toinen rokote, joka syntyi Australiassa on tutkittu perusteellisemmin, mutta se ei ole käytettävissä Yhdysvalloissa haluat ehkä harkita rokotusta, jos olet suuri riski sairastua Q-kuume komplikaatioita ja työskentelet ympäristössä, joka saattaa altistaa sinut sairaus.

Olitpa suuri riski Q-kuumeen tai ei, on tärkeää käyttää ainoastaan ​​pastöroitu maito ja pastöroitu maito tuotteita. Pastörointi on prosessi, joka tappaa bakteereja.

käydä lääkärin