propranololi

Äkillisen hoidon lopettamisen beetasalpaajien, pahenemisvaiheita angina pectoris ja sydäninfarkteja on esiintynyt. Varoittaa potilaita vastaan ​​keskeyttämistä tai hoidon lopettamisen ilman lääkärin neuvoja.

Käyttää propranololi

Terapeuttinen luokka: Cardiovascular Agent

Farmakologiset luokka: beeta-adrenergisen eston, epäselektiiviset

Propranolol käytetään myös vaikean rintakipu (angina pectoris), migreeni päänsärkyä, tai hypertrofinen subaortic ahtauma (paksuuntunut sydänlihas).

propranololi voidaan myös käyttää hoitamaan rytmihäiriölääke, vapina, tai feokromosytooma (lisämunuaisen kasvain). Sitä voidaan käyttää myös vähentämään kuolemanriski potilailla, joilla on sydänkohtauksia.

Propranolol oraaliliuos hoidetaan lisääntyviin infantiili hemangioma.

propranololi on beetasalpaaja. Se toimii vaikuttamalla vaste hermoimpulssien tietyissä kehon osiin, kuten sydän. Tämän seurauksena sydän lyö hitaammin ja alentaa verenpainetta. Kun verenpaine laskee, määrä verta ja happea lisätään sydämeen.

propranololi on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Ennen propranololi

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Propranololilla seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio propranololia tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille propranololin kapseleita, laajennettu versio kapseleiden ja tablettien lapsipotilailla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta propranololin oraaliliuoksen lapsilla.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta propranololia oraaliliuoksen hoitoon lisääntyviä infantiili hemangioma lapsilla 5 viikkoa 5 kuukauden iässä. Kuitenkin turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla yli 1-vuotiaille.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta propranololin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla propranololi.

Ei ole tietoa suhteesta iän vaikutuksille propranololin oraaliliuoksen geriatrisen potilailla.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät propranololia, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä propranololin kanssa jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä propranololin kanssa jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä propranololin kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä propranololin kanssa jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät propranololi, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa käyttö propranololin. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota propranololi vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Your annosta joutua muuttamaan useita kertoja saadakseen selville, mikä toimii parhaiten sinulle.

propranololin pitäisi mukana Lääkitys Guide ja potilaan suuntiin. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Sen lisäksi, että käyttö propranololin, hoitoa korkean verenpaineen voi sisältää painonhallintaan ja muutokset tyyppisiä elintarvikkeita syöt, erityisesti elintarvikkeita runsaasti natriumia (suolaa). Lääkäri kertoo, mitkä näistä ovat tärkeimpiä sinulle. Tarkista lääkäriltä ennen muuttamalla ruokavaliota.

Oikea käyttö propranololin

Monilla potilailla, joilla on korkea verenpaine ei huomaa mitään merkkejä ongelma. Itse asiassa monet saattavat tuntea normaalia. On erittäin tärkeää, että otat lääkkeesi tarkasti käyttöohjeiden mukaan ja että pidät tapaamisista lääkäriltä vaikka tuntuu hyvin.

Muista, että propranololi ei paranna korkea verenpaine, mutta se auttaa hallitsemaan sitä. Sinun tulee jatkaa sitä ohjeiden jos aiotaan alentaa verenpainetta ja pitää sitä alas. Saatat joutua ottamaan korkea verenpaine lääke loppuelämän. Jos korkea verenpaine ei hoideta, se voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kuten sydämen vajaatoiminta, verisuonisairaus, aivohalvaus tai munuaissairaus.

Niellä pitkävaikutteinen suun kapselit kokonaisina. Älä pureskella, murskata, tai avaa ne.

Propranololi laajennettu versio kapselit otetaan nukkumaan mentäessä (kaksikymmentäkaksi). propranololi voidaan ottaa ruoan kanssa tai ilman. Kannattaa kuitenkin ottaa se samalla tavalla joka kerta.

Mittaa keskittynyt oraaliliuosta Intensol ™ kanssa tiputin joka tulee paketin. Voit sekoittaa konsentroitu liuos vedellä, mehu, sooda, omenasosetta tai vanukas helpottaa niellä, otetaan sitten seos heti.

Mittaa suullinen neste Mittaruiskussa joka tulee paketin. Olisi annetaan suoraan lapsen suuhun, aikana tai heti syömisen tai imettävät. Se voidaan myös sekoittaa pieni määrä maitoa tai hedelmämehua ja annetaan samanaikaisesti tuttipullon. Älä ravista ennen käyttöä.

Annos propranololin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräisestä annokset propranololin. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen propranololi

Jos et menetä annos propranololin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Hävitä käyttämättä jäänyt Hemangeol ™ 2 kuukauden kuluttua.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa tai lapsesi edistymistä säännöllisin käyntejä varmistaa propranololin toimii kunnolla ja tarkistaa toivottuja vaikutuksia ..

propranololi Side Effects

propranololi

Propranololi voi aiheuttaa sydämen vajaatoimintaa joillakin potilailla. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinä tai lapsesi ottaa rintakipua tai epämukavuutta, laajentuneet kaulan suonet, äärimmäinen väsymys, epäsäännöllinen hengitys, epäsäännöllinen syke, hengenahdistus, kasvojen turvotus, sormet, jalat tai sääret, paino etua tai hengityksen vinkumista.

propranololi voi aiheuttaa muutoksia verensokeri. Myös propranololi voi kattaa enintään oireita alhainen verensokeri, kuten nopea syke. Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinulla tai lapsellasi on näitä ongelmia tai jos huomaat muutoksen tulokset veren tai virtsan sokerin testejä.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät propranololia. Älä lopeta propranololi ennen leikkausta ilman lääkärin hyväksyntää.

propranololi voi aiheuttaa joillekin ihmisille tulla vähemmän hälytys kuin ne ovat normaalisti. Jos tämä sivuvaikutus ilmenee, älä aja, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana ottaen propranololi.

Älä keskeytä tai lopeta propranololi ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun vähitellen vähentää käytät ennen pysäyttämistä, kokonaan. Jotkin sairaudet saattavat pahentua, kun hoito lopetetaan äkillisesti, mikä voi olla vaarallista.

propranololi voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen tai suun kun käytät propranololia.

Vakavia ihoreaktioita voi esiintyä hoidon aikana propranololin. Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista ottaen propranololi: rakkuloita, kuorinta, tai irtoaminen ihoa, vilunväristykset, yskä, ripuli, kuume, kutina, nivel- tai lihaskipu, punainen ihovaurioita, kurkkukipu, haavaumat, haavaumat tai valkoiset täplät suussa tai huulten tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Propranolol lisäävät vaikutukset alkoholin ja muiden keskushermoston (CNS) depressants. CNS alentavat aineet ovat lääkkeitä, jotka hidastavat hermostoa ja voivat aiheuttaa uneliaisuutta. Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, allergiat, tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkkeitä, reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, barbituraatteja tai lääkettä epilepsiaan, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkäriltä ennen jokin yllä mainituista, kun käytät propranololia.

propranololi voi lisätä riskiä aivohalvauksen PHACE oireyhtymän potilaalla on vaikea verisuoni ongelmia aivoissa. Keskustele lapsesi lääkäriin tästä riskiä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

WADA Class WADA antidopingtoimiston luokitus

Suorituskyky Ahdistuneisuus Inderal

Migreeni ehkäisy atenololi, Topamax, depakote, nifedipiini, verapamiili, topiramaatti

Hyvänlaatuinen essentiaali vapina inderal, nadololin Corgard

Kammiotakykardia atenololi, amiodaroni, lidokaiini, flekainidi, Inderal, Tenormin