psoriasis syyt

Syy psoriaasin ei täysin tunneta, mutta se on ajateltu liittyvän immuunijärjestelmän ongelmia solujen elimistössä. Tarkemmin, yksi keskeinen solu on eräänlainen valkosolujen kutsutaan T-lymfosyyttien tai T-solu. Normaalisti T-solut matkustaa koko kehon havaita ja torjua vieraiden aineiden, kuten viruksia tai bakteereja. Jos sinulla on psoriaasi, mutta T-solut hyökkäävät terveitä ihosoluja vahingossa, ikään parantua haavan tai taistella infektio.

Yliaktiivinen T-solut laukaisevat muita immuunivasteita. Vaikutukset kuuluvat verisuonten laajeneminen ja ihon ympärillä taulut ja kasvu muiden valkosolujen, jotka voivat tulla uloin kerros ihoa. Nämä muutokset johtavat lisääntyneeseen tuotantoon sekä terveen ihon solujen ja lisää T-solujen ja muiden valkosolujen. Tämä aiheuttaa jatkuva sykli, jossa uusien ihosolujen siirtyä uloin ihokerros liian nopeasti – in viikon sijaan. Kuollutta ihoa ja valkosolujen voi karistaakseen riittävän nopeasti ja kerääntyä paksu, hilseileviä läiskiä ihon pinnalle. Tämä ei yleensä lopeta, ellei hoitoa keskeyttää ohjelman.

Juuri mitä aiheuttaa T-solujen toimintahäiriön psoriaatikoilla ei ole täysin selvä. Tutkijat ovat havainneet, geenejä, jotka liittyvät kehittämiseen psoriasis, mutta ympäristötekijöiden myös rooli.

Psoriasis alkaa tyypillisesti tai pahenee koska laukaista että saatat pystyä tunnistamaan ja välttämään. Tekijöitä, jotka voivat laukaista psoriaasin sisältää

psoriasis laukaisee