Potilaan oikeudet ja HIPAA – aihe yleiskatsaus

Koska henkilö, joka saa terveydenhuollon, on tiettyjä oikeuksia. Liittovaltion lait suojelevat eräät näistä oikeuksista, kuten oikeus nähdä potilastiedot ja pitää ne yksityisinä. Monet valtiot myös lakeja suojaamaan oikeuksia. Sairaaloissa ja hoitolaitoksissa on usein “Bill of Rights” potilaille.

Aihe Overvie; Asiaan liittyvät tiedot

Sairaala Association on esitellyt joitakin perusoikeuksia sinun pitäisi odottaa, kun olet sairaalassa. 1 Esimerkiksi sinun pitäisi odottaa laatua hoidon omalta tarjoajien ja tietää, kuka hoitaa sinulle. Ja sinulla on oikeus pitää terveydenhuollon yksityiset.

Voit myös odottaa apua, kun lähdet sairaalasta. Tämä sisältää auttaa tietämättä mitä itsehoidon tai jatkohoidon ehkä, sekä auttaa ymmärtämään laskun tai vakuutuksen.

Yksi tärkeä oikeus potilaille kutsutaan tietoisen suostumuksen. Tämä tarkoittaa, että lääkäri antaa sinulle tarpeeksi tietoja, jotka auttavat tekemään päätöksiä oman hoidon. Sinä kerrotaan riskeistä ja hyödyistä tiettyjen käsittelyjen ja mitä vaihtoehtoja on. Voit kysyä kysymyksiä hoitovaihtoehdoista. Tämä auttaa valitsemaan hoito, joka sopii sinulle parhaiten.

Useimmat valtiot ja monet terveydenhuollon ryhmillä on laskun asukkaiden oikeuksista mielenterveysongelmaisten. Näihin oikeuksiin kuuluvat tiukat oikeudet yksityisyyteen (tai luottamuksellisuus) ja oman sairauden ja hoitosuunnitelman. Niihin kuuluu myös oikeus hoitoon, joka asettaa mahdollisimman vähän rajoituksia elämäntapa.

Sairausvakuutuslain siirrettävyyden ja Accountability Act (HIPAA) auttaa pitämään terveyttä salassa. HIPAA edellyttää, että palveluntarjoajat, kuten lääkärit, sairaanhoitajat, apteekit, sairaaloissa ja hoitokodeissa, pitää terveystietoa yksityisiä.

Liittovaltion laki suojaa terveyttä tiedot sähköisessä muodossa. Se edellyttää organisaatioita, jotka kuuluvat HIPAA pitämään sähköistä tietoa terveyttä yksityinen. Ryhmät, joissa on noudatettava HIPAA lait sisältävät terveydenhuollon suunnitelmia ja useimmat terveydenhuollon tarjoajat. Liittovaltion laki myös auttaa pitämään yksityisiä tietoja, jotka terveydenhuollon tarjoajat keskustella toistensa kanssa.

Tarvitsevat sairausvakuutus apua? Vastaa muutamiin kysymyksiin saat henkilökohtaisen toimintasuunnitelman.

Viitteet

Laajuus