punainen hiiva: käyttötarkoitukset, sivuvaikutukset, yhteisvaikutukset ja varoitukset

Arroz de Levadura Roja, Cholestin, Hong Qu, Koji Rouge, Levure de Riz Rouge, Monascus, Monascus purpureus, Monascus purpureus Went, punainen riisi, punainen riisi hiiva, punainen riisi, punainen riisi Extract, Riz Rouge, Xue Zhi Kang, Xuezhikangilla, XZK, Zhibi ..; Kaikki nimet Arroz de Levadura Roja, Cholestin, Hong Qu, Koji Rouge, Levure de Riz Rouge, Monascus, Monascus purpureus, Monascus purpureus Went, punainen riisi, punainen riisi hiiva, punainen riisi, punainen riisi Extract, Riz Rouge, Xue Zhi Kang, Xuezhikangilla, XZK, Zhibituo, Zhi Tai; Piilota nimet

Punainen hiiva on tuote riisi käynyttä Monascus purpureus hiiva. Punainen hiiva lisäravinteet ovat erilaisia ​​punainen riisi myydään Kiinan ruokakaupat. Ihmiset käyttävät punainen hiiva lääkkeenä; Punainen hiiva käytetään ylläpitoon toivottavaa kolesterolitasoa terveillä ihmisillä, vähentää kolesterolia ihmisiä, joilla on korkea kolesteroli, ruoansulatushäiriöt, ripuli, parantaa verenkiertoa, ja perna ja vatsa terveys; Elintarvikkeissa, punainen hiiva käytetään elintarvikeväriä Pekingin ankka; Aktiivinen ainesosa punainen hiiva on sama kuin aktiivisen ainesosan reseptilääkkeitä kutsutaan statiinit käytetään korkean kolesterolin. Siksi punainen hiiva on kaikki mahdolliset sivuvaikutukset, lääkkeiden yhteisvaikutuksista, ja varotoimenpiteitä, jotka liittyvät tämäntyyppisten lääkeaineiden. The Heart Association varoittaa käyttämästä punaista hiivaa kunnes tulokset pitkän aikavälin tutkimuksia ovat. Sinun pitäisi puhua terveydenhuollon palveluntarjoajat, jos aiot ottaa punainen hiiva; Voit törmännyt punainen hiiva tuotteen nimeltä Cholestin valmistama Pharmanex. Se oli yksi laajimmin tutkittu punainen hiiva tuotteita. Alunperin Cholestin sisälsi samaa vaikuttavaa ainetta löytyy statiinilääkkeet. Tämä aiheutti US Food and Drug Administration (FDA) kutsua Cholestin hyväksymättömään huume. Cholestin muotoiltiin siten, että sen vaikuttava aine on nyt jotain muuta.

Punainen hiiva lisäravinteet valmistetaan viljelemällä Monascus purpureus hiiva riisi huolellisesti kontrolloidussa lämpötilassa ja kasvuolosuhteet lisätä pitoisuuksia kemikaaleja, jotka alentavat veren kolesterolia ja triglyseridejä. Nämä kemikaalit ovat samanlaisia ​​kuin reseptilääkkeiden kutsutaan “statiinien”, kuten lovastatiini (Mevacor) ja muut.

Todennäköistä Tehokas fo; Korkea kolesteroli. Jotkut tutkimukset osoittavat, että kun tietty punainen hiiva tuote enintään 6 kuukautta voi alentaa kokonaiskolesterolia, LDL (LDL tai “huono”) kolesterolia ja triglyseridejä. Kuitenkin tämä erityinen tuote sisältää suuria määriä kemiallista samanlainen “statiini” lääkkeitä, kuten lovastatiini. Statiinit ovat hyväksytty FDA alentaa kolesterolia. Yhdysvalloissa, Food and Drug Administration (FDA) katsoo nyt tämän tuotteen muiden punainen hiiva tuotteita, jotka sisältävät statiinit laittomaksi hyväksymättömiä lääkkeitä. Kuitenkin Yhdysvaltojen ulkopuolella, nämä erityiset punainen hiiva tuotteet ovat edelleen käytettävissä. Jotkut punainen hiiva tuotteita saatavilla Yhdysvalloissa nykyään sisältävät vain vähän tai ei lainkaan statiineja. Ei tiedetä, jos nämä tuotteet huomattavasti alentaa kolesterolia ihmisiä, joilla on korkea kolesteroli. Jotkut muut tuotteet sisältävät yhä merkittäviä määriä statiineja. Yksi analyysi osoittaa, että joitakin näistä tuotteista voi olla jopa 5 mg statiinien per tabletti; Mahdollisesti Tehokas fo; Sydänsairaus. Ottaen 0,6-1,2 grammaa punainen riisi päivittäin keskimäärin 4,5 vuotta vähentää kokonaiskolesterolia, LDL (LDL tai “huono”) kolesteroli, ja triglyseridit. Se vähentää myös riskiä sydänsairauksien liittyviä tapahtumia, sydänkohtauksia, ja kuoleman ihmisiä, joilla on ollut sydänkohtaus; Korkea kolesteroli ja triglyseridipitoisuus johtuu ihmisen immuunikatovirus (HIV) sairaus (AIDS). Kun punainen riisi suun näyttää vähentävän kolesterolin ja triglyseridien pitoisuuksia ihmiset epätavallisen korkeat HIV-infektioon liittyviä; Mahdollisesti Tehoton fo; Korkea verenpaine. Kun punainen riisi verenpainetta alentavia lääkkeitä ei näytä alentaa verenpainetta edelleen ihmisiä, joilla on korkea verenpaine verrattuna vaikutuksia verenpainetta alentavia lääkkeitä yksin. Kuitenkin punainen riisi saattaa parantaa joitakin sydämen liittyviä tuloksia potilailla, joilla on korkea verenpaine; Riittämätön Evidence fo; Diabetes. Jotkut aikaisin tutkimus osoittaa, että otetaan 600 mg punainen hiiva päivittäin 8 viikon ajan voi alentaa kokonaiskolesteroli, triglyseridit, ja verensokeri diabeetikoilla. Muut tutkimukset osoittavat, että ottaen 1,2 grammaa punainen riisi päivittäin 12 viikon alentaa LDL (LDL tai “huono”) kolesteroli ja triglyseridit, sekä kasvaessa HDL- (HDL tai “hyvä” kolesteroli) ihmisiä diabetes ja maksasairaus; Maksasairaus. Jotkut tutkimukset osoittavat, että ottaen 1,2 grammaa punainen riisi päivittäin 12 viikon alentaa maksaentsyymi- liittyy maksavaurio ja parantaa veren paksuus diabeetikoilla ja tietynlainen maksasairaus; Ruoansulatushäiriöt; Ripuli; Parantaa verenkiertoa; Perna ja vatsa ongelmia; Muut ehdot. Lisää todisteita tarvitaan rate tehokkuutta punainen hiiva näihin käyttötarkoituksiin.

Punainen hiiva on ehkä SAFE useimmille ihmisille, kun otetaan suun enintään 4,5 vuotta; Punainen hiiva sisältää kemikaaleja samanlainen reseptilääkkeitä nimeltään “statiinien”. Siksi punainen hiiva voi myös aiheuttaa haittavaikutuksia samanlainen statiinilääkkeet, kuten maksavaurioita ja vakavaa lihaskipua ja lihasvaurioita; On myös huolta tuotteiden laadusta. Monet punainen riisi tuotteet on todettu sisältävät vaihtelevia määriä statiineja, kuten kemikaaleja. Jotkut tuotteet saattavat sisältää ei yhtään, ja toiset voivat sisältää suuria määriä, jotka ovat omiaan aiheuttamaan vakavia sivuvaikutuksia; Vakavat allergiset reaktiot voivat ilmetä, kun hengitys punainen hiiva; Punainen hiiva, joka ei käynyttä oikein voi sisältää sitriniini. Sitriniini on myrkky, joka voi aiheuttaa munuaisvaurioita; Varotoimet ja varoitukset: Raskaus ja imetys: Red hiiva todennäköisesti VAARALLISET raskauden aikana. Se on aiheuttanut sikiövaurioita eläimille. Ei tiedetä tarpeeksi käytön turvallisuudesta punainen hiiva imetyksen aikana. Älä käytä raskauden tai imetyksen; Maksaongelmat: Red hiiva sisältää kemikaaleja, jotka ovat samat kuin statiinia huume lovastatiinin. Lovastatiini voi aiheuttaa maksavaurioita. Jotkut tutkimukset osoittavat, että punainen hiiva voi aiheuttaa maksavaurioita. Kuitenkin muut tutkimukset osoittavat, että punainen hiiva voisi parantaa maksan toimintaa ihmisten tiettyjä maksaongelmia. Koska vaihteleva, punainen hiiva tuotteita tulee käyttää varoen tai välttää ihmisiä, joilla on maksasairaus.

Alkoholin juominen saattaa vahingoittaa maksaa. Punainen hiiva voi myös vahingoittaa maksaa. Kun punainen hiiva yhdessä alkoholin saattaa lisätä riskiä maksavaurio. Älä juo alkoholia jos käytät punainen hiiva.

Punainen hiiva saattavat vaikuttaa lihaksiin. Siklosporiini (Neoral, Sandimmune) saattaa myös vaikuttaa lihaksiin. Kun punainen hiiva yhdessä siklosporiinin (Neoral, Sandimmune) saattaa aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia.

Gemfibrotsiili (Lopid) voi vaikuttaa lihaksiin. Punainen hiiva voi myös vaikuttaa lihaksia. Gemfibrotsilia yhdessä punainen hiiva saattaa lisätä riskiä lihaksen ongelmia.

Punainen hiiva sisältää statiinia huumausaineiden lovastatiinin. Lovastatiini saattaa vahingoittaa maksaa joillakin ihmisillä. Kun punainen hiiva yhdessä muiden lääkkeiden, jotka saattavat myös vahingoittaa maksaa saattaa lisätä riskiä maksavaurio. Älä ota punainen hiiva jos käytät toista lääkettä, joka voi vahingoittaa maksaa; Jotkut lääkkeet, jotka voivat vahingoittaa maksaa sisältävät parasetamoli (Parasetamoli ja muut), amiodaroni (Cordarone), karbamatsepiini (Tegretol), isoniatsidi (INH), metotreksaatti (Rheumatrex), metyylidopa (Aldomet), flukonatsoli (Diflucan), itrakonatsoli (Sporanox), erytromysiini (Erythrocin, Ilosone, muut), fenytoiini (Dilantin), lovastatiini (Mevacor), pravastatiini (Pravachol), simvastatiini (Zocor), ja monet muut.

Jotkut lääkkeet ovat muuttuneet ja jaoteltu maksassa; Jotkut lääkkeet saattavat vähentää kuinka nopeasti maksassa hajoaa punainen hiiva. Kun punainen hiiva sekä joitakin lääkkeitä, jotka vähentävät jakautuminen muita lääkkeitä maksassa voi voimistaa ja sivuvaikutuksia punainen hiiva. Ennen punainen hiiva, kerro terveydenhuollon tarjoaja jos käytät jotain lääkkeitä, jotka vaihdetaan maksassa; Jotkut lääkkeet, jotka saattavat pienentää kuinka nopeasti maksassa hajoaa punainen hiiva sisältää amiodaroni (Cordarone), klaritromysiini (Biaxin), diltiatseemi (Cardizem), erytromysiini (E-Mycin, Erythrocin), indinaviiri (Crixivan), ritonaviiri (Norvir), sakinaviiri ( Fortovasea, Invirase), ja monet muut.

Punainen hiiva voi auttaa alentamaan kolesterolia. Kun punainen hiiva yhdessä muiden lääkkeiden käytetään kolesterolin alentamiseen saattaa lisätä haittavaikutusten riskiä. Älä ota punainen hiiva jos jo lääkitystä kolesterolia alentavia lääkkeitä; Jotkut lääkkeet, joita käytetään korkean kolesterolin sisältävät serivastatiini (Baycol), atorvastatiini (Lipitor), lovastatiini (Mevacor), pravastatiini (Pravachol), simvastatiini (Zocor), ja muut.

Niasiini voi vaikuttaa lihaksiin. Punainen hiiva voi myös vaikuttaa lihaksia. Ottaen niasiinia mukana punainen hiiva saattaa lisätä riskiä lihaksen ongelmia.

Seuraavia annoksia on tutkittu tieteellisessä researc; BY mout; Korkea kolesteroli: 1200 mg 2400 mg punainen hiiva kerran tai kahdesti vuorokaudessa. Ainoastaan ​​tuotteet, jotka sisältävät kemikaaleja muistuttavat reseptilääke “statiini” kolesteroli lääkkeiden on osoitettu alentavan kolesterolia. Monet näistä tuotteista tarjoavat noin 5-10 mg statiinin huume nimeltä lovastatiinin; Korkea kolesteroli liittyvät HIV-infektioon: 1200 mg kahdesti vuorokaudessa.

Viitteet

Affuso, F., Ruvolo, A., Micillo, F., Sacca, L., ja Fazio, S. vaikutukset nutraceutical yhdistelmän (berberiini, punainen riisi ja polikosanolit) lipidipitoisuuksiin ja endoteelin toimintaan satunnaistettu, kaksoissokkoutettu , lumekontrolloitu tutkimus. Nutr Metab Cardiovasc.Dis 201; 20 (9): 656-661.

Albert, M. A., Danielson, E., Rifai, N., ja Ridker, P. M. vaikutus statiinihoidon C-reaktiivisen proteiinin tasot: pravastatiinikoostumus tulehdus / CRP arviointi (Prince): Satunnaistetussa tutkimuksessa ja kohorttitutkimus. JAMA 7-4-200; 286 (1): 64-70.

Arimoto-Kobayashi, S., Machida, M., Okamoto, K., ja Yamaguchi, A. Evaluation of valokuva-mutageenisuus ja valokuva-sytotoksisuutta elintarvikkeiden väriaineita. Mutageneesi 200; 20 (3): 229-233.

Babitha, S., Soccol, C. R., ja Pandey, A. Solid-state-käyminen tuotantoon Monascus pigmenttejä jackfruit siemenistä. Bioresour.Technol. 8-17-200;

Becker, D. J., Gordon, R. Y., Morris, P. B., Yorko, J., Gordon, Y. J., Li, M., ja Iqbal, N. simvastatiini vs terapeuttinen elintapojen muutokset ja lisäykset: satunnaistettu primaaripreventio tutkimuksessa. Mayo Clin.Proc. 200; 83 (7): 758-764.

Bi JZ, Ma SZ Li YQ. Havaintoja terapeuttisia vaikutuksia Diao Zhibituo hoitoon hyperlipidemian. Shiyong Zhongxiyi jiehe Zazhi 199; 9 (12): 729.

Bianchi, A. otteita Monascusus purpureus jälkeen statiineja – profiilia tehoa ja turvallisuutta käytön otteita Monascus purpureus. Chin J Integr.Med 200; 11 (4): 309-313.

Blanc, P. H., Loret, M. O., Santerre, A. L., Pareilleux, A., Prome, D., Prome, J. C., Laussac, J. P., ja Goma, G. Pigments Monascus. J.Food Sei. 199; 59: 862-865.

Blanc, PJ, Laussac, JP, Le Bars, J., Le Bars, P., Loret, MO, Pareilleux, A., Prome, D., Prome, JC, Santerre, AL, ja Goma, G. karakterisointi monascidin A Monascus kuin sitriniini. Int J Food Microbiol. 199; 27 (2-3): 201-213.

Bonovich, K., Colfer, H., Petoskey, M. I., ja et ai. Multi-keskus, self-kontrolloidussa tutkimuksessa cholestin henkilöillä, joilla kohonnut kolesteroli. Journal of Investigative Medicine 199; 47 (2): 54A.

Brown, D. Lipidejä alentavat vaikutukset Monascus purpureus (punainen hiiva) riisi. Quarterly Review of Natural Medicine 199; 103-105.

Cai MX, Deng JX Lu LF .: Kliiniset havainnot koskevat Diao Zhibituo hoitoon hyperlipidemian. Fujian Yiyao Zazhi 199; 19 (2): 83-84.

Campoy, S., Rumbero, A., Martin, J. F., ja Liras, P. karakterisointiin hyperpigmenting mutantin Monascus purpureus IB1: tunnistaminen kaksi uutta pigmenttiä kemiallisia rakenteita. Appl.Microbiol.Biotechnol 200; 70 (4): 488-496.

Chagas, G. M., Kluppel, M. L., Campello, Ade P., Buchi, Dde F., ja de Oliveira, M. B. muutostyöt aiheuttama sitriniini viljellyissä munuaissoluissa. Cell Struct.Funct. 199; 19 (2): 103-108.

Chang, J. C., Wu, M. C., Liu, I. M., ja Cheng, J. T. Plasman glukoosi-alentavaa vaikutusta Hon-Chi STZ-indusoidun diabeettisen rotilla. Horm.Metab Res 200; 38 (2): 76-81.

Changling, L. Monascus purpureus käynyt riisi (punainen riisi): luonnollinen elintarvike, joka alentaa veren kolesterolia eläinmalleissa hyperkolesterolemia. Nutr Res 199; 18 (1): 71-81.

Changling, L., Yafang, L., ja Zhonglin, H. myrkyllisyys tutkimus Monascus purpureus (punainen hiiva) ote. Chin Pharmacol Soc 199; 12 (4): 12.

Chen FJ, Ruan Q Qi HW Yuan PY. Kliininen tarkkailu Xuezhikangilla hoidettaessa keski ja vanhuuden hyperlipidemia. Shanghai Yufangyixue Zazhi 200; 15 (5): 222-223.

Chen GY. Havaintoja terapeuttisia vaikutuksia Zhibituo hoitoon hyperlipidemian vanhuksilla. Guizhoun Yiyao 199; 23 (4): 307-308.

Chen JF, Yan ZZ Li PT. Vertailu Zhibituo ja Duoxikang varten hyperlipidemian hoitoon. 1997 16 (1): 15-17. Zhongguo Xinyao Yu Linchuang Zazhi 199; 16 (1): 15-17.

Chen L, Qin YW Guo RB. Kliininen teho Kapselin Xuezhikangilla hoidossa hyperkolesterolemia. Yaoxue Fuwu Yu Yanjiu 200; 2 (1): 39-40.

Chen L, Qin YW Zheng X. Vaikutukset rasva muuttaminen Diao Zhibituo kapselia. Zhongguo Zhongxiyi Jiehe Zazhi 200; 23 (5): 389.

Chen LL, Liu J. vaikutukset Xuezhikang on hyperkolesterolemia. Yiyao Daobao 200; 21 (1): 31-32.

Chen LL, Liu J. lipidisäätelyyn funktio Xuezhikang on hyperkolesterolemia. Herald of Medicine 200; 21 (1): 31-32.

Chen ZL. Kontrolloidussa tutkimuksessa Diao Zhibituo ja algiinihapolle natriumin diesterin rasvan alentava vaikutus. Henan Shiyong Shenjingbing Zazhi 199; 1 (2): 20.

Chen ZM. Vertailu terapeuttisia vaikutuksia simvastatiinin ja Zhibituo hoitoon hyperlipidemian. Guangxi Yike Daxue Xuebao 200; 18 (4): 543.

Chen, C. C. ja Liu, I. M. Release asetyylikoliinin Hon-Chi nostaa insuliinin eritystä Wistar rotilla. Neurosci 8-14-200; 404 (1-2): 117-121.

Cheng XM, Yu ZM Luo HD Qiu YH Chen MX. Vaikutus Xuezhikang on endoteelin toimintaan potilailla, joilla hyperlipidemia. Chin J Arterioscler 200; 9 (3): 235-237.

Kiina Sepelvaltimoiden Toissijainen Prevention Study Group. Kiina sepelvaltimon sekundaaripreventio tutkimus (CCSPS). Lipidejä säätelevät hoitoa Xuezhikangilla sekundaariseen ehkäisyyn sepelvaltimotaudin. Chin J Cardiol (leuka) 200; 33: 109-115.

Cicero, A. F., BRANCALEONI, M., Laghi, L., Donati, F., ja Mino, M. Antihyperlipidaemic vaikutus Monascus purpureus tuotemerkki ravintolisä on suuri otos aiheiden vähäinen riski sairastua sydän- ja verisuonitautiin: pilottitutkimuksessa. Täydennä Ther Med 200; 13 (4): 273-278.

Cong B. Havaintoja terapeuttisia vaikutuksia Zhibituo hoitoon hyperlipidemian. Hebei Yiyao 199; 5 (3): 60-61.

Deng YM, Meng MK Liao YZ. Kliininen tarkkailu Xuezhikangilla hoitoon iäkkäillä potilailla, joilla on primaarinen sekoitettu hyperlipidemia. Kiinalainen Journal of Gerontology 200; 26 (11): 1566-1567.

Deng, J., Yun, L., ja Peng, C. Kliiniset havainnot Xuezhikangilla on akuutin sydäninfarktin potilaalla on hyperlipoidemia. Journal of Capital Medicine 200; 7 (1): 42-43.

Ding W, Zhou Y. Xuezhikangilla kohtelusta hyperkolesterolemia. Kiina Medical News 199; 32 (21): 21.

Eisenbrand, G. toksisuusarviointeihin punaista hometta riisiä. Mol Nutr Food Res 200; 50 (3): 322-327.

Endo, A. ja Kuroda, A. sitriniini, estäjä kolesterolin synteesiä. J Antibiot (Tokyo) 197; 29 (8): 841-843.

Endo, A. Monacolin K, uusi hypokolesterolemisen aine tuotetaan Monascus laji. J Antibiot. (Tokio) 197; 32 (8): 852-854.

Endo, A. Monacolin K, uusi hypokolesterolemisen aineen, joka inhiboi spesifisesti 3-hydroksi-3-A-reduktaasi. J Antibiot (Tokyo) 198; 33 (3): 334-336.

Endo, A., Hasumi, K., Nakamura, T., Kunishima, M., ja Masuda, M. Dihydromonacolin L ja monakoliini X, uusi aineenvaihduntatuotteita, jotka estävät kolesterolin biosynteesiä. J Antibiot. (Tokio) 198; 38 (3): 321-327.

Tuuletin, XF, Deng, YQ, Ye, L., Li, YD, Chen, J., Lu, WW, ja Li, JP vaikutus Xuezhikangilla Kapseli seerumin tuumorinekroositekijä-alfa ja interleukiini-6 potilaalla on alkoholiton rasva maksasairaus ja hyperlipidemia. Chin J.Integr.Med. 201; 16 (2): 119-123.

Feng JC, Wang JS Wang CP Jiang YJ Tan GZ. Vaikutukset konjugoitua estrogeenia ja Xuezhikangilla matalan annoksen veren rasva vaihdevuodet ohittaneilla naisilla. 2000, 9 (23): 2334-5. Xiandai Zhongxiyi jiehe Zazhi 200; 9 (23): 2334-2335.

Feng XY, Wang XF Li X. analyysi 116 tapausta hyperlipemia in hoidon Xuezhikangilla. Medical Information 200; 19 (3): 512-513.

Feuerstein, J. S. ja Bjerke, W. S. Jauhemainen punainen riisi ja kasvistanolien ja sterolien alentaa kolesterolia. J.Diet.Suppl 201; 9 (2): 110-115.

Fu G, Liu WJ Wang GT. Vertailu Zhibituo ja kalaöljykapselit hoitoon hyperlipidemian. Heilongjiangin Yiyao 200; 23 (5): 93-94.

Gu ZY, Lu ZF Zhu HQ. Havaintoja terapeuttisia vaikutuksia Zhibituo hoitoon 158 potilailla, joilla on hyperlipidemia. Nantong Yixueyuan Xuebao 199; 18 (3): 374-375.

Guardamagna, O., Abello, F., Baracco, V., Stasiowska, B., ja Martino, F. käsittely hyperkolesterolemisina lapsia: tehoa ja turvallisuutta yhdistelmänä punainen riisi uutetta ja polikosanolit. Nutr.Metab Cardiovasc.Dis. 201; 21 (6): 424-429.

Guo WC, Feng WJ. Kliiniset havainnot statiinin yksin tai yhdistettynä tyydyttymättömien rasvahappojen hoitoon kombinoitu hyperlipidemia vanhuksilla. Peking Yixue 200; 25 (1): 25-27.

Guo XL, Li Y Yin GN. Xuezhikangilla hoitoon 30 tapausta hyperlipidemian. Ningxia Yixue Zazhi 199; 21 (7): 418.

Guo XM, Tu L Mi S. vertailu terapeuttisia vaikutuksia Zhibituo ja simvastatiinin säätelemiseksi dyslipidemia. Zhongyao Yaoli Yu Linchuang 199; 15 (6): 46-48.

Hasani-Ranjbar, S., Nayebi, N., Moradin, L., Mehri, A., Larijani, B., ja Abdollahi, M. tehoa ja turvallisuutta rohdosvalmisteita käytetään hoidossa hyperlipidemi; systemaattinen tarkastelu. Curr.Pharm.Des 201; 16 (26): 2935-2947.

Havel, R. J., Hunninghake, D. B., Illingworth, D. R., Lees, R. S., Stein, E. A., Tobert, J. A., Bacon, S. R., bolognese, J. A., Frost, P. H., Lamkin, G. E., ja. Lovastatiini (mevinoliini) hoidossa heterotsygoottinen familiaalinen hyperkolesterolemia. Monikeskustutkimuksessa. Ann.Intern.Med 198; 107 (5): 609-615.

Heber D, Yip I Ashley J, ja et al. Kiinalainen punainen riisi ravintolisä merkittävästi kolesterolia alentava [abstrakti]. FASEB J 199; 12: 1201.

Heber, D. ravintolisä tai huume? Tapauksessa cholestin. Am.J Clin Nutr 199; 70 (1): 106-108.

Honghui F, Bo Z Xin F Jinghui Z Teyang Y. vaikutus Xuezhikangilla on hyperlipidemian kroonista munuaisten vajaatoimintaa peritoneaalidialyysipotilaille. Kiinalainen New Drug Journal 199; 7 (3): 211-213.

Hsieh, P. S. ja Tai, Y. H. vesiuute Monascus purpureus M9011 estää ja kääntää fruktoosi-aiheuttama kohonnut verenpaine rotilla. J Agric.Food Chem. 7-2-200; 51 (14): 3945-3950.

Hua D. Comparative tarkkailu simvastatiinin ja Xuezhikangilla potilaille, joilla on hyperlipidemia. Herbei Medicine 200; 14 (7): 879-881.

Huang GZ, Yang S Wu ZG. Havainto therapuetic vaikutuksesta Zhibituo hoitoon hyperlipidemian. Dier Junyi Daxue Xuebao 199; 19 (1): 94-95.

Huang LJ, Chen MS. Vertailu Diao Zhibituo ja inositoli nikotinaatti varten lipidejä alentavia vaikutuksia. Zhongyuan Yikan 199; 24 (1): 8-10.

Huang YL, Zhou JG Zhang HF Shi YX Wang MS. Vertailu terapeuttisia vaikutuksia simvastatiinin ja Zhibituo vanhusten kanssa hyperlipidemia. Yixue Yu Gongcheng 200; 3 (1): 24-27.

Jeon, T., Hwang, SG, Hirai, S., Matsui, T., Yano, H., Kawada, T., Lim, BO, ja Park, DK punainen riisi otteita tukahduttaa adipogeneesi by alaspäin säätäminen adipogeenisiksi transkriptiotekijöitä ja geeniekspression 3T3-L1-solut. Life Sei. 11-12-200; 75 (26): 3195-3203.

Jeppesen, U., Gaist, D., Smith, T., ja Sindrup, S. H. Statiinit ja perifeerinen neuropatia. Eur.J Clin Pharmacol 199; 54 (11): 835-838.

Jian, J., Hao, X., Deng, C., Zhou, H., ja Lin, J. [vaikutukset Xuezhikangilla seerumin rasva-profiilin, tromboksaani A2 ja prostasykliinin potilailla, joilla hyperlipidemia]. Zhonghua Nei Ke.Za Zhi. 199; 38 (8): 517-519.

Jiang HP. Vertailu terapeuttisia vaikutuksia ja täyttävätkö Xuezhikangilla ja -fenofibraattia potilailla, joilla on hyperlipidemia. Xiandai Zhenduan Yu Zhiliao 200; 12 (Suppl): 29.

Jin W, Yang H Zhang C Zhang CJ Xu YH. Terapeuttinen huomautukset Xuezhikangilla hoitoon ensisijaisen hyperlipidemian. Zhongguo Zhongxiyi Jiehe Zazhi 199; 17 (7): 434-435.

Jin WQ, Li CW Xu M Gao YX Xu XW. Vertailu Zhibituo ja Duoxikang hoidossa 108 potilaalla on hyperlipidemia. Zhongguo Xinyao Yu Linchuang Zazhi 199; 16 (1): 61-62.

Jung H., Kim, C., Kim, K., ja Shin, C. S. Color ominaisuudet Monascus pigmenttejä saatu käymisellä eri aminohappoja. J Agric.Food Chem 2-26-200; 51 (5): 1302-1306.

Juzlova, P., Rezanka, T., Martinkova, L., ja et ai. Pitkäketjuisia rasvahappoja Monascus purpureus. Phytochemistry 199; 43: 151-153.

Knecht, A. ja Humpf, H. U. sytotoksisten ja antimitoottisia vaikutuksia N-sisältävien Monascus aineenvaihduntatuotteita tutkittiin ikuisti ihmisen munuaisen epiteelisolujen. Mol Nutr Food Res 200; 50 (4-5): 406-412.

Knecht, A., Cramer, B., ja Humpf, H. U. New Monascus aineenvaihduntatuotteet: rakenne selvittäminen ja myrkyllisyyttä tutkittiin kuolemattomaksi ihmisen munuaisen epiteelisolujen. Mol Nutr Food Res 200; 50 (3): 314-321.

Kohama, Y., Matsumoto, S., Mimura, T., Tanabe, N., inada, A., ja Nakanishi, T. eristäminen ja tunnistaminen verenpainetta alentavaa periaatteiden punaisella-muottiin riisi. Chem Pharm Bull. (Tokio) 198; 35 (6): 2484-2489.

Kong YM, Gao H Liu XL. Kliiniset havainnot lipidejä alentava vaikutus Xuezhikangilla ja elastaasin. Zhongguo Yaoshi 199; 8 (3): 56.

Krejci, M. E., Bretz, N. S., ja Koechel, D. A. sitriniini akuutteja haitallisia munuaistoiminnan muutoksia ja ultrastruktuuri in pentobarbitaalin-nukutetaan koirat ilman samanaikaista vähennyksiä [kaliumia] plasma. Toksikologian 1-8-199; 106 (1-3): 167-177.

Kritchevsky, D., Li, C., Wei, W., ja et ai. Influence of Monascus purpureus – käymisen riisi (punainen riisi) kokeelliseen ateroskleroosin kaneilla [abstrakti]. FASEB J 199; 12: 1201.

Kritchevsky, D., Tepper, S. A., ja Klurfeld, D. M. vaikutus mevinoliini kokeelliseen ateroskleroosin kaneilla. Pharmacol Res Commun 198; 13 (10): 921-926.

Kroon, P. A., Hand, K. M., Huff, J. W., ja Alberts, A. W. vaikutukset mevinoliini seerumin kolesterolitasoa kaneja endogeenisen hyperkolesterolemia. Atherosclerosis 198; 44 (1): 41-48.

Kucsera, J., Pfeiffer, I., ja Ferenczy, L. Homothallic elinkaaren diploidinen punainen hiiva Xanthophyllomyces dendrorhous (Phaffia rhodozyma). Antonie van Leeuwenhoek 199; 73 (2): 163-168.

Kuno, N. ja Mizutani, T. vaikutus synteettisten ja luonnon ruokaa väriaineet toimintaan CYP2A6, UGT1A6 ja UGT2B7. J Toxicol.Environ Health 8-27-200; 68 (16): 1431-1444.

Kuramoto, Y., Yamada, K., Tsuruta, O., ja Sugano, M. vaikutus luonnon elintarvikevärit on immunoglobuliinivalmistuksen in vitro rotan pernalymfosyytit. Biosci.Biotechnol.Biochem. 199; 60 (10): 1712-1713.

Lee, C. L., Tsai, T. Y., Wang, J. J., ja Pan, T. M. In vivo hypolipideemisinä vaikutuksia ja turvallisuutta pieni annos Monascus jauhetta hamsteri malli hyperlipidemia. Appl.Microbiol.Biotechnol 200; 70 (5): 533-540.

Lee, C. L., Wang, J. J., ja Pan, T. M. Synkroninen analyysimenetelmä havaitsemiseksi sitriniini ja laktoni ja happomuodot monakoliini K punaisella muottiin riisi. J AOAC Int 200; 89 (3): 669-677.

Lee, IT, Lee, WJ, Tsai, CM, Su, IJ, Yen, HT, ja Sheu, WH Yhdistetty uuteaineiden punainen riisi, karvas kurpitsa, Chlorella, soijaproteiinia, ja lakritsi parantaa kokonaiskolesterolia, LDL-kolesteroli , ja triglyseridien potilailla, joilla on metabolinen oireyhtymä. Nutr Res 201; 32 (2): 85-92.

Lei HZ. Vaikutukset Xuezhikang on endoteelin toimintaan vanhoilla potilailla, joilla on hyperlipidemia. Guangxi Yixue 200; 26 (4): 495-497.

Lembertas, A. V., Lu, Q., Ma, M., ja et al. Otteet kiinalainen punainen riisi upregulate ilmaus 3-hydroksi-3-A-reduktaasi [abstrakti]. International Scientific Conference Täydentävä, Vaihtoehtoinen ja lääketieteeseen Research, 12-14 04 2002

Li BH, Zheng GJ Zhang WG Xu M Ren P. kliiniset havainnot Ruanmaijianzhi kapselin dyslipidemian. Hebei Zhongyi Zazhi 200; 26 (9): 657-659.

Li DX, Li YF Lu HY. Vertailu vaikutusten Xuezhikangilla inositolilla hexanicotinate rasva profiilin muutos. Henan Zhi Gong Yixueyuan Xuebao 200; 12 (1): 17-18.

Li FL, Zeng WH. Vertailu Zhibituo ja inositoli nikotinaatti hoitoon hyperlipidemian. Nongken Yixue 200; 24 (3): 198-199.

Li GR, Li JP Mai WY Zeng Y. mikrosoituja fenofibraatti hoitoon sekatyyppiä hyperlipidemian. Guangdong Yixue 199; 20 (11): 895-896.

Li KL. Vertailututkimus vaikutuksesta Xuezhikangilla ja simvastatiinin hoitoon primaarinen hyperkolesterolemia. Kiina Medical Herald 200; 3 (17): 22-23.

Li LH, Deng GL Chen YZ. CIinical vertaileva tutkimus simvastatiinin ja Xuezhikangilla ja pravastatiinia yhteisiä annoksina ensisijainen hyperlipidemia. Journal of Chongqing Medical University 200; 30 (2): 278-284.

Li Y, Min YB Fan XJ. Vertailu terapeuttisia vaikutuksia Zhibituo ja kalaöljyt hoitoon 30 tapausta hyperlipidemian. Guangdong Yaoxue Zazhi 200; 10 (1): 43-45.

Li YM, Sun RX. Terapeuttinen huomautukset Xuezhikangilla hoitoon hyperlipidemian. Zhongguo Shiyong Xiangcun Yisheng Zazhi 200; 11 (8): 25-26.

Li YS, Lei HZ Zhu MJ. Kliiniset havainnot 41 tapausta vanhusten kanssa hyperlipidemia käsitelty Xuezhikangilla. Zhongguo Quanke Yixue 200; 6 (2): 163.

Li, C. L., Li, Y. F. ja Hou, Z. l. Xuezhikang toksisuustutkimus. Bull Kiinan Pharmacol Soc 199; 12: 3.

Li, C., Jiang, Q., Li, Y., ja et ai. [Pitkäaikaiset tutkimukset Xuezhikangilla kapseli] (käännös). Beijing Medical University, Dept.of Biochemical Pharmacology, School of Pharmacy 1995

Li, C., Li, Y., Hou, Z., ja et ai. [Toksisuus tutkimus Monascus purpureus (punainen hiiva) ote] (käännös). Tiedot Kiinan farmakologian Society 199; 12:12.

Li, C., Li, Y., Hou, Z., ja et ai. Kokeelliset tutkimukset toksikologiaa Xuezhikangilla. Viestintä Kiinan Farmakologiset Society 199; 12 (4): 12.

Li, C., Zhu, Y., Wang, Y., Zhu, JS, Chang, J., ja Kritchevsky, D. Monascus purpureus käynyt riisi (punainen hiiva): luonnollinen elintarvike, joka alentaa veren kolesterolia eläinmalleissa hyperkolesterolemian. Nutrition Res. 199; 18: 71-81.

Li, F. Q., Xu, G. R., Li, Y. W., Chen, Y., ja Ji, R. [esiintyminen luonnossa sitriniini Monascus tuotteiden]. Wei Sheng Yan.Jiu. 200; 34 (4): 451-454.

Li, F., Xu, G., Li, Y., ja Chen, Y. [Tutkimus tuotantoon sitriniini mukaan Monascus kantoja käytetään elintarviketeollisuudessa]. Wei Sheng Yan.Jiu. 200; 32 (6): 602-605.

Li, JJ, Hu, SS, Fang, CH, Hui, RT, Miao, LF, Yang, YJ, ja Gao, RL vaikutukset Xuezhikangilla, ote cholestin, rasva-profiilin ja C-reaktiivinen proteiini: lyhytaikaisena aika kurssi tutkimuksessa potilailla, joilla on stabiili angina. Clin Chim.Acta 200; 352 (1-2): 217-224.

Li, J., Tatsanavivat, P., Wang, J., ja et ai. Vertailu tehoa ja turvallisuutta Xuezhikangilla ja lovastatiinin hyperiipideemisiile Hypertensiopotilailla [abstrakti]. Global Meeting ICLEN XVI maaliskuussa 1999

Li, Q. L. ja Zhang, Y. F. [Clinical huomautuksen vaikutuksesta taizhi’an kapselin hoidossa 150 potilaalla on hyperlipidemia]. Zhongguo Zhong.Xi.Yi.Jie.He.Za Zhi. 200; 23 (5): 335-337.

Li, Y. G., Zhang, F., Wang, Z. T., ja Hu, Z. B. tunnistaminen ja kemiallista profilointia monacolins in punainen riisi käyttäen korkean suorituskyvyn nestekromatografialla valodiodirividetektoria ja massaspektrometrialla. J Pharm Biomed.Anal. 9-3-200; 35 (5): 1101-1112.

Li, Z., Seeram, N. P., Lee, R., Thames, G., Minutti, C., Wang, H. J., ja Heber, D. plasmapuhdistuma lovastatiinin vs. kiinalainen punainen riisi terveillä vapaaehtoisilla. J altern Komplementin Med 200; 11 (6): 1031-1038.

Liao C. C., Huang, C. L., Su, K. P., Chang, Y. H., ja Lin, C. C. punainen riisi Jos potilaan olantsapiini aiheuttama dyslipidemia: testi-ja-testaa uudelleen tapausselostus. Prog.Neuropsychopharmacol.Biol.Psychiatry 7-1-200; 32 (5): 1340-1341.

Lin, W. Y., Song, C. Y., ja Pan, T. M. proteomiikan analyysi Caco-2-soluja käsiteltiin monakoliini K. J Agric.Food Chem 8-23-200; 54 (17): 6192-6200.

Liu L, Li JP Shen PN. Kliiniset havainnot Xuezhikangilla hoitoon sekatyyppiä hyperlipidemian. Zhonghua Shiyong Yixue 200; 16 (12): 1047-1048.

Liu ZB. Xuezhikangilla hoitoon 40 tapausta hyperlipidemian. Linchuang Huicui 199; 13 (8): 367-368.

Liu, B. H., Wu, T. S., Su, M. C., Chung, C. P., ja Yu, F. Y. arviointi sitriniini esiintymisestä ja sytotoksisuuden Monascus käymistuotteista. J Agric.Food Chem. 1-12-200; 53 (1): 170-175.

Liu, X. D., Wang, M., ja Li, Y. Z. [Clinical huomautuksen acupoint upottamisen hoitoon alkoholittomien rasvamaksatulehdus]. Zhongguo Zhen.Jiu. 201; 30 (8): 637-641.

Liu, Y. ja Zhao, J. B-mod ultrasonogram muutos 276 tapausta rasvamaksa hoidetuista potilaista Xuezhikangilla. Kiinalainen Journal of Internal Medicine 199; 38 (8): 554-555.

Liu, Z. ja Zhang, Y. kliininen tarkkailu hoidon hyperlipidemian kanssa Xuezhikangilla. Clin Med News 199; 11: 12-13.

Liu, Z. M., Li, Z., Zhang, H., ja et ai. Kliininen tarkkailu lääkehoitoa hyperlipidemian kanssa Xuezhikangilla. Julkaisemattomia tietoja, ilmoittamat Institute for Natural Products Research (INPR) 2001

Liu. Pharmanex raportti: PN0128. 1997

Lu GP, Huo SHQ. Vertailu vaikutusten Xuezhikangilla simvastatiinin lipidiprofiiliin muutoksista hyperkolesterolemiapotilaille. Kiinalainen Journal of Internal Medicine 199; 37 (6): 371-373.

Lu GP, Huo SQ Shen YC Gong LS. Vertailu vaikutusten Xuezhikangilla simvastatiinin lipidiprofiiliin muutoksista hyperkolesterolemiapotilaille. Zhonghua Neike Zazhi 199; 37 (6): 371-373.

Lu WX, Wang JX Zhu JG Xu DS Yang MJ Wang HW Wang RZ Zheng R. Zhibituo kapselia hyperlipidemian hoitoon: Monikeskustutkimusta kliinisessä tutkimuksessa. Zhongguo Xinyao Yu Linchuang Zazhi 199; 18 (6): 365-367.

Lu YS, Gu JS Zhou WG. Vertailu terapeuttisia vaikutuksia Xuezhikangilla ja Zhibituo hoidossa aikuisten hyperlipidemia. Zhongguo Zhongxiyi Jiehe Zazhi 199; 18 (8): 467.

Lu, G. ja Gong, L. vertailu hypolipideemisia vaikutusten Xue-Zhi-Kang ja simvastatiinin hyperkolesterolemiapotilaille. Scientific Report Number PN0134

Lu, Z. L., Xu, S., ja Kou, W. R. kliininen havainto hyperlipidemian hoitoon eri annoksella Xuezhikangilla. National Symposium of Clinical Therapies Verisuonitautien 199; 1997: 53-57.

Lu, Z. kliiniset tutkimukset Xue-Zhi-Kang hoidossa hyperkolesterolemia. Beijing University, Wei Xin data 2002

Ma F, Ma XH. Kliininen tarkkailu Finofibrate ja Xuezhikangilla hoitoon hyperlipidemian. Zhongguo Hangtianye Yiyao 200; 5 (1): 55-56.

Ma L, Gao Y Li BZ. Havaintoja terapeuttisia vaikutuksia Zhibituo hoitoon 50 potilasta, joilla hyperlipidemia. Xibei Yaoxue Zazhi 200; 15 (3): 126.

Ma YL. Havainnointi 30 tapausta hyperkolesterolemian hoidon Xuezhikangilla. Journal of Practical Traditional Chinese Medicine 200; 18 (3): 48.

Ma, J., Li, Y., Ye, Q., Li, J., Hua, Y., Ju, D., Zhang, D., Cooper, R., ja Chang, M. ainesosat punainen riisi , perinteinen kiinalainen ruokaa ja lääkkeitä. J Agric.Food Chem. 200; 48 (11): 5220-5225.

Mies, R. Y., Lynn, E. G., Cheung, F., Tsang, P. S., ja O K. Cholestin estää kolesterolin synteesiä ja eritystä maksan soluihin (HepG2). Mol Cell Biochem 200; 233 (1-2): 153-158.

Marazzi, G., Cacciotti, L., Pelliccia, F., Iaia, L., Volterrani, M., Caminiti, G., Sposato, B., Massaro, R., Grieco, F., ja Rosano, G. pitkän aikavälin vaikutukset Nutraceuticals (berberiini, punainen riisi, polikosanoli) iäkkäillä hyperkolesterolemiapotilasta. Adv.Ther 201; 28 (12): 1105-1113.

Martinkova, L., Patakova-Juzlova, P., Krent, V., Kucerova, Z., Havlicek, V., Olsovsky, P., Hovorka, O., Rihova, B., Vesely, D., Vesela, D ., Ulrichova, J., ja Prikrylova, V. biologinen toiminta oligoketide pigmenttejä Monascus purpureus. Ruoka Addit.Contam 199; 16 (1): 15-24.

Motti, C., Gnasso, A., ja Cortese, C. [Statiinit: yhtäläisyydet ja erot farmakologisen, kliiniset ja laboratorio näkökohdat]. Ann Ital.Med Int 200; 15 (1): 96-102.

Norman, D. J., Illingworth, D. R., Munson, J., ja Hosenpud, J. myolyysi ja akuutti munuaisten vajaatoiminta on sydämen siirteen saavalle lovastatiini. N Engl J Med 1-7-198; 318 (1): 46-47.

O’Mathuna DP. Cholestin käytetään hyperkolesterolemian hoitoon. Drug hyödyntäminen Review 199; 15 (5): 71-75.

Ong, H. T. ja Cheah, J. S. statiineja vaihtoehtoja tai vain lumelääkettä: objektiivinen arvio omega-3, punainen riisi ja valkosipuli sydän terapeuttisia. Chin Med.J. (Engl.) 8-20-200; 121 (16): 1588-1594.

Patakova-Juzlova, P., Rezanka, T., ja Viden, I. Identification haihtuvien aineenvaihduntatuotteiden riisistä käymisen saa sieni Monascus purpureus. Folia Microbiologica 199; 43: 407-410.

Peng DY. Havainnointi vaikutuksista Zhibituo hoidettaessa hyperlipidemiaa. Zhongguo Yejin Gongye Yixue Zazhi 199; 15 (4): 201-203.

Pisareva, E., Savov, V., ja Kujumdzieva, A. Pigments ja sitriniini biosynteesin sienten sukuun Monascus. Z Naturforsch. [C]. 200; 60 (1-2): 116-120.

Pisciotta, L., Boscarini, M., ja Corio, R. Studi clinici su Normolip5, integratore alimentare per il controllo del colesterolo. Medicina Naturale 200; 68-70.

Qi MY, Z J X JG. Kliininen tarkkailu Xuezhikangilla kohtelusta 112 tapauksessa hyperkolesterolemia. Practical Clinical Medicine (Jiangxi) 200; 5(6):20-22.

Qi P, Huang Y Deng J. Effects of Xuezhikang vs. Inositol niacinate in treating hyperlipidemia. Jiangxi Yixueyuan Xuebao 200; 42(4):24-25.

Qin SC, Zhang WQ Qi P Zhao ML Dong ZN Li YC Xu XM Fang X Fu L. Randomized, double blind, controlled trial for the clinical therapeutic effects of Xuezhikang in the elderly with hyperlipidemia. Zhonghua Neike Zazhi 199; 37(6):401-402.

Qin, S., Zhang, W., Qi, P., and et al. Elderly patients with primary hyperlipidemia benefited from treatment with a Monascus purpureus rice preparation: A placebo-controlled, double-blind clinical trial. Abstracts of the 39th Annual Conference on Cardiovascular Disease Epidemiology and Prevention, March 24-27 199; 99:1123 (Abstract P89).

Qiu JP, Wang ZJ Xu XP Ma SY Kuang RJ. Observations of Zhibituo on the therapeutic effects in treatment of 60 patients with hyperlipidemia. Shandong Yiyao 200; 42(6):45-46.

Quan SL, Wang W Qu XW Chen J. Controlled observation on therapeutic effects of Xuezhikang and simvastatin for treatment of hypercholesterolemia. Zhonghua Shiyong Yixue 200; 3(5):427.

Quan SL, Wang W Qu XW. The effect of Xuezhikang and simvastatin on lipid of hypercholesterolemia. China Clinical Practical Medicine 200; 2(11):91-92.

Rippe J, Bonovich K, Colfer K, and et al. A multi-center, self-controlled study of Cholestin in subjects with elevated cholestrol. Abstracts of the 39th Annual Conference on Cardiovascular Disease Epidemiology and Prevention 199; 99:1123 (Abstract P88).

Sabater-Vilar, M., Maas, R. F., and Fink-Gremmels, J. Mutagenicity of commercial Monascus fermentation products and the role of citrinin contamination. Mutat.Res 7-21-199; 444(1):7-16.

Shen G, Wang J Wang JF. Comparison of the effects of the herbal lipid regulator decoction, Xuezhikang and simvastatin on lipid modulation in the middle-aged and elderly subjects with hyperlipidemia. Zhongguo Jiceng Yiyao 200; 7(4):280-281.

Shen MY. Comparison of the effects of Xuezhikang and atorvastatin for treatment of hyperlipidemia. Zhonghua Shiyong Yiyao Zazhi 200; 2(5):439-440.

Shen ZW, Yu PL Sun MZ Chi JM Zhou YF Zhu XS Yang CY He CF. Prospective study of Xuezhikang for treatment of primary hyperlipidemia. Natl Med J China 199; 76(2):156-157.

Smith, D. J. and Olive, K. E. Chinese red rice-induced myopathy. South.Med J 200; 96(12):1265-1267.

Stefanutti, C., Mazza, F., Vivenzio, A., Di, Giacomo S., Perrone, G., Serra, M., and Bucci, A. Combined treatment with Dif1stat and diet reduce plasma lipid indicators of moderate hypercholesterolemia more effectively than diet alone: a randomized trial in parallel groups. Lipidit 200; 44(12):1141-1148.

Su, M. The clinical examinations of Xue-Zhi-Kang in the treatment for hypercholesterolemia. Beijing University, Wei-Xin data 2002

Su, M., Wang, X., Li, Y., and et al. A clinical trial of Xuezhikang capusule in the treatment of hyperlipidemia. New Chin Herb Med Clin Pharmacol 199; 6:13-16.

Su, M., Wang, X., Li, Y., and et al. The clinical observation of Xuezhikang capsule in the treatment of hyperlipidemia. Traditional Chinese Drug Research and Clinical Pharmacology 199; 6(4):13.

Su, N. W., Lin, Y. L., Lee, M. H., and Ho, C. Y. Ankaflavin from Monascus-fermented red rice exhibits selective cytotoxic effect and induces cell death on Hep G2 cells. J Agric.Food Chem 3-23-200; 53(6):1949-1954.

Sun FF, Ding XF Wang M. Comparison of lipid-lowering effects of Xuezhikang and Zhibituo. Jiceng Yixue Luntan 200; 8(2):121-122.

Sun, M., Li, Y., and Yan, W. [Effect of monascus on improving the hemorheology of rats with high blood lipids]. Wei Sheng Yan.Jiu. 200; 30(3):173-175.

Tang HL. Randomized controlled study of Diao Zhibituo for lipid modulation effect. Sichuan Yixue 200; 25(1):78-79.

Teng, S. S. and Feldheim, W. Anka and anka pigment production. J Ind Microbiol.Biotechnol 200; 26(5):280-282.

Thompson Coon, J. S. and Ernst, E. Herbs for serum cholesterol reduction: a systematic view. J Fam.Pract. 200; 52 (6): 468-478.

Wang AH, Zhang GD. Comparison of the therapeutic effects of Xuezhikang and Lescol for treatment of hyperlipidemia. Zhongguo Zonghe Yixue 200; 3(7):617-618.

Wang CW, Gao FM You L. Clinical study on the therapeutic effects of Xuezhikang for treatment of hyperlipidemia. Mudanjiang Yixueyuan Xuebao 200; 21(3):13.

Wang DG, Li D Nie ZY. Application of cost-effectiveness analysis in Xuezhikang and pravastatin for the treatment hypercholesterolemia. Zhongguo Yaoshi 200; 12(9):53-55.

Wang DG, Li D Nie ZY. Cost-effectiveness analysis on Xuezhikang and pravastatin treatment of hypercholesterolemia. Chinese Medicine 200; 12(9):53-55.

Wang LB, Qiao JJ Li YM. Clinical evaluation of Zhibituo and concentrated fish oils for treatment of hyperlipidemia. Jiamusi Yixueyuan Xuebao 199; 21(1):62-63.

Wang SH, Sun JL Liu HQ. Therapeutic observations of Xuezhikang for treatment of 60 cases of elderly with hyperlipidemia. Anhui Linchuang Zhongyi Zazhi 200; 15(6):474-475.

Wang SX. Comparison of the therapeutic effects of Xuezhikang and lovastatin. Xiandai Zhongxiyi jiehe Zazhi 200; 13(20):2707.

Wang WH. Comparison of Xuezhikang and atorvastatin efficacy of treatment of hypercholesterolemia. Journal of Practical Traditional Chinese Medicine 200; 20(3):305.

Wang XL, Hu XM. Comparison of Xuezhikang and simvastatin in regulating lipids for hypercholesterolemia. Zhongxiyi Jiehe Xinnaoxueguanbing Zazhi 200; 2(6):319-320.

Wang YF, Yang CK Xu WJ Sun L Liu B Wang GG. Xuezhikang, gemfibrozil for regulation of hyperlipidemia in elderly and insulin sensitivity. Zhongguo Xinyao Zazhi 199; 7(3):209-211.

Wang, I. K., Lin-Shiau, S. Y., Chen, P. C., and Lin, J. K. Hypotriglyceridemic effect of Anka (a fermented rice product of monascus sp.) in rats. J Agric.Food Chem 200; 48(8):3183-3189.

Wang, J. J. and Pan, T. M. Effect of red mold rice supplements on serum and egg yolk cholesterol levels of laying hens. J Agric.Food Chem 7-30-200; 51(16):4824-4829.

Wang, J. J., Pan, T. M., Shieh, M. J., and Hsu, C. C. Effect of red mold rice supplements on serum and meat cholesterol levels of broilers chicken. Appl.Microbiol.Biotechnol 200; 71(6):812-818.

Wang, J. J., Shieh, M. J., Kuo, S. L., Lee, C. L., and Pan, T. M. Effect of red mold rice on antifatigue and exercise-related changes in lipid peroxidation in endurance exercise. Appl.Microbiol.Biotechnol 200; 70(2):247-253.

Wang, J. The clinical examinations of Xue-Zhi-Kang in the treatment for hypercholesterolemia. Beijing University, Wei-Xin data 2002

Wang, J., Su, M., and Lu, Z. Clinical trial of extract of Monascus purpureus (red yeast) in the treatment of hyperlipidemia. Chin J Exp Therapeutics for Prepared Chinese Medicine 199; 12:1-5.

Wang, J., Su, M., Lu, Z., and et al. The clinical observation of Xuezhikang capsule in the treatment of hyperlipidemia. Chinese Experimental Dispensary Journal 199; 1(1):1.

Wei, W., Li, C., Wang, Y., Su, H., Zhu, J., and Kritchevsky, D. Hypolipidemic and anti-atherogenic effects of long-term Cholestin (Monascus purpureus-fermented rice, red yeast rice) in cholesterol fed rabbits. J Nutr.Biochem. 200; 14(6):314-318.

Wild, D., Toth, G., and Humpf, H. U. New monascus metabolites with a pyridine structure in red fermented rice. J Agric.Food Chem 8-27-200; 51(18):5493-5496.

Wong, H. C. and Bau, Y. S. Pigmentation and Antibacterial Activity of Fast Neutron- and X-Ray-induced Strains of Monascus purpureus Went. Plant Physiol 197; 60(4):578-581.

Wu, L. C., Chen, Y. C., Ho, J. A., and Yang, C. S. Inhibitory effect of red koji extracts on mushroom tyrosinase. J Agric.Food Chem 7-16-200; 51(15):4240-4246.

Xi BL, Ren JY. Effects of Xuezhikang vs. simvastatin in treating hyperlipidemia. Guowai Yixue: Xin Xueguanbing Fence 200; 29(4):233-234.

Xia CH. Comparison of lipid modification of Xuezhikang and Duoxikang in hyperlipidemia. Suzhou Yixueyuan Xuebao 199; 19(9):1015-1016.

Xiao CL, Yao ZQ He SM. Comparison of the lipid modification effects of Xuezhikang and Zhibituo for hypercholesterolemia. Guangdong Yixue Zazhi 200; 21(5):430-431.

Xiao M, Ye P. Clinical observation of Xuezhikang for treatment of hyperlipidemia. Shuli Yixue Zazhi 200; 14(3):244-245.

Xie, S. and Duan, Z. Xuezhikang capsule regulates blood lipids with high efficacy: an overview of its preparation, pharmacology, toxicology, and results of clinical trials. Chin Med News 199; 11:13-14.

Xu CB, Hu DY Kang LP Tian YW Gao MM Xu ZM Jin SY Ma FY Ma M Shi XY Zhang BH Long NZ Li L Xue L Zhang JH Chen XL Dai CX. Comparative study of relatively long-term therapy for dyslipidemia with low-dose Xuezhikang or pravastatin in Chinese patients. Zhongguo Yaoxue 200; 9(4):218-222.

Xu JM, Chen SX Hu WY Cai NS Xu Q Wu ZG Sun KX. Zhibituo vs. placebo treatment of hyperlipidemia a double blind randomized and multicenter study. Zhongguo Xinyao Yu Linchuang Zazhi 199; 16(1):47-51.

Xu SG. Analysis of therapeutic effect of Xuezhikang for treatment of primary hypercholesterolemia. Henon Yixue Xinxi 200; 10(13):6-7.

Xu WY, Yan YZ Tang ZH. Therapeutic observations on Xuezhikang capsules for treatment of hyperlipidemia. Haixia Yaoxue 200; 15(2):65-66.

Yan HD, Guo JH Jia ST. Observations of the short-term effects of Probucol in treatment of hyperlipidemia. Shanxi Linchuang Yixue 199; 8(2):103-104.

Yang MJ, Wang RZ. Zhibituo for treatment of 100 cases of hyperlipidemia. Zhongguo Xinyao Yu Linchuang Zazhi 199; 16(1):9-10.

Yang Q, Xue HQ. Observations on the therapeutic effects of Zhibituo for treatment of hyperlipidemia. Zhongguo Jiceng Yiyao 199; 6(3):129.

Yang SS. Xuezhikang for treatment of 76 patients with hyperlipidemia. Zhongchengyao 200; 24(10):815-816.

Yang WJ, Fu XJ. Comparison of the therapeutic effects of Zhibituo and simvastatin for treatment of hyperlipidemia. Zhongguo Xiandai Yiyao Yu Jishu 200; 3(2):2-4.

Yang, N. C., Chou, C. W., Chen, C. Y., Hwang, K. L., and Yang, Y. C. Combined nattokinase with red yeast rice but not nattokinase alone has potent effects on blood lipids in human subjects with hyperlipidemia. Asia Pac.J.Clin.Nutr. 200; 18(3):310-317.

Yasukawa, K., Takahashi, M., Natori, S., Kawai, K., Yamazaki, M., Takeuchi, M., and Takido, M. Azaphilones inhibit tumor promotion by 12-O-tetradecanoylphorbol-13-acetate in two-stage carcinogenesis in mice. Oncology 199; 51(1):108-112.

Ye, P., Lu, Z. L., Du, B. M., Chen, Z., Wu, Y. F., Yu, X. H., and Zhao, Y. C. Effect of xuezhikang on cardiovascular events and mortality in elderly patients with a history of myocardial infarction: a subgroup analysis of elderly subjects from the China Coronary Secondary Prevention Study. J.Am.Geriatr.Soc. 200; 55(7):1015-1022.

Ye, P., Wu, C., Sheng, L., and Li, H. Effect of xuezhikang on alpha1- and beta2-microglobulin in patients with essential hypertension. J.Hum.Hypertens. 200; 23(1):72-74.

Yu CY, Zhang C Yang H Jin W. Observations of therapeutic effects of Xuezhikang for treatment of primary hyperlipidemia. Heilongjiang Yixue Zazhi 200; 17(2):151-152.

Yu HY, Li TH. Observations on the therapeutic effects of Zhibituo for treatment of hyperlipidemia. Xinxueguan Kangfu Yixue Zazhi 199; 8(1):30-31.

Zeng TK. Observation of the therapeutic effects of Xuezhikang for treatment of 77 elderly with hyperlipidemia. Shoudu Yiyao 199; 6(11):49.

Zhang G, M XY C XB H X M JK W MH. Study of Xuezhikang and atorvastatin on mixed type hyperlipidemia. Modern Journal of Integrated Traditional Chinese and Western Medicine 200; 14(2):154-155.

Zhang G, Zhang KX Xu Z Guang XF. Comparison of lipid-lowering effects of Xuezhikang and Simvastatin for hyperlipidemia. Shoudu Yiyao 199; 5(6):35-36.

Zhang GR. Comparison of Zhibituo and simvastatin for their effects on hyperlipidemia. Guangxi Yixue 200; 24(5):713-714.

Zhang JS. Comparison of Xuezhikang and inositol nicotinate for treatment of hyperlipidemia. Zhiye Yu Jiankang 200; 18(1):138-140.

Zhang QL. Comparative interventional therapies of dyslipidemia by simvastatin and Zhibituo with 60 cases. Guoji Yiyao Weisheng Daobao 200; 10(10):29-30.

Zhang WM, Yang JX Li F Zhang GW. Observations of Xuezhikang in treatment of hyperlipidemia and abnormal haemorheology. Henan Shiyong Shenjingbing Zazhi 200; 3(3):47-48.

Zhao XH, Jiang XM Ao LJ. Therapeutic observations of Xuezhikang for treatment of hyperlipidemia. Yunnan Yiyao 199; 19(1):26.

Zhao YL, Ouyang HB. Observation on therapeutic effects of Zhibituo for treatment of hyperlipidemia. Changchun Yixue Zazhi 199; 11(1):21.

Zhao, S. P., Liu, L., Cheng, Y. C., Shishehbor, M. H., Liu, M. H., Peng, D. Q., and Li, Y. L. Xuezhikang, an extract of cholestin, protects endothelial function through antiinflammatory and lipid-lowering mechanisms in patients with coronary heart disease. Circulation 8-24-200; 110(8):915-920.

Zheng CJ, Wang P. Zhibituo vs. simvastatin in treatment of hyperlipidemia. Zhongguo Yaoshi 200; 4(6):447-448.

Zheng FS, Long XD Liu HM Liu YL Bao YZ Yu M. Comparison of lovastatin and Chinese Xuezhikang in lipid modification for primary hyperlipidemia. Yunan Yixue 200; 21(5):442-443.

Zheng H, Dan XY Ning H Xue B. Observations of Xuezhikang on clinical effects and haemorheology. Hebei Yiyao 200; 7(1):46-48.

Zheng JR, Wang B. Effects of Xuezhikang on treatment of primary hyperlipidemia. Yixue Luntan Zazhi 200; 25(14):21-22.

Zheng Y, Luo XZ Wang SL Yang YJ. Clinical controlled study on the therapeutic effects of Xuezhikang and Simvastatin. Zhongguo Yaoshi 200; 36(10):715.

Zhiwei, S. A prospective study on Zhitai capsule in the treatment of primary hyperlipidemia. Natl Med J China 199; 76:156-157.

Zhou ZL, Liu CH. Xuezhikang for treatment of 20 cases of hyperlipidemia. Hunan Zhongyiyao Daobao 199; 5(7):25.

Zhu QF, Jiang L Wang Y. Effects of Xuezhikang and simvastatin on apolipoprotein B and A1 in patients with hyperlipidemia. Guangming Zhongyi 200; 18(5):24-25.

Zhu WM, Wu SR. Effects and safety of combined treatment by Xuezhikang and micronized fenofibrate in patients with hyperlipidemia. Zhongguo Linchuang Yixue Zazhi 200; 4(2):18-20.

Zhu, Y., Li, C. L., and Wang, Y. Y. Effects of Xuezhikang on blood lipids and lipoprotein concentrations of rabbits and quails with hyperlipidemia. Chin J Pharmacol 199; 30(11):4-8.

Anon. Court backs Food & Drug Administration’s check of cholestin. NewsExcite. news.excite/news/ap/000723/19/cholesterol-dispute (Accessed 25 July 2000).

Bargossi AM, Battino M, Gaddi A, et al. Exogenous CoQ10 preserves plasma ubiquinone levels in patients treated with 3-hydroxy-3-methyglutaryl coenzyme A reductase inhibitors. Int J Clin Lab Res 199; 24:171-6.

Bays HE, Dujovne CA. Lääkkeiden yhteisvaikutukset lipidipitoisuutta huumeita. Drug Saf 199; 19: 355-71.

Becker DJ, Gordon RY, Halbert SC, et al. Red yeast rice for dyslipidemia in statin-intolerant patients: A randomized trial. Ann Intern Med 200; 150:830-9.

Bliznakov EG. More on the Chinese red-yeast-rice supplement and its cholesterol-lowering effect. Am J Clin Nutr 200; 71:152-7.

Bogsrud, M. P., Ose, L., Langslet, G., Ottestad, I., Strom, E. C., Hagve, T. A., and Retterstol, K. HypoCol (red yeast rice) lowers plasma cholesterol – a randomized placebo controlled study. Scand.Cardiovasc.J. 201; 44(4):197-200.

Cicero, AF, Rovati LC, ja Setnikar I. Eulipidemic vaikutuksia Berberiini antaa yksin tai yhdessä muiden luonnon kolesterolia alentavia aineita. Yksöissokkoutettuun kliinisen tutkimuksen. Arzneimittelforschung. 200; 57: 26-30.

DROUET, M., Le Sellin, J., Gay, G., el Founini, M., ja Sabbah, A. [Allergia Chenopodiaceae (punajuuret, pinaatti) liittyy lateksiallergian]. Allerg.Immunol.(Paris) 199; 26 (3): 113-114.

Fang, Y. and Li, W. Effect of xuezhikang on lipid metabolism and Islet 3 cell function in type II diabetic patients. Journal of Capital Medicine 200; 7(2):44-45.

Fernandez C., Fiandor, A., Martinez-Garate, A., ja Martinez, Quesada J. Allergia pistachio: ristireaktiivisuus välillä pistaasimanteli ja muiden Anacardiaceae. Clin.Exp.Allergy 199; 25 (12): 1254-1259.

Folkers K, Langsjoen P, Willis R, et al. Lovastatin decreases coenzyme Q levels in humans. Acad Sci USA 199; 87:8931-4.

Fu, H. and Zhang, B. Effect of xuezhikang on hyperlipidemia of chronic renal failure patients with peritoneal dialysis. Chinese New Drug Journal 199; 7(3):211-213.

Gheith, O., Sheashaa, H., Abdelsalam, M., Shoeir, Z., and Sobh, M. Efficacy and safety of Monascus purpureus Went rice in children and young adults with secondary hyperlipidemia: a preliminary report. Eur J Intern Med 200; 20(3):e57-e61.

Gheith, O., Sheashaa, H., Abdelsalam, M., Shoeir, Z., and Sobh, M. Efficacy and safety of Monascus purpureus Went rice in subjects with secondary hyperlipidemia. Clin Exp Nephrol 200; 12(3):189-194.

Ghirlanda G, Oradei A, Manto A, et al. Evidence of plasma CoQ10-lowering effect by HMG-CoA reductase inhibitors: a double-blind, placebo-controlled study. J Clin Pharmacol 199; 33:226-9.

Gong, C., Huang, S. L., Huang, J. F., Zhang, Z. F., Luo, M., Zhao, Y., and Jiang, X. J. Effects of combined therapy of Xuezhikang Capsule and Valsartan on hypertensive left ventricular hypertrophy and heart rate turbulence. Chin J Integr Med 201; 16(2):114-118.

Gordon RY, Cooperman T, Obermeyer W, Becker DJ. Marked variability of monacolin levels in commercial red yeast rice products: buyer beware! Arch Intern Med 201; 170:1722-7.

Grieco, A., Miele, L., Pompili, M., Biolato, M., Vecchio, FM, Grattagliano, I., ja Gasbarrini, G. Akuutti hepatiitti aiheuttaman luonnollisen rasva-arvoja alentava tuote: kun “vaihtoehto” lääketiede ei “vaihtoehto” ollenkaan. J Hepatol 200; 50 (6): 1273-1277.

Halbert SC, French B, Gordon RY, et al. Tolerability of red yeast rice (2,400 mg twice daily) versus pravastatin (20 mg twice daily) in patients with previous statin intolerance. Am J Cardiol 201; 105:198-204.

Havel R. Dietary supplement or drug? The case of cholestin. Am J Clin Nutr 199; 69:175-6.

Hebel SK, ed. Drug Facts ja vertailuja. 52. toim. St. Louis: Facts ja vertailut, 1998.

Heber D, Lembertas A, Lu QY, et al. An analysis of nine proprietary Chinese red yeast rice dietary supplements: implications of variability in chemical profile and contents. J altern Komplementin Med 200; 7:133-9.

Heber D, Yip I, Ashley JM, et al. Cholesterol-lowering effects of a proprietary Chinese red-yeast-rice dietary supplement. Am J Clin Nutr 199; 69:231-6.

Huang HN, Hua YY, Bao GR, Xie LH. The quantification of monacolin K in some red yeast rice from Fujian province and the comparison of the other product. Chem Pharm Bull (Tokio) 200; 54:687-9.

Huang, C. F., Li, T. C., Lin, C. C., Liu, C. S., Shih, H. C., and Lai, M. M. Efficacy of Monascus purpureus Went rice on lowering lipid ratios in hypercholesterolemic patients. Eur J Cardiovasc Prev Rehabil 200; 14(3):438-440.

Huang J., Frohlich, J., ja Ignaszewski, A. P. vaikutus ruokavalion muutokset ja ravintolisistä lipidiprofiiliin. Can J Cardiol 201; 27 (4): 488-505.

Jin W, Yang H, Zhang C, et al. A COMPARATIVE STUDY OF XUEZHIKANG AND MEVALOTIN IN TREATMENT OF ESSENTIAL HYPERLIPIDEMIA. Chinese Journal of New Drugs 199; 6:265-268.

Kantola T, Kivisto KT, Neuvonen PJ, et al. Grapefruit juice greatly increases serum concentrations of lovastatin and lovastatin acid. Clin Pharmacol Ther 1998 63:397-402.

Karl M, Rubenstein M, Rudnick C, Brejda J. A multicenter study of nutraceutical drinks for cholesterol (evaluating effectiveness and tolerability). J Clin Lipidology 201; 6:150-158.

Keithley J, Swanson G, Kessler H, and et al. A pilot study of the safety and efficacy of Cholestin&re; in treating HIV-related dylipidemia. Altern Ther Health Med 200; 7(3):s18.

Keithley JK, Swanson B, Sha BE, et al. A pilot study of the safety and efficacy of cholestin in treating HIV-related dyslipidemia. Nutrition 200; 18:201-4..

Kou W, Lu Z, Guo J. [Effect of xuezhikang on the treatment of primary hyperlipidemia]. Zhonghua Nei Ke Za Zhi 199; 36:529-31.

Lapi F, Gallo E, Bernasconi S, et al. Myopathies associated with red yeast rice and liquorice: spontaneous reports from the Italian Surveillance System of Natural Health Products. Br J Clin Pharmacol 200; 66:572-74.

Li, J. J., Lu, Z. L., Kou, W. R., Chen, Z., Wu, Y. F., Yu, X. H., and Zhao, Y. C. Beneficial impact of Xuezhikang on cardiovascular events and mortality in elderly hypertensive patients with previous myocardial infarction from the China Coronary Secondary Prevention Study (CCSPS). J Clin Pharmacol 200; 49(8):947-956.

Li, J. J., Lu, Z. L., Kou, W. R., Chen, Z., Wu, Y. F., Yu, X. H., and Zhao, Y. C. Impact of Xuezhikang on coronary events in hypertensive patients with previous myocardial infarction from the China Coronary Secondary Prevention Study (CCSPS). Ann Med 201; 42(3):231-240.

Li, J. J., Lu, Z. L., Kou, W. R., Chen, Z., Wu, Y. F., Yu, X. H., and Zhao, Y. C. Long-term effects of Xuezhikang on blood pressure in hypertensive patients with previous myocardial infarction: data from the Chinese Coronary Secondary Prevention Study (CCSPS). Clin Exp Hypertens 201; 32(8):491-498.

Lin, C. C., Li, T. C., and Lai, M. M. Efficacy and safety of Monascus purpureus Went rice in subjects with hyperlipidemia. Eur J Endocrinol 200; 153(5):679-686.

Liu J, Zhang J, Shi Y, et al. Chinese red yeast rice (Monascus purpureus) for primary hyperlipidemia: a meta-analysis of randomized controlled trials. Chin Med 200; 1:4.

Liu, L., Zhao, S. P., Cheng, Y. C., and Li, Y. L. Xuezhikang decreases serum lipoprotein(a) and C-reactive protein concentrations in patients with coronary heart disease. Clin Chem 200; 49(8):1347-1352.

Liu, Z. L., Liu, J. P., Zhang, A. L., Wu, Q., Ruan, Y., Lewith, G., and Visconte, D. Chinese herbal medicines for hypercholesterolemia. Cochrane Database Syst Rev 201; (7):CD008305.

Lu, G., Shen, Y., and Lansheng, G. Comparison of the effects of Xuezhikang and Simvastatin on lipid profile modification in patients with hypercholesterolemia. Chin J Intern Med 199; 37(6)

Lu, L., Zhou, J. Z., Wang, L., and Zhang, T. X. Effects of Xuezhikang and pravastatin on circulating endothelial progenitor cells in patients with essential hypertension. Chin J Integr Med 200; 15(4):266-271.

Lu, Z., Kou, W., Du, B., Wu, Y., Zhao, S., Brusco, O. A., Morgan, J. M., Capuzzi, D. M., and Li, S. Effect of Xuezhikang, an extract from red yeast Chinese rice, on coronary events in a Chinese population with previous myocardial infarction. Am J Cardiol 200; 101(12):1689-1693.

Lu, Z., Kou, W., Qiu, Z., and et al. Clinical observation of xuezhikangon treatment of hyperlipidemia. Chinese Circulation Journal 199; 12(1):12-15.

Mortensen SA, Leth A, Agner E, Rohde M. Dose-related decrease of serum coenzyme Q10 during treatment with HMG-CoA reductase inhibitors. Mol Aspects Med 199; 18:S137-S144.

Mueller PS. Symptomatic myopathy due to red yeast rice. Ann Intern Med 200; 145:474-5.

Patrick, L. and Uzick, M. Cardiovascular disease: C-reactive protein and the inflammatory disease paradigm: HMG-CoA reductase inhibitors, alpha-tocopherol, red yeast rice, and olive oil polyphenols. A review of the literature. Altern Med Rev 200; 6(3):248-271.

Piscitelli SC, Burstein AH, Chaitt D, et al. Indinavir concentrations and St John’s wort. Lancet 200; 355:547-8.

Prasad GV, Wong T, Meliton G, Bhaloo S. Rhabdomyolysis due to red yeast rice (Monascus purpureus) in a renal transplant recipient. Transplantation 200; 74:1200-1.

Robbers JE, Tyler VE. Tylerin Yrtit of Choice: terapeuttiseen käyttöön Phytomedicinals. New York, NY: Tällä Haworth Kasviperäisiä Press, 1999.

Rogers JD, Zhao J, Liu L, et al. Grapefruit juice has minimal effects on plasma concentrations of lovastatin-derived 3-hydroxy-3-methylglutaryl coenzyme A reductase inhibitors. Clin Pharmacol Ther 199; 66:358-66.

Roselle H, Ekatan A, Tzeng J, et al. Symptomatic hepatitis associated with the use of herbal red yeast rice. Ann Intern Med 200; 149:516-7.

Safety of red yeast rice. Apteekkarin kirje / määrääjä kirje 200; 24(12):241203.

Shen, Z., Yu, P., Sun, M., and et al. [A prospective study on Zhitai capsule in the treatment of primary hyperlipidemia] (Translation). National Medical Journal of China 199; 76(2):156-158.

US Dept Health, Human Services, FDA. Pharmanex, Inc, administrative proceeding, public docket #97P-0441: final decision. Available at: www.fda.gov/ohrms/dockets/dockets/97p0441/ans0002.pdf

Vercelli, L., Mongini, T., Olivero, N., Rodolico, C., Musumeci, O., and Palmucci, L. Chinese red rice depletes muscle coenzyme Q10 and maintains muscle damage after discontinuation of statin treatment. J Am Geriatr Soc 200; 54(4):718-720.

Wang J, Lu A, Chi J. Multicenter clinical trial of the serum lipid-lowering effects of a monascus purpureus (red yeast) rice preparation from traditional Chinese medicine. Cur Ther Res 199; 58:964-78.

Wang, J., Lu, Z., Chi, J., and et al. Multicenter clinical trial of the serum lipid-lowering effects of a Monascus purpureus (red yeast) rice preparation from traditional Chinese medicine. Current Therapeutic Research 199; 58(12):964-978.

Wang, W. H., Zhang, H., Yu, Y. L., Ge, Z., Xue, C., and Zhang, P. [Intervention of xuezhikang on patients of acute coronary syndrome with different levels of blood lipids]. Zhongguo Zhong Xi Yi Jie Hän Za Zhi 200; 24(12):1073-1076.

Wigger-Alberti W, Bauer A, Hipler UC, Elsner P. Anaphylaxis due to Monascus purpureus-fermented rice (red yeast rice). Allergia 199; 54:1330-1.

Xie, J. P., Liu, G. L., Qiao, J. L., Gu, Q., Gai, Y. N., Huang, S. F., Gao, A. A., Zhou, Y., Li, X. H., Wang, C. Y., Liu, R. Q., and Jia, J. J. [Multi-central randomized controlled study on electroacupuncture at Fenglong (ST 40) for regulating blood lipids]. Zhongguo Zhen Jiu 200; 29(5):345-348.

Xie, X., Meng, X., Zhou, X., Shu, X., and Kong, H. [Research on therapeutic effect and hemorrheology change of berberine in new diagnosed patients with type 2 diabetes combining nonalcoholic fatty liver disease]. Zhongguo Zhong Yao Za Zhi 201; 36(21):3032-3035.

Ye, P., Wu, C. E., Sheng, L., and Li, H. Potential protective effect of long-term therapy with Xuezhikang on left ventricular diastolic function in patients with essential hypertension. J altern Komplementin Med 200; 15(7):719-725.

Yu P, Shen Z, Sun M, et al. A clinical study of Xuezhikang on the treatment of primary hyperlipidemia. Chinese Circulation Journal 199; 12(1):16-19.

Yu, P., Shen, Z., Chi, J., and Yang, C. Clinical observation of the effects of xuezhikang on older primary hyperlipidemia patients. Chinese Journal of Geriatrics 199; 16:206-208.

Zhao, S. P., Liu, L., Cheng, Y. C., and Li, Y. L. Effect of xuezhikang, a cholestin extract, on reflecting postprandial triglyceridemia after a high-fat meal in patients with coronary heart disease. Atherosclerosis 200; 168(2):375-380.

Zhao, S. P., Lu, Z. L., Du, B. M., Chen, Z., Wu, Y. F., Yu, X. H., Zhao, Y. C., Liu, L., Ye, H. J., and Wu, Z. H. Xuezhikang, an extract of cholestin, reduces cardiovascular events in type 2 diabetes patients with coronary heart disease: subgroup analysis of patients with type 2 diabetes from China coronary secondary prevention study (CCSPS). Pharmacol 200; 49(2):81-84.

Natural Lääkkeet kattava tietokanta Consumer versio. katso Natural Lääkkeet kattava tietokanta Professional Version. A terapeuttinen Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, C-vitamiini, masennus