Parkinsonin tauti ja jäädytys – aihe yleiskatsaus

Parkinsonin taudissa, jäädyttäminen (joskus kutsutaan moottorin lohko) on äkillinen, lyhyt kyvyttömyys aloittaa liikkeen tai jatkaa rytminen, toistuvia liikkeitä, kuten sormen salakuuntelu, kirjoittaminen, tai kävelyä. Pakastaminen useimmiten vaikuttaa kävely, mutta se voi myös vaikuttaa puheen, kirjoituksen ja henkilön kykyä avata ja sulkea hänen silmänsä. Se on yleensä kehittää myöhemmin taudin kulun.

Tärkeätä; On mahdollista, että pääluokkaan raportin Parkinsonin tauti ei ole nimi odotitte. Tarkista synonyymit listaus löytää vaihtoehtoinen nimi (t) ja häiriö osa-alue (t), jota tässä raportissa.

On olemassa useita temppuja voit oppia avulla voit tulla “sula”, kun jäädyttämisen episodi tapahtuu.

Näitä tai muita tekniikoita voidaan auttaa poistamaan jäädytys ja saada jälleen liikkeelle. Erityisesti koulutetut koirat ja erikoislaitteita ovat saatavilla, jotka voivat auttaa, jos jäädyttäminen on vakava tai usein ongelma.

Vaihe kohti tiettyä tavoitetta päällä. Jotkut käyttävät kannettavat laserosoittimet luoda tavoite; Aseta keppiä tai kävelykeppi lattialle eteesi (tai jonkun muun tehdä sen) ja sitten askel sen yli; Tee ensimmäinen askel tarkka, jäykkä-jalkainen, marssi-tyyppinen vaihe, jossa pitkän askeleen.

Apomorfiini (Apokyn) on nopeavaikutteinen dopamiiniagonisti, joka näyttää olevan hyödyllinen hoidettaessa jäätyminen liittyy Parkinsonin tautiin. Apomorfiini voidaan injektoida ihon alle, kun lihakset “jäädytetty.” Tämä lääke on parhaiten kanssa otettuna antinausea lääkettä estämään sivuvaikutuksia vaikea pahoinvointi ja oksentelu.

Muuttaminen henkilön levodopa annos voi parantaa jäädyttäminen. Mutta tämä ei toimi kaikissa tapauksissa.