pehmytkudoksen sarkooma testejä ja diagnoosi

Pehmytkudossarkooman on eräänlainen syöpä, joka alkaa pehmytkudosten kehoa.

Pehmeät kudokset yhteyden, tukea ja surround muiden kehon rakenteita. Pehmytkudosten sisältää rasvan, verisuonia, hermoja, jänteet ja limakalvon nivelet.

Monet lajit pehmytkudossarkooman olemassa. Eräät ovat todennäköisesti vaikuttaa lapsiin, kun taas toiset vaikuttavat enimmäkseen aikuisia.

Pehmytkudossarkooman voi esiintyä missä tahansa kehon, mutta yleisimmät esiintyy vatsan ja käsivarsien ja jalkojen.

Pehmytkudossarkooma ei saa aiheuttaa mitään oireita sen alkuvaiheessa. Koska kasvain kasvaa, se saattaa aiheuttaa

Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos sinulla on jatkuvasti merkkejä ja oireita, jotka huolestuttavat sinua.

Useimmissa tapauksissa se ei ole selvää, mikä aiheuttaa pehmytkudossarkooman.

Kun lääkäriin

Mitä voit tehdä

Yleensä syöpä syntyy, kun solut kehittävät virheitä (mutaatioita) niiden DNA. Virheet tekevät solut kasvavat ja jakaa käsistä. Kertyvä epänormaali solut muodostavat kasvain, joka voi kasvaa hyökätä lähellä rakenteita ja levitä muihin kehon osiin.

Solutyypistä, joka kehittyy geneettinen mutaatio määrittelee minkälaista pehmytkudossarkooman olet. Jotkin pehmytkudossarkooman sisältävät

Mitä odottaa lääkäriltä

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä sarkooma sisältävät

Leikkaus

Jos perhe lääkäri epäilee sinulla pehmytkudossarkooman, saat todennäköisesti olla tarkoitettu syövän lääkäri (onkologi), joka on erikoistunut sarkoomia. Pehmytkudossarkooman on melko harvinaista ja on parasta hoitaa joku, jolla on kokemusta siitä, usein akateemisessa tai erikoistuneita syöpä keskus.

Säteilyhoito

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja siellä on usein paljon tehtävää, se on hyvä idea saapua hyvin valmisteltu. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmis.

kemoterapia

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Saat pehmytkudossarkooman, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Kohdennettu lääkehoito

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa koskemaan muita pisteitä haluat keskustella. Lääkäri voi pyytää

Testit ja menettelyt diagnosoida pehmytkudossarkooman sisältävät

Poistaminen näytteen kudosta testaukseen. Lääkäri voi suorittaa biopsiatoimenpiteessä poistaa näyte epäillyn sarkooma testaamiseen laboratoriossa. Voit poistaa näytteen, lääkäri voi käyttää pitkää, ohutta neulaa. Joskus biopsianäytteestä poistetaan leikkauksen aikana.

Jos pehmytkudossarkooman epäillään, se on usein parasta hakea hoitoa terveyskeskuksessa joka näkee monet ihmiset tämän syöpätyyppi. Kokeneet lääkärit valita paras koepala tekniikka varmistaa asianmukainen leikkaushoitoa ja suunnittelua.

Laboratoriossa, lääkäri koulutettu analysoimaan kehon kudoksiin (patologi) tutkii kudosnäytteen merkkejä syöpä. Patologi analysoi myös näytteen ymmärtää syöpätyyppi ja määrittää onko syöpä on aggressiivinen.

Hoitovaihtoehdoista pehmytkudossarkooman riippuu koosta, tyypistä ja sijainti kasvain.

Leikkaus on yhteinen hoito pehmytkudossarkooman. Leikkaus yleensä liittyy poistamalla syövän ja jotkut tervettä kudosta ympärillä.

Kun pehmytkudossarkoomaa vaikuttaa kädet ja jalat, voi olla tarpeen amputoida vaikuttaa käden tai jalan. Lääkärit yrittävät parhaansa välttää amputaatio. Yksi vaihtoehto tämän saavuttamiseksi voidaan käyttää kemoterapiaa ja säteily kutistua kasvain ennen leikkausta, mikä lisää todennäköisyyttä, että amputaatio on tarpeeton.

Kun pehmytkudoksen sarkooma leviää toiseen alueen elin, se voi olla mahdollista poistaa muut kasvain kirurgian, samoin.

Sädehoito kuuluu syövän hoidossa suuritehoinen palkkien energian, kuten röntgenkuvat tai protoneja.

Lääkäri voi ehdottaa käyttämällä sädehoidon ennen leikkausta kutistua kasvain, jotta se helpompi poistaa kirurgisesti. Säteily käytetään myös leikkauksen jälkeen tappaa kaikki syöpäsolut, jotka jäävät.

Kemoterapia ja säteily voidaan yhdistää.

Kemoterapia lääkehoitoa, joka käyttää kemikaaleja tappaa syöpäsoluja. Kemoterapia voidaan antaa pilleri, kautta laskimoon (suonensisäisesti), tai molempia menetelmiä voidaan käyttää.

Jotkut muodot pehmytkudossarkooman vastaamaan paremmin kemoterapiaa kuin tehdä toiset. Esimerkiksi, kemoterapia usein hoitoon rhabdomyosarkooma.

Kohdennettu lääkkeet estää tiettyjen epänormaali signaaleja läsnä sarkoomasoluja joiden avulla ne voivat kasvaa.

Kohdennettu hoitoon käytettävät yhdenlaista sarkooma kutsutaan ruuansulatuskanavan stroomakasvain sisältävät

Monet uudet kohdennettuja lääkkeitä tutkitaan.

Diagnoosi syöpä voi olla ylivoimainen. Ajan löydät keinoja selviytyä ahdistusta ja epävarmuutta syövän. Siihen asti, saatat löytää se auttaa

Etsi joku puhua. Etsi hyvä kuuntelija, joka on valmis kuuntelemaan teitä puhua toiveita ja pelkoja. Tämä voi olla ystävä tai perheenjäsen. Huoli ja ymmärtäminen ohjaaja, lääketieteen sosiaalityöntekijä, papiston jäsen tai syöpä tukiryhmä myös olla hyödyllinen.

Kysy lääkäriltäsi tukea ryhmien omalla alueella. Tai tarkista puhelinluettelosta, kirjastosta tai syövän organisaation, kuten National Cancer Institute tai American Cancer Society.

käydä lääkärin