Parasomniat: painajaiset, yön kauhut, sekavuustila arousals ja lisää

Unihäiriö Trends

Parasomniat ovat vahingollisia unihäiriöt, joita voi esiintyä arousals peräisin REM-unen tai osittain arousals ei-REM-unen. Parasomniat sisältävät painajaisia, yön kauhut, unissakävely, sekavuustila arousals, ja monet muut.

Painajaiset ovat kirkkaita yöllä tapahtumia, jotka voivat aiheuttaa pelon, kauhun ja / tai ahdistusta. Yleensä henkilö painajaista äkillisesti herännyt REM-unen ja osaa kuvata yksityiskohtaisesti unen sisältöä. Palataksemme uni on yleensä vaikeaa. Painajaiset voivat johtua monista tekijöistä, kuten sairaudesta, ahdistus, menetys rakastettusi, tai negatiivinen reaktioita lääkitys. Soita lääkärillesi, jos painajaiset esiintyä enemmän kuin kerran viikossa tai jos painajaisia ​​estää saada hyvä yöunet pitkäksi aikaa.

Henkilö kokee yön kauhua äkillisesti herää unesta kauhuissaan tilassa, mutta on sekava ja pysty kommunikoimaan. Ne eivät vastaa ääniä ja niitä on vaikea täysin herätä. Painajaisia ​​kestää noin 15 minuuttia, jonka jälkeen henkilö yleensä makuulle ja näyttää laskevan takaisin uneen. Ihmiset, jotka ovat yön kauhut (joskus kutsutaan unikammot) yleensä eivät muista tapahtumista seuraavana aamuna. Painajaisia ​​ovat samankaltaisia ​​painajaisia, mutta esiintyy yleensä syvän unen.

Ihmiset kokevat unikammot voi aiheuttaa vaaraa itselleen tai muille, koska raajojen liikkeitä. Painajaisia ​​ovat melko yleisiä lapsilla, useimmiten välillä vuotiaita 3 ja 8 lapset unikammot usein myös puhua unissaan tai kävellä unissaan. Tämä unihäiriö, joka voi kulkea suvussa, voi myös esiintyä aikuisilla. Vahva emotionaalinen jännitys ja / tai alkoholin käyttö voi lisätä niiden esiintymistä yön kauhut aikuisten keskuudessa.

Unissakävely tapahtuu, kun henkilö näyttää olevan hereillä ja liikkuvat, mutta on todella unessa. Hän ei ole muistia episodi. Sleepwalking useimmiten tapahtuu syvän ei-REM-unen (vaiheet 3 ja 4 unta) aikaisin yöllä ja se voi tapahtua REM-unen aikana varhain aamulla. Tämä häiriö on yleisimmin nähdään lapsilla vuotiaille 5 ja 1; kuitenkin, unissakävely voi tapahtua nuoremmilla lapsilla, aikuisilla ja vanhuksille.

Unissakävely näyttää suvuittain. Toisin kuin monet uskovat, se ei ole vaarallista herättää henkilön, joka on unissakävely. Sleepwalker yksinkertaisesti voidaan sekoittaa tai disoriented lyhyen aikaa herätessäni. Vaikka herääminen unissakävelijä ei ole vaarallista, unissakävely itsessään voi olla vaarallista, koska henkilö on tietoinen hänen ympäristöönsä ja voi törmätä esineitä tai pudota alas. Suurin osa lapsilla, sillä on taipumus pysäyttää astuessaan teini-iässä.