promacta (eltrombopagi) käyttötarkoitukset, annostus, sivuvaikutuksia

Mikä on Promacta?

Promacta käytetään estämään verenvuototapahtumien Kroonisilla trombosyyttejä (ITP), verenvuototaudista puutteesta johtuvat verihiutaleiden veressä. Tämä lääke on tarkoitettu käytettäväksi aikuisilla ja lapsilla, jotka ovat vähintään 1 vuoden vanha, kun muut lääkkeet on kokeiltu tuloksetta.

Promacta käytetään myös estämään verenvuodon ihmisiä, joilla on krooninen hepatiitti C, joita hoidetaan interferoni (kuten Intron A, Infergen, Pegasysin, PegIntron, Rebetron, Redipen tai Sylatron).

Promacta käytetään myös vaikean aplastinen anemia aikuisilla, kun muut lääkkeet on kokeiltu tuloksetta.

Tärkeää tietoa

Eltrombopagi ei paranna ITP ja se ei tee verihiutalemäärä normaalia, jos olet tämän ehdon.

Ennen kuin otat Promacta kerro lääkärille, jos sinulla on munuaissairaus, verisyöpä, luuydinsairaus, korkea verihiutaleiden tasoja, maksasairaus (jos et hoidetaan hepatiitti C), on ollut harmaakaihia tai veren hyytymistä, jos perna on poistettu, tai jos olet Itä-Aasian syntyperää. Kerro myös lääkärin kaikki muut elämäntapaan, voit käyttää.

Ota Promacta tyhjään vatsaan, vähintään 1 tunti ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen. Älä ota tätä lääkettä maidon kanssa. Vältä kaikki maitotuotteet tai tuotteita, jotka sisältävät kalsiumia (myös väkevöity hedelmämehua) vähintään 4 tuntia ennen tai jälkeen ottaa Promacta.

Jos sinulla on krooninen C-hepatiitti, ottaen Promacta ribaviriinin ja interferoni hoito voi lisätä riskiä maksasairaus. Soita lääkäriltä kerralla, jos on merkkejä maksan ongelmista: pahoinvointi, ylävatsakipu, sekavuus, väsymys, ruokahaluttomuus, tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien).

Ennen Promacta

Kun lopeta lääkkeen, verenvuotoriskiä voi olla jopa suurempi kuin se oli ennen hoidon alussa. Ole erityisen varovainen, jotta vältetään leikkauksia tai vammoja ainakin 4 viikon kuluttua lopettamaan lääkkeen ottamisen. Veressä on on testattava viikoittain tänä aikana.

Sinun ei tule käyttää Promacta jos olet allerginen eltrombopag.

Varmistaaksesi Promacta on turvallinen, kerro lääkärille, jos olet

maksasairaus (ellet hoidetaan hepatiitti C)

munuaissairaus

korkea verihiutaleiden

verisyöpä tai luuydinsairaus

jos olet joskus ollut harmaakaihi tai verihyytymä

jos perna on poistettu; tai

jos olet Itäaasialaisen syntyperää (Kiina, Japani, Taiwanin, tai korea).

Kun Promacta saattaa lisätä riskiä sairastua veren syövät, varsinkin jos on myelodysplastinen oireyhtymä (kutsutaan myös “preleukemia”). Keskustele lääkärin kanssa, jos olet huolestunut tämän riskin.

Ei tiedetä, onko Promacta vahingoittaa sikiötä. Kerro lääkärille, jos olet raskaana tai suunnittelet raskautta lääkityksen aikana.

Jos olet raskaana, nimesi voidaan mainita raskausrekisteriin. Tämä on seurata raskauden lopputulos sekä arvioida mahdolliset vaikutukset Promacta vauva.

Ei tiedetä, onko eltrombopag joutumisesta rintamaidon tai jos se voi vahingoittaa hoitokodissa vauva. Kerro lääkärille, jos imetät lasta.

Toteutettava Promacta täsmälleen lääkärin määräyksen mukaisesti. Seuraa kaikkiin suuntiin oman lääkemääräystä etiketissä. Lääkäri voi toisinaan muuttaa annoksen varmista, että saat parhaat tulokset. Älä ota tätä lääkettä suurempia tai pienempiä määriä tai pidempään kuin suositeltu.

Lue kaikki potilastiedot, lääkitys oppaita, ja ohjekorttien annetaan sinulle. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Ota Promacta tyhjään vatsaan, vähintään 1 tunti ennen tai 2 tuntia aterian jälkeen. Älä murskaa tablettia. Tabletti niellään kokonaisena vesilasillisen.

Älä ota tätä lääkettä maidon kanssa.

Noudata kaikkia ohjeita sekoittamiseen Promacta oraalisuspensiota. Sekoita oraalisuspensiota jauhe vain vedellä. Käytä Annosteluruiskun mitata veden ja antaa oikean annoksen.

Miten minun pitäisi ottaa Promacta?

Tarvitset säännöllisesti verikokeita maksan toiminnan. Silmäsi ehkä myös tarkistettava merkkejä kaihin.

Kun Promacta pitkäaikainen voi aiheuttaa haitallisia vaikutuksia luuytimessä, jotka voivat aiheuttaa vakavia verisolujen häiriöt.

Se voi kestää jopa 4 viikon lääkkeen, ennen kuin se on täysin tehokas estämään verenvuototapauksia. Pidä lääkitystä ohjeiden ja kerro lääkärille, jos sinulla on mustelmia tai Verenvuotojaksot 4 viikon hoidon.

Jos otat Promacta muiden lääkkeiden kanssa kroonisen C-hepatiitin, kerro lääkärille, jos lopetat joku muu hepatiitti lääkkeitä.

Säilytä huoneenlämmössä kosteudelta ja kuumuudelta. Pidä tabletit niiden alkuperäisessä pakkauksessa yhdessä paketin tai kapselin kosteutta imevää säilöntäainetta. Sekoituksen jälkeen Promacta oraalista suspensiota, tallentaa nestemäinen huoneenlämpötilassa ja käyttää sitä 30 minuutin kuluessa.

Kun lopetat Promacta, verenvuotoriskiä voi olla jopa suurempi kuin se oli ennen hoidon alussa. Ole erityisen varovainen, jotta vältetään leikkauksia tai vammoja ainakin 4 viikon kuluttua lopettamaan lääkkeen ottamisen. Veressä on on testattava viikoittain tänä aikana.

Ota unohtunut annos heti kun muistat. Jätä unohtunut annos, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos. Älä ota ylimääräisiä lääketieteen muodostavat Vastaamaton annos.

Vältä muita lääkkeitä kuluessa 4 tuntia ennen tai 2 tunnin kuluttua sen ottamisesta Promacta. Tämä sisältää antasidit, vitamiinit, kivennäisaineet, tai minkä tahansa muun tuotteen, joka sisältää alumiini-, kalsium-, rauta-, magnesium-, seleeni tai sinkki.

Vältä kaikki maitotuotteet tai tuotteita, jotka sisältävät kalsiumia (myös väkevöity hedelmämehua) vähintään 4 tuntia ennen tai 2 tunnin kuluttua sen ottamisesta Promacta.

Vältä toimista, jotka voivat lisätä verenvuotoriskiä tai vamman. Ole erityisen varovainen verenvuodon estämiseen parranajon tai hampaiden harjauksen.

Kiireellisten lääketieteellisen ohjeen saaminen, jos merkkejä allergisen reaktion Promacta: nokkosihottuma; hengitysvaikeudet; kasvojen, huulten, kielen tai kurkun.

Mitä tapahtuu, jos kaipaan annos?

Voisit kehittää veritulpan jos verihiutaleiden määrä nousee liian korkeaksi, kun käytät Promacta. Soita lääkärille tai hakeudu ensiapuun, jos olet

Mitä tapahtuu, jos yliannostus?

merkkejä aivohalvaus – äkillinen tunnottomuus tai heikkous (erityisesti toisella puolella kehoa), äkillinen voimakas päänsärky, epäselvä puhe, ongelmia näkö tai tasapainossa

merkkejä verihyytymän mahalaukussa – kova mahakipu, oksentelu, ripuli

Mitä pitäisi välttää ottaen Promacta?

merkkejä veritulppa keuhkoissa – rintakipu, äkillinen yskä, hengityksen vinkuminen, nopea hengitys, yskä jopa verta; tai

merkkejä veritulppa jalassa – kipu, turvotus, kuumotus, punoitus yhdessä tai molemmissa jaloissa.

Jos sinulla on krooninen C-hepatiitti, ottaen Promacta ribaviriinin ja interferoni hoito voi lisätä riskiä maksasairaus. Soita lääkäriltä kerralla, jos on maksaongelmia

Promacta sivuvaikutuksia

pahoinvointi, ylävatsakipu, ruokahaluttomuus

sekavuus, väsynyt tunne; tai

tumma virtsa, savi-värinen uloste, keltaisuutta (ihon tai silmien).

Myös kutsua lääkäriltä kerralla, jos olet

näköhäiriöt, silmäkipu tai näkemästä halos noin valot

flunssan oireita, kuten kuumetta, yskää, kurkkukipu, päänsärky, särky, väsynyt olo

lisääntynyt tai tihentynyt virtsaamistarve

kipu tai kirvely virtsatessa; tai

kalpea iho, helposti mustelmia, epätavallinen verenvuoto (nenä, suu, vagina, tai peräsuolen), violetti tai punainen nuppineulanpiston läikät ihon.

Yhteinen Promacta haittavaikutuksia ovat

pahoinvointi, oksentelu, ripuli, vatsakipu

kylmä oireita, kuten nenän tukkoisuus, aivastelu

flunssan oireet

suukipu

lihaskipu, selkäkipu

kutina, pistely tai polttava ihon alla

ihottuma; tai

epänormaalit maksa-arvot.

Tämä ei ole täydellinen luettelo sivuvaikutuksia ja toiset voi ilmetä. Soita omaan lääkäriin saadakseen neuvoa haittavaikutuksista. Voit ilmoittaa sivuvaikutuksia hallitusten hallituksen 1088.

Kerro lääkärin kaikki nykyiset lääkkeet ja mahdolliset aloitat tai lopetat hoidon aikana Promacta, erityisesti

verenohennuslääkettä (varfariinia, Coumadin, Jantoven); tai

Mitkä muut lääkkeet vaikuttavat Promacta?

kolesteroli lääkitys – atorvastatiini, etsetimibi, fluvastatiini, pitavastatiini, pravastatiinin, rosuvastatiinin tai simvastatiinia.

Tämä lista ei ole täydellinen. Muut lääkkeet voivat olla vuorovaikutuksessa eltrombopagi, kuten reseptiä ja over-the-counter lääkkeitä, vitamiineja, ja kasviperäisiä tuotteita. Kaikkia mahdollisia yhteisvaikutuksia lääkitystä oppaassa.

Promacta (eltrombopag)

7.01.2015-09-09, 08:43:41.

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historian hallitus

Idiopaattinen trombosytopeeninen purppura prednisoni, triamsinoloni, deksametasoni, Decadron, kortisoni

Trombosytopenia Idiopaattinen triamcinolone, Kenalog®-40, eltrombopag

Aplastinen anemia Leukine®, eltrombopagi, AtGam sargramostiimi, lymfosyytti immunoglobuliini, anti-sinun (hevosen)

Trombosytopenia prednisoni, deksametasoni, Decadron, Deltasone, Sterapred