natriumjodidia i 131 (suun kautta) varotoimenpiteet

Lääkäri tarkistaa edistymistä tarkasti, kun saat tätä lääkettä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun pitäisi edelleen saada se. Veren ja virtsan testejä voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Jos olet nainen, joka voi kantaa lasta, lääkäri voi antaa sinulle raskaustestin ennen kuin saat lääkkeen varmista et ole raskaana. Sinun täytyy käyttää kahta syntyvyyden yhdessä vähintään 6 kuukauden kuluttua lääkkeen käyttämisen. Käytä ehkäisypillereitä yhdessä toisen ehkäisymenetelmää, kuten kondomia, pallean tai ehkäisymenetelmän vaahtoa tai hyytelö. Jos uskot raskaaksi lääkkeen käyttö, kerro heti lääkärille.

Jos saat natriumjodidia I 131 kilpirauhasen liikatoimintaa tai kilpirauhassyövän, lääkäri voi kertoa seurata joitakin tai kaikkia näitä ohjeita 48 96 tuntia saatuaan lääkettä, auttaa vähentää mahdollisuuksia saastuttavia muiden henkilöiden

Jos käsiteltiin natriumjodidilla I 131 kilpirauhasen liikatoimintaa, lääkäri saattaa haluta tarkistaa taso kilpirauhashormonin veressä välein 2-3 kuukautta ensimmäisen vuoden aikana, ja kerran vuodessa sen jälkeen. Tämä on varmistaa, että kilpirauhasen ei ole tullut kilpirauhasen.

Tämä lääke voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on ihottumaa, nokkosihottuma, kutina, nopea syke, hengenahdistus, turvotus silmien, kasvojen, huulten saatuaan lääkettä.

Tämä lääke saattaa lisätä syövän tai kilpirauhasen ongelmia. Keskustele lääkärisi kanssa näistä riskeistä. Voit joutua ottamaan muita lääkkeitä tähän ehkäisevää lääkettä kilpirauhasen ongelmia.

Sinut altistuu vaaroilta säteilyn kun lääkkeen käyttämisen. Keskustele lääkärisi kanssa tästä riskistä ja varotoimia, ehkä ottaa.

Tämä lääke saattaa aiheuttaa tilapäistä hedelmättömyyttä sekä miehiä että naisia. Keskustele lääkärisi kanssa, jos aiot olla lapsia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.